REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 80 gramų šokoladinių ledų
  • 40 gramų abrikosų džemo
  • 10 gramų krupinikas
  • 5 gramai šokolado granulių
  • Tešlai:
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 80 gramų cukraus
  • 50 gramų sviesto (ištirpintas)
  • 40 gramų kavos (šalta)
  • 30 gramų kvietinių miltų
  • 20 gramų kakavos
  • Padažui:
  • 80 gramų cukraus
  • 80 gramų grietinėlės
  • 60 gramų sviesto
  • 16 gramų kakavos
  • 8 gramai vanilinio cukraus

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

INGREDIENTAI:

  • 80 gramų šokoladinių ledų
  • 40 gramų abrikosų džemo
  • 10 gramų krupinikas
  • 5 gramai šokolado granulių
  • Tešlai:
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 80 gramų cukraus
  • 50 gramų sviesto (ištirpintas)
  • 40 gramų kavos (šalta)
  • 30 gramų kvietinių miltų
  • 20 gramų kakavos
  • Padažui:
  • 80 gramų cukraus
  • 80 gramų grietinėlės
  • 60 gramų sviesto
  • 16 gramų kakavos
  • 8 gramai vanilinio cukraus

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 4

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Šokolado padažui cukrų išmaišykite su kakavos milteliais. Grietinėlę supilkite į prikaistuvį ir virš ugnies joje ištirpinkite sviestą, tada, visą laiką maišant, pamažu suberkite cukrų su kakava ir kaitinkite, kol visai ištirps cukrus. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite vanilinį cukrų. Šaldytuve galima laikyti savaitę. Jei sukietėja, pašildykite.te
  2. Šokolado gardėsiui kiaušinių trynius ištrinti iki baltumo su puse cukraus, išmaišyti su išsijota kakava, ištiprintu sviestu, šalta kava, išsijotais miltais ir išplakti tešlą. Kietai suplakti kiaušinių baltymus su cukrumi, atsargiai įmaišyti į tešlą. Ją supilti į 29x29 cm dydžio sviestu pateptą skardelę
  3. Kepti 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių. Iškeptą gardėsį, neatidarant durelių, atvėsinti orkaitėje, kad nesukristų. Supjaustyti kvadratėliais.
  4. Patiekiant, 80 gr gabalą perpjauti per pusę, jį dėti ant plokščios pailgos lėkštės vieno galo, ant gardėsio dėti 40 g vieną rutuliuką šokoladinių ledų, jį užpilti 20 g šokolado padažu, kitą 40 g ledų rutuliuką dėti per vidurį, o kitame gale dėti ovalią stiklinaitę su 30 g abrikosų džemo, išmaišyto su 10 g krupniko, tarpą dekoruoti 10 g abrikosų džemu ir 10 g šokolado padažo. Lėkštutę pabarstyti 5 g šokolado granulėmis. Patiekti su torto šakute.

Autorius: Vincentas Sakas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų