REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos valdžia pralaimėjo konkurencinę kovą dėl atominės elektrinės ir ieško kaltųjų, - mano ekonomistas Eugenijus Maldeikis ir Seimo narys nuo Darbo partijos Kęstutis Daukšys.

REKLAMA
REKLAMA

Du buvę Ūkio ministrai, E. Maldeikis ir K. Daukšys portalui „Balsas.lt“ teigia, kad nėra jokios prasmės kaltinti kaimynines šalis ir Japonijos atominę katastrofą dėl nesugebėjimo patiems pastatyti atimonę elektrinę.

REKLAMA

E. Maldeikio nuomone, logiška būtų buvę išnaudoti esamus technologinius ir infrastruktūros pranašumus bei įkalbėti Rusiją bei Baltarusiją statyti regionui brnduolinę jėgainę Lietuvoje. „Turėjome personalą, infrastruktūrą ir gerą situaciją, bewt sugebėjome pralaimėti konkurencijoje. Reikia tai pripažinti“, - teigia jis.

Buvęs Ūkio ministras K. Daukšys kelia klausimas ar nevertėtų atkurti uždarytosios Ignalinos atominės elektrinės antrojo reaktoriaus veiklą. Jis taip pat kelia klausimą – mar neįmanoma ir šiame etape įtraukti į žlungantį, pasak jo, Lietuvos atominės elektrinės statymo propjektą Rusijos ar bent Baltarusijos.

REKLAMA
REKLAMA

Anot K. Daukšio, konkursas investuotojui į naują Visagino atominę elektrinę atrinkti ir iki šiol vyko gana keistai. Pasak jo buvo nustatyti reikalavimai, kuriuos įgyvendintoi išvs tegali kelios įmonės pasaulyje. Tiek K. Daukšys, tiek E. Maldeikis teigia nematą nieko blogo, jei projekte dalyvautų Rusijos kapitalas bei reaktoriai.

„Gal lengviau pakeisti poną Andrių Kubilių ir poną Arvydą Sekmoką?“, - kelia klausimą Darbo partijos narys.

Daugiau - vaizdo konferencijoje:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų