Marijampolė – tai septintas Lietuvos miestas, kuris žavi savo autentiška kultūra, unikaliomis tradicijomis ir išskirtiniais skoniais, kuriuos laidos vedėjai kviečia pažinti iš arčiau. Kelionė prasidėjo nuo netikėtos vietos – apsilankymo unikalioje miesto geležinkelio stotyje „Kitokia stotis“.
1. Geležinkelio stotis „Kitokia stotis“
Marijampolės geležinkelio stotis – ne tik šio miesto architektūros perlas, bet ir kultūrinė erdvė. Stotis pastatyta 1925 metais ir šiemet mini savo šimtmetį.
„Ši stotis yra tikra Lietuvos visos pažiba, menanti dar tarpukario laikus“, – pristato V. Poderytė-Bernatavičė.
Šioje stotyje įsikūrusi multifunkcinė erdvė „Kitokia stotis“.
„Kitokia stotis yra multifunkcionali erdvė, kurioje gali vykti įvairūs renginiai, šventės, susitikimai, susirinkimai, pasibuvimai, mokymai ir įvairios kitokios kūrybinės iniciatyvos – dirbtuvės ir kitos veiklos. Ji yra labai pritaikoma“, – sako projekto vadovė Ramona Šilerytė-Cvirkienė.
Vedėjai liko sužavėti šios vietos autentiškumu ir istorija:
„Labai faina erdvė, ane? Man iškart norisi viską čiupinėti. Ne muziejus, tai galima“, – neslėpė žavesio laidos vedėja.
2. Restobaras „Kampas“
Antra stotelė – populiarus Marijampolės restobaras „Kampas“, kurį neseniai perėmė nauji šeimininkai.
„Maisto kelias negali praleisti tokių puikių vietų“, – sako V. Poderytė-Bernatavičė.
Čia galima pasimėgauti ne tik dienos pietumis ar vakariene, bet ir pusryčiais, o patiekalams naudojami vietos ūkininkų produktai.
„Stengiamės naudoti savo virtuvėje sezoniškumą. Daržoves perkame iš vietos ūkininkų, kas suteikia mūsų patiekalams autentiškumo ir taip pat paremia vietos augintojus“, – pasakoja virtuvės šefas Skirmantas Karosa.
Populiariausias desertas čia – rabarbarų pyragas su vaniliniu plombyru.
„Dabar mūsų populiariausias desertas yra rabarbarų pyragas su vaniliniu plombyru. Jį perkame iš mūsų regiono, Suvalkijos krašto gamintojo“, – atskleidžia S. Karosa.
3. Muziejus „Bulotų namai“
Trečioji vieta – istorinė Marijampolės širdis, muziejus „Bulotų namai“.
„Sveiki atvykę į Bulotų namus. Į namus, kuriuose prieš 100 metų gyveno vienas žymiausių Lietuvos advokatų Andrius Bulota su žmona Aleksandra“, – pasitinka muziejininkė Laura Čiuteikienė.
Čia vedėjai atrado autentišką tarpukario vaflių receptą, o žiūrovams atskleista ir daugiau įdomybių.
„Tikri natūralūs skoniai. Jeigu paimsime visų saldumynų gamybą, tai buvo patys tikriausi produktai.“
„Dar prisiminiau, ko mūsų žiūrovam nepasakėme – labai svarbaus fakto, kad Marijampolėje pastatytas pirmasis Lietuvoje cukraus fabrikas 1931 metais“, – pabrėžia V. Poderytė-Bernatavičė.
4. Marių parko sala
Laidos kulminacija – piknikas Marių parko saloje, kur vedėjai susėdo poilsiui.
„O dabar, mieli žiūrovai, mielas kolega, keliaujame į Marių parką. Ten mūsų laukia piknikas iš vietinių gėrybių“, – kviečia laidos vedėja.
Ši vieta puikiai tinka tiek ramiam poilsiui, tiek smagiems pasisėdėjimams gamtoje, mėgaujantis Marijampolės žavesiu.
Kaip atrodo šios įspūdingos vietos, ką ragavo laidos vedėjai ir kokias emocijas patyrė, sužinosite viršuje esančiame vaizdo įraše.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Laidą „Maisto kelias“ žiūrėkite šeštadieniais 09:00 per TV3.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!