zefyrai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „zefyrai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „zefyrai“.

Receptas. Zefyrinis tortas

INGREDIENTAI: šiek tiek bananų (pjaustyti) 0.5 litro grietinėlės (35%) šiek tiek braškių (pjaustytos) šiek tiek kivių (pjaustyti) šiek tiek zefyrų (balti) 2 valgomieji šaukštai cukraus pudros 2 valgomieji šaukštai citrinų sultys 1 arbatinis šaukštelis želatinos 1/3 stiklinės vandens Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Želatiną ištirpinti vandenyje.
2022-02-28

Receptas. Pyragėliai su "Nutela"

INGREDIENTAI: šiek tiek kremas (šokoladinis, "Nutella") šiek tiek zefyrų ( (gali būti ir dideli)) šiek tiek tešlos (sluoksniuota) šiek tiek kiaušinių (baltymas) Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Šaldytą sluoksniuotą tešlą išimti iš pakelio ir palikti 15 min., kad atsileistų.Tešlą supjaustyti kvadratais, norimo didumo.
2022-02-26

Receptas. Ypatingai skanus šokoladinis kremas

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis kakavos (nesaldinta) 0.5 arbatinio šaukštelio kavos (espresso) 1 stiklinė grietinėlės (35% riebumo) 0.5 kilogramo ledų (vaniliniai) 350 gramų juodojo šokolado 6 valgomieji šaukštai zefyrų (kremas) PARUOŠIMO BŪDAS: Dubenyje (geriausia metaliniame) sumaišykite šokoladą, kakavos miltelius ir espresso. Mažam puode įkaitinkite grietinėlę ir supilkite į ją anksčiau padarytą šokolado mišinį. Leiskite pabūti 30 sekundžių.
2022-02-23

Receptas. Zefyrai šokolade

INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų (žievelė) 200 gramų pieniško šokolado ((sudėtyje turi būti mažiausiai 50 proc. kakavos)) 150 gramų riešutų (arba barstiniai keksui) 300 gramų zefyrų (maži) 2 arbatiniai šaukšteliai maltos aitriosios paprikos PARUOŠIMO BŪDAS: Susmulkinkite riešutus ir šiek tiek pakepinkite.
2022-02-19

Receptas. Riešutinis saldumynas

INGREDIENTAI: 100 mililitrų pistacijų 150 mililitrų žemės riešutų 200 gramų irisų 200 gramų juodojo šokolado 1 sauja zefyrų PARUOŠIMO BŪDAS: Ištirpinti juodąjį šokoladą mikrobangų krosnelėje. Susmulkinti zefyrus kubeliais. Ištirpintą šokoladą sumaišyti su visais likusiais ingredientais. Gautą masę supilti į kepimo popieriumi ar maistine plėvele išklotą didelį indą žemais kraštais ir paskleisti per visą indo plotį.
2022-02-15

Receptas. Žaismingi seniai besmegeniai

INGREDIENTAI: 100 gramų guminukų šiek tiek pabarstukų 10 vienetų zefyrų (pailgi) PARUOŠIMO BŪDAS: Ant iešmelio verti vieną pailgą zefyrą ir dar vieną, perpjautą pusiau. Tada užmauti po guminuką ir papuošti pabarstukais.
2022-02-07

Receptas. Prašmatnus tinginys su zefyrais

INGREDIENTAI: 125 gramai sviesto 300 gramų šokoladas (juodas) 3 valgomieji šaukštai klevų sirupas (nebūtina) 200 gramų sausainių 2 valgomieji šaukštai brendžio 100 gramų zefyrų Glajui: 100 gramų šokoladas 50 gramų sviesto Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: 300 g šokolado ir 125 g sviesti ištirpinti garų vonelėje. Tada sudėti klevų sirupą, brendį ir išmaišyti iki vientisos masės.
2022-02-05

Receptas. Šokoladas su zefyrais

INGREDIENTAI: 2 stiklinės cukraus 1 arbatinis šaukštelis vanilės 1 stiklinė grietinėlės 360 gramų juodojo šokolado 1 arbatinis šaukštelis druskos 6 valgomieji šaukštai sviesto šiek tiek pabarstukų 3.5 stiklinės zefyrų PARUOŠIMO BŪDAS: Sudėti į puodą cukrų, druską, sviestą, grietinėlę ir zefyrus. Virti apie 5 min. virš vidutinės ugnies, kol zefyrai ir sviestas pradeda tirpti. Kai zefyrai ištirpsta, pavirti mišinį dar apie 5 min.
2022-02-02

Rusiški zefyrai sukėlė tikrą paniką

Nusipirkote rusų gamintojo „Lianež“ spanguolių skonio zefyrų? Išsaugojote čekį? Keliaukite atgal į prekybos centrą ir susigrąžinkite pinigus. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba skelbia, kad į Lietuvą pakliuvę šio gamintojo zefyrai kenkia sveikatai, mat juose yra pavojingas kiekis sulfitų. Specialistai sako, esą šios partijos zefyruose sulfitų iš viso neturėjo būti. Nustatyta, kad sieros dioksido – sulfitų „Lianež" spanguolių skonio skanėstuose penkiasdešimt aštuoni miligramai kilograme.

Įspūdinga: iš 10 000 zefyrų pagaminta Mikelandželo freskos „Adomo sutvėrimas“ kopija

Pasirodo, saldumynai gali būti skirti ne tik suvalgyti, bet ir įspūdingiems meno kūriniams sukurti. Štai menininkė Michelle Wibowo pagamino natūralaus dydžio įžymiosios Mikelandželo freskos “Adomo sutvėrimas” kopiją iš zefyrų, rašo odditycentral.com. Tam jai prireikė 10 tūkst. vienetų šio saldumyno ir dar daugybės tortams puošti naudojamų drožlių. 35-erių menininkei prireikė 168 valandų šiam kūriniui pagaminti. Jis skirtas Mikelandželo 450-osioms mirties metinėms pažymėti.
2014-02-22
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų