rauginimas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „rauginimas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „rauginimas“.

Dietologė atsakė, kas geriau – rauginti ar marinuoti agurkai?

Agurkai tituluojami viena gaiviausių vasaros daržovių, tinkančia užkandžiams, skirtingoms salotoms, padažams ar sriuboms gardinti. Tačiau jų sezono įkarštyje norisi valgyti ne tik šviežių, bet ir pasirauginti ar pasimarinuoti žiemai. Nors abu šie būdai populiarūs, sveikatai palankios mitybos specialistė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pirmenybę teikia rauginimui.
2023-07-27

Raugti agurkai bus traškūs kaip niekada: štai, ką reikia daryti

Vasara – laikas, kai ant kasdienio stalo atsiduria šviežios, pačios įvairiausios sodo, daržo ir šiltnamio gėrybės. Tačiau artėjant rudeniui, jau nuo vasaros vidurio skubama pasiruošti užaugintas daržoves žiemai. Tam puikiai gali pasitarnauti rauginimas, kuris – ne tik paprastas, mitybos specialistų giriamas, bet ir pigus būdas mėgautis užaugintomis daržovėmis visus metus, rašoma prekybos tinklo „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.
2023-07-21

Auksiniai specialistų patarimai, kaip kaupti uogas ir daržoves žiemai – išsaugosite vertingų medžiagų

Prasidedant produktų konservavimo sezonui, kai kurie tautiečiai prisipažįsta – mada rauginti ar marinuoti uogas, daržoves, ar vaisius kiek blėsta. Vis populiariau darosi atsargas kaupti šaldiklyje, ar tiesiog džiovinti. Specialistai žeria patarimų, kad ir kokį būdą kaupti atsargas žiemai pasirinktume, svarbu žinoti, kaip tinkamai tai daryti.  Vilnietė Onutė turguje prekiauja serbentais. Parduoda ne viską – dalį moteris konservuoja žiemai – verda serbentų uogienę, tiksliau – serbentų želė.
Aktualijos 2022-08-07

Atrado super greitą daržovių rauginimo būdą: rekomenduoja išbandyti

„Kai užsimanau raugtų daržovių, tai akimirksniu jas ir pasigaminu. Paruošti daržoves prireiks vos kelių minučių, o skanauti jau drąsiai galima po poros valandų. Tai puikus ir gardus garnyras prie įvairiausių kepsnių“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė. Reikės: 5–6 agurkų, 10 mažų pomidoriukų (arba 2 dideli, pjaustyti), 5 skiltelių česnako, 1 v.š. druskos, 2 a.š. cukraus, pundelis krapų, žirneliais juodų pipirų ( ~ 6–8 vnt. ), 1 lauro lapelis.
2022-05-18

Neskubėkite išmesti pastovėjusių produktų: vilnietė Renata atskleidė, ką su jais daryti

„Konservatorė“ – taip juokais draugai vadina vilnietę Renatą Šniolienę, tačiau toli gražu ne dėl jos politinių pažiūrų, o pomėgio suktis virtuvėje ir konservuoti produktus. „Kūmutės virtuvės“ įkūrėja šypsosi, kad tai puikus būdas išgelbėti suvytusius produktus, o savo maisto tinklaraštyje dalinasi receptais, kurie sužavi tūkstančius. Jau kone dešimtmetį Renata (50) rašo apie maistą, tiesa, tik formos bėgant laikui keitėsi.
2021-11-11

Lietuviai raugintų daržovių valgo dvigubai mažiau nei turėtų: priminė apie nepakeičiamą jų naudą

Vėstant orams, lietuviai šviežias daržoves ėmė keisti į raugintas. Nors ant turgaus prekystalių ne vienas raugintas skanėstas, visgi labiausiai lietuviai perka raugintų daržovių čempioną – kopūstą. Tiesa, pardavėjai sako, kad šiemet turguje žmonių mažiau, nes ragauti patys ir išsirinkti jiems skaniausių kopūstų – negali. O mitybos ekspertai sako, kad raugintas daržoves reikia valgyti, nes jos gali padaryti jums dovanoti ne tik sveikatos, bet ir laimės pojūtį.

Atskleidė, kas sveikiau: marinuotos ar raugintos daržovės

Apie marinuotas ir raugintas daržoves žino visi, tikriausiai nerasi nė vieno lietuvio, kuris nėra pastarųjų ragavęs. Tačiau tikrai ne visi žino, kad marinuotos bei raugintos daržovės ir vaisiai gali būti naudingi sveikatai. Apie jų naudą tv3.lt naujienų portalui papasakojo gydytoja dietologė Žana Antonova.
2021-08-28

Dalią kiti vadina tikra rauginimo eksperte: neraugia tik 1 daržovės

Dažna šeimininkė rudenį namuose atidaro mažą kopūstų rauginimo cechą ir per vieną dieną visai žiemai priraugia kopūstų savo šeimai. Netoli Babtų (Kauno r.) ūkininkaujanti Dalia Abukauskienė teigė, kad ilgainiui tai išaugo į šeimos verslą „Raugiam viską“, kuris veikia ištisus metus. Pagynės kaimo (Kauno r.) gyventoja D. Abukauskienė yra daržovių, vaisių ir uogų rauginimo pradininkė Lietuvoje, tą pritaikiusi savame daržovių ūkyje. Jos ūkio šūkis – nuo sėklos iki galutinio produkto.
2020-10-22

Išbandykite cukinijų juostas žiemai: idealiai tiks prie visko

Atėjus rudeniui – sodo ir daržo gėrybių sezonui, TV3 laidos „La maistas“ šefas Tomas Rimvydis dalijasi, kaip rauginti įvairias rudens gėrybes ir kaip pasigaminti fermentuotas slyvas su lazdyno riešutais, greitai paraugintus kopūstus ir cukinijų juostas žiemai. Žiūrėkite „La maistas“ ir semkitės kulinarinių idėjų! „Mane labiausiai traukia daržo gėrybės ir jų ruošimas žiemai – fermentacija, kitaip dar – rauginimas. Galima rauginti viską: slyvas, agrastus, bulves, voveraites.
2020-09-09

Rimydis pasidalino daržovių fermentavimo paslaptimis: štai, ką turite žinoti

Populiarios TV3 laidos „La maistas“ šefas Tomas Rimydis džiaugiasi aktyviai prabėgusia vasara ir intensyviai ruošiasi naujam televizijos sezonui. Jis žada žiūrovams daug įdomių receptų ir kulinarinių naujovių, viena jų – fermentacija. Tomas parodys, kaip rauginti įvairias rudens gėrybes ir kokius patiekalus iš jų pasigaminti. Apie visa tai jau šį sekmadienį 9.30 val.
2020-09-03
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų