• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalies žmonės, rizikuodami savo ir savo vaikų gyvybėmis atkūrė Nepriklausomą Lietuvą. Deja šiandien esame prie Lietuvos išnykimo ribos – didžiulė emigracija, bedarbystė, didėja atskirtis tarp saujelės turtuolių ir šalia milijonų skurstančių, ubagiškos algos ir išmaldos lygio pensijos, sugriauta gamyba, sunykęs kaimas – tai blogo valstybės reikalų tvarkymo rezultatas.

REKLAMA
REKLAMA

Prarastas milijonas tautiečių veda prie didžiausios istorijoje tragedijos - seniausios Europoje lietuvių tautos išnykimo.

REKLAMA

Negalėdami būti abejingais ir pasyviais stebėtojais kaip naikinama Tėvynė, mes įkūrę Tautos vienybės sąjungą pareiškiame:

Tai naujo tipo politinė organizacija, kuri savo veikloje vadovausis Lietuvos žmonių interesais, tai bus vykdoma per organizuotas struktūras, visuomenines organizacijas, tame tarpe ir profesines sąjungas. Mūsų tikslas sukurti Lietuvoje dorovingą, kūrybingą ir pasiturinčią žmonių bendruomenę.

Mes siūlome visoms pažangioms ir padorioms šalies visuomeninėms ir politinėms organizacijoms, prisiminus kas mus vienija sėstis prie apskrito stalo ir  susitarti dėl bendrų darbų :

REKLAMA
REKLAMA

-atkuriant žmonių pasitikėjimą ir pasididžiavimą savo valstybe;

-atkuriant dorovę, teisingumą, pagarbą žmogui ir žmonėms tarnaujančią valstybės tarnybą bei valstybės teisėsaugą;

-atgaivinant mūsų protėvių puoselėtas amžinąsias tradicines vertybes, kaip tvirta šeima, dorove grindžiama pasaulėžiūra, bendruomeniškumas, stropus požiūris į darbą, geranoriškumas;

- atkuriant ir išsaugant Lietuvos kaimą, kaip unikalią  dorovingo ir kūrybingo Žmogaus formavimosi aplinką, kas patvirtinta kelių tūkstantmečių tradicijomis:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

-atsisakant jau susikompromitavusio laisvos rinkos ekonomikos modelio ir naudos siekimo bet kokia kaina;

-pereinant prie socialiai orientuoto mišrios ekonomikos modelio, kuriame aktyvų vaidmenį šalies ūkio vystyme be privatininkų prisiima valstybė;

- stabdant beatodairišką privatizaciją, valstybės nuosavybėje turėtų būti visi energetiniai, šilumos, ir kiti svarbūs ekonominiai ir socialiniai svertai;

- panaikinant nebaudžiamumą ir vagystes iš valstybės bei kyšininkavimą, kaip blogį griaunantį pačią valstybę; susitarti dėl aukščiausių bausmių įvedimo korupcijos ir šešėlinės ekonomikos atvejais, bei panaikinant bet kokius senaties terminus ekonominiams nusikaltimams;

REKLAMA

-pertvarkant šalies valdymą, kad valstybės tarnyba taptų efektyvi, aukštai kvalifikuota su aukštos moralės specialistais dirbančiais tik valstybei ir jos žmonėms;

-nustatant valstybės raidos prioritetus skatinti geros kaimynystės ir partnerystės ryšius, imti iš pasaulio visa kas mums naudinga;

Mes atviri dialogui  su visais, įvairioms bendradarbiavimo formoms siekiant vieno tikslo - iš pagrindų pakeisti susiformavusią valdžios atotrūkį nuo šalies žmonių ir jų teisėtų lūkesčių nevykdymą.

Šalies politiniame ir visuomeniniame gyvenime privalo įsivyrauti aukšti dorovės ir elgesio standartai, susiformuoti nepakantumo atmosfera melui, veidmainiavimui, cinizmui. Privalome pasiekti tokios veiksmų darnos kai vykdomi pažadai ir vyrauja abipusio pasitikėjimo atmosfera tiek bendruomenėje tiek valdžioje.

REKLAMA

Esame pasiryžę aukotis šiems didiems darbams atlikti ir kviečiame visus norinčius kartu tai daryti.

PASIŽADAME VISAI LIETUVAI, KAD MES ŽINOME KAIP SUKURTI TOKIĄ VALSTYBĘ, KURIOJE DIDŽIAUSIA VERTYBĖ YRA ŽMONGUS, O ŽMOGUI – VALSTYBĖ, KURIOJE MES GYVENAME.

Rezoliucija priimta 2011 metų sausio mėn. 10 dieną, reorganizuojant į Pilietinės demokratijos partiją į Tautos vienybės sąjungą. Pirmininkas – Algimantas Matulevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų