pyragaičiai
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „pyragaičiai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „pyragaičiai“.
            
 Receptas. Prancūziški pyragėliai "Canneles"
                                INGREDIENTAI:    4 vienetai   kiaušinių (2 baltymai ir du tryniai)    2 litrai   pieno (riebus)    100 gramų   kvietinių miltų    200 gramų   cukraus    1 vienetas   vanilės (ankštis, smulkinta)    80 mililitrų   romo    25 gramai   sviesto    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Į nedidelį prikaistuvį supilti pieną, sudėti sviestą ir kaitinti ant didelės liepsnos, kol užvirs.
                            
 Receptas. Greiti pyragaičiai
                                INGREDIENTAI:    4 lapai   sluoksniuotos tešlos    8 valgomieji šaukštai   abrikosų uogienės    1 vienetas   kiaušinių    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Atitirpdyti tešlą, jei naudojate šaldytą.   Tešlos lapus supjaustyti kadratėliais. Kiekvieną kvadratėlį įpjauti 4 kampuose: nuo kampo iki centro, neįpjauti centre.
                            
 Receptas. Pyragėliai su kriaušėmis ir varške
                                INGREDIENTAI:    2 lapai   sluoksniuotos tešlos    200 gramų   varškės    1 vienetas   kiaušinių    1 valgomasis šaukštas   grietinės    1 vienetas   kriaušių    1 valgomasis šaukštas   cukraus    2 valgomieji šaukštai   perlinio cukraus    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Varškę sumaišyti su kiaušinio tryniu, grietine, cukrumi.   Atšildytą tešlą pakočioti, supjaustyti gabaliukais.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Pyragėliai su geltonujų kivių uogiene
                                INGREDIENTAI:    1 pakelis   sluoksniuotos tešlos    5 vienetai   kivių    1 arbatinis šaukštelis   cinamono    šiek tiek   cukraus    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 10   PARUOŠIMO BŪDAS:   Tešlą atšildyti.   Per tą laiką išsivirti kivių uogienę: kivius nulupti supjaustyti, pridėti cukraus, cinamono, įpilti šiek tiek (5 valg šauštus) vandens ir pavirti kokį 15 min.   Tešlą šiek tiek pakočioti. Supjaustyti norimo dydžio kvardatėliais.
                            
 Receptas. Keksiukai
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   sviesto    100 gramų   cukraus pudros    2 vienetai   kiaušinių    0.5 arbatinio šaukštelio   kepimo miltelių    2 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    4 valgomieji šaukštai   miltai    1 valgomasis šaukštas   krakmolo    1 žiupsnelis   vanilinio cukraus    Paruošimo laikas: Apie 20 min.
                            
 Receptas. Vaniliniai keksiukai
                                INGREDIENTAI:    230 gramų   sviesto    230 gramų   cukraus pudros    230 gramų   miltai    4 vienetai   kiaušinių    1 vienetas   vanilinio cukraus    1   kepimo miltelių    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Įkaitinkite orkaitę iki 175°C temp. orkaitėje. Šaukštu gerai išsukite sviestą su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi. Po vieną, įplakite kiaušinius. Galiausiai, suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus bei išmaišykite.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Cake pops‘ai
                                INGREDIENTAI:    300 gramų   šokoladinio biskvito    2 valgomieji šaukštai   šokoladinio kremo    250 gramų   šokoladas    1 žiupsnelis   pabarstukų    12 vienetų   iešmeliai    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 12   PARUOŠIMO BŪDAS:   Sutrupinti šokoladinį pyragą.  Įpilti šokoladinio sviesto kremo ir išmaišyti (kad nebūtų per daug).  Formuoti tešlą į 12 kamuoliukų ir padėti ant lentos, išklotos kepimo popieriumi.  Palaikyti apie valandą šaltai, kad sutvirtėtų.
                            
 Receptas. Kiškio pyragaičiai
                                INGREDIENTAI:    400 gramų   miltai    370 gramų   cukraus    6 vienetai   kiaušinių    200 gramų   sviesto    150 gramų   grietinės    20 gramų   vanilinio cukraus    0.5 vieneto   citrinų sultys    2 valgomieji šaukštai   apelsinų cukatų    2 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių    1 žiupsnelis   druskos    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
                            
 Receptas. Šokolado gardėsis
                                INGREDIENTAI:    80 gramų   šokoladinių ledų    40 gramų   abrikosų džemo    10 gramų   krupinikas    5 gramai   šokolado granulių    Tešlai:     2 vienetai   kiaušinių    80 gramų   cukraus    50 gramų   sviesto (ištirpintas)    40 gramų   kavos (šalta)    30 gramų   kvietinių miltų    20 gramų   kakavos    Padažui:     80 gramų   cukraus    80 gramų   grietinėlės    60 gramų   sviesto    16 gramų   kakavos    8 gramai   vanilinio cukraus    Paruošimo laikas: Apie 30 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Receptas. Obuolių pyragaičiai
                                INGREDIENTAI:    2 lapai   sluoksniuotos tešlos    1 vienetas   obuolių    1 sauja   riešutų    4 valgomieji šaukštai   medaus    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 8   PARUOŠIMO BŪDAS:   Tešlą atitirpdyti, iškočioti, supjaustyti ilgais trikampiais.   Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis.   Riešutus susmulkinti ir sumaišyti su medumi.   Ant tešlos trikampio dėti skiltelę obuolio, riešutų masės ir susukti.   Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
                            
 Receptas. Eklerai
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   sviesto    4 vienetai   kiaušinių    180 gramų   miltai    0.5 arbatinio šaukštelio   druskos    4 vienetai   kiaušinių ( (baltymai) )    Tešlai:     250 gramų   vandens    Kremui:     200 gramų   cukraus (baltyminiam kremui)    100 mililitrų   vandens (baltyminiam kremui)    500 mililitrų   pieno (plikytam kremui)    150 gramų   cukraus (plikytam kremui)    4 vienetai   kiaušinių ((tryniai), plikytam kremui)    50 gramų   miltai (plikytam kremui)    1 arbatinis šauk...
                            
 Receptas. Parskridę paukšteliai
                                Atvelykis yra vadinamas vaikų Velykomis. Kažin, ar atsirastų nors vienas vaikiukas, nenorintis kartu gaminti šių paukštukų, kepti ir valgyti.  
 INGREDIENTAI:    3 lapai   sluoksniuotos tešlos    1 vienetas   kiaušinių    50 gramų   cukraus    3 žiupsneliai   kvapiųjų pipirų    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 10   PARUOŠIMO BŪDAS:   Tešlos atšildytus gabalus sudėti vieną ant kito, supjaustyti nedidelio sprindžio ilgio gabaliukais pailgais, ovaliai sukočioti.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  „Renault Twizy“ – smaližiams
                                „Renault“ tęsia gurmanišką partnerystę su Pierre Hermé – specialiai 18-ajai „Salon du Chocolat“ parodai jis papuošė „Twizy“ migdoliniais pyragaičiais. Prie parodos įėjimo šis viliojantis „Twizy“ kartu su mažaisiais Guimauve lokiukais pasitiko 135 141 lankytojų.  
Parodoje vykusio istorinio bei prestižinio Charles Proust konkurso metu šokolado meistrai turėjo iliustruoti Fontaine pasakėčias.
                            
 Kepinių deivė L. Donėlė: aiškus klientų noras – kokybė
                                Mielieji, šiandien dalinamės šiltu ir jaukiu interviu su labai miela saldėsių deive Laura Donėle. Apie gyvenimą, saldumynus ir jaunavedžių svajones.
  1. Laura, kaip tu sugalvojai įkurti kepyklėlę? Nuo ko viskas prasidėjo? Kaip tau sekasi?
  Ko gero, negalėčiau pasakyti, kad tiesiog ėmiau ir vieną gražią dieną sugalvojau atidaryti kepyklą. Iki šios minties (o gal net svajonės) buvo eita pamažu, apgalvotai, ruoštasi keletą metų.
                            
 Desertų stalas vestuvėms
                                Jei dievini saldumynus ir estetiką – ištaigingas desertų stalas kaip tik Tau! Ir kada daugiau, jei ne savo vestuvių dieną?! Džiaugsmas skrandžiui ir akiai...
  Viską gali pasidaryti pati, tik reikia įdėti šiek tiek darbo ir fantazijos. Ir mes, iš meilės saldėsiams ir grožiui, pradėjome kurti desertų stalus vestuvėms.
  Norime pasidalinti su Jumis keletų patarimų:
  1. Pamąstyk apie stalo dekorą.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Smaližiams: kur yra skaniausi desertai Paryžiuje ir kuo šios kavinukės garsėja?
                                Kiekvieną miestą galima pažinti įvairiais būdais: lankant istorinius objektus, bendraujant su vietiniais arba kišant vietinį maistą sau į skrandžius. Paryžius yra žinomas ne tik kaip meilės miestas ar tikrojo europietiško meno ir kultūros centras – jis dar garsėja ir kavinukėmis, kuriose galima paskanauti visame pasaulyje garsiais prancūziškais desertais. Tokios vietos yra tarsi alternatyvus būdas pažinti tikrąjį Paryžių, aprašytą romanuose.
  Pain de Sucre  (3rd arr.
                            
 Duris atvėrė baisius pyragaičius pardavinėjanti parduotuvė
                                Didžiosios Britanijos sostinėje duris atvėrė konditerijos parduotuvė, kurioje parduodami siaubą keliantys pyragaičiai ir kitokie saldumynai, pagaminti specialiai Helovinui. Parduotuvę atidarė grupė smagurių, kurie rugsėjį sukūrė ir visiškai valgomą meno ekspoziciją „Cake Britain“, rašo šalies laikraštis „The Independent“.
  Dienraštis pažymi, kad nusipirkti ir paskanauti šlykščiai atrodančių skanumynų gali tik tie, kam jau sukako 18 metų.
                            
 Pyragaičiai su mandarinais
                                Deserto variantas su apelsinų pusbroliu mandarinu  - sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su varške ir mandarinais!
  Ilgai krapštytis virtuvėje noro nebuvo, tai išsitraukiau iš šaldiklio savo mylimą sluoksniuotą tešlą, prigriebiau keletą mandarinų ir desertinės varškės indelį.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  