REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie Lietuvoje neva sulaikytą galimą teroristę-šachidę kažkas, o gal ir visi pasisakantieji meluoja. „Lietuvos ryto“ publikaciją masiškai ir entuziastingai ištiražavo Rusijos žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA

Kol jokio kito logiško ir prasmingo paaiškinimo visam šiam jovalui nematau, manau, kad tai tiesiog eilinė antivalstybinė provokacija arba „pareigūnų“ nevykęs mėginimas, nevykusiu būdu pasiremontuoti beviltiškai dugne įstrigusią reputaciją.

REKLAMA

Visokeriopai susikompromitavusio Valstyb ės saugumo departamento (VSD) pačios beprasmiškiausios valdybos klerkams reikia parodyti, kad kažką pagauna.

Rusijos medija buvo beapsidžiaugianti. Kadangi giliais reveransais Maskvai tūpčiojanti prezidentė Dalia Grybauskaitė pagaliau gavo progą pasėdėti tarp dviejų jai priimtiniausių Europos lyderių, Lietuvą irgi galima parodyti, kaip valstybę, kuri pagaliau atsitokėjo iš visokių proamerikietiškų paklydimų ir ėmėsi dirbti su savo senaisiais šeimininkais.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas aišku tik tiek, kad vyksta kažkoks tyrimas, kažkas kažkada sulaikytas, „Lietuvos ryto“ ir rusų šaltiniai (spėju, kad jie tie patys) aiškina, jog Lietuvos VSD su Rusijos FSB bendradarbiauja, o Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas žegnodamasis tvirtina, kad nebendradarbiauja.

"Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiais prokuroras Algimantas Kliunka teigia, kad ikiteisminis tyrimas dar nebaigtas. Galutiniai sprendimai dėl nusikalstamos veikos požymių ir sudėties buvimo ar nebuvimo nustatymo ar nenustatymo, asmenų kaltės ar nekaltumo pagrindimo rengiantis tokiai veikai dar nepriimti. Užtikrinant tyrimo sėkmę ir nekaltumo prezumpciją, ikiteisminio tyrimo duomenys nebus skelbiami ir komentuojami, praneša Generalinė prokuratūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat pažymima, kad „Lietuvos ryte“ publikacijoje pasirodžiusi informacija dėl galimo rengimosi padaryti nusikaltimą aplinkybių ir galimų realiai nepadaryto nusikaltimo padarymo vietos ir laiko, asmenų sulaikymo vietos ir laiko, Lietuvos teisėsaugos institucijų veiksmų atliekant tyrimą neatitinka tikrovės.“

Jeigu taip, tai įdomu ar tikrovę atitinka faktas, jog Rusijos laikraščiui kažkas iš Lietuvos teisėsaugos teigia juodu ant balto, jog sulaikyta mergina, vardu Eglė, ketino sudalyvauti sprogdinimuose?

Kalbėdamas apie pačią „Lietuvos ryto“ publikaciją, žinomas visuomenininkas Gintautas Bukauskas, aktyviai padėjęs nuo VSD gintis persekiojamai Gatajevų šeimai, gan kategoriškas. „Šį straipsnį vertinu, kaip vykdomos plataus masto FSB-VSD provokacijos prieš Lietuvą dalį“, – teigia jis.

REKLAMA

Žinomas teisininkas Dainius Žalimas prisiminė dar 1995 metais buvęs, su dar keliolika „Žalgirio“ futbolo komandos fanų sulaikytas Rusijoje ir Smolenske išlaipintas iš traukinio, nes nuo pat Rusijos sienos greta jų važiavęs civiliai apsirengęs pareigūnas išgirdo jų kalboje žodį „Kizliaras“ (Dagestano miestas). „Pas mus rado Maskvos žemėlapius ir reikėjo ilgai įrodinėti, jog važiuojame į futbolą, o kryžiukais pažymėtos vietos yra viešbutis ir stadionas“, – prisimena jis.

Pasekmės kol kas tokios, kad VSD „Lietuvos ryto“ publikacijoje parodytas, kaip toliau malantis tam tikrą substanciją kvailių lizdas, ieškantis viešai prieinamų metro schemų, čečėnai ir musulmonai eilinį kartą internautų solidariai aploti, kaip „čiurkos ir teroristai“, merginai, kurios nepaviešintas liko tik asmens kodas, etiketė irgi prilipdyta. Dar aišku tiek, kad Seimo NSGK toliau nelabai žino su kuo ten ir kaip bendradarbiauja VSD.

Susijęs tekstas:

Terorizmas ir VSD


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų