Kiaulės liežuvis

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Kiaulės liežuvis“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Kiaulės liežuvis“.

Atskleidė, kaip tobulai išvirti kiaulės liežuvį: išbandykite patys

Laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis šįkart įkvėpimo sėmėsi iš filmo „Tarp pilkų debesų“ ir, aptarę siužeto vingius, pasiraitoję rankoves pagamino kiaulės liežuvį su česnakinėmis bulvytėmis, žirneliais ir krienų-majonezo padažu. „Tarp pilkų debesų“ – didžiausias ir brangiausias filmas nepriklausomos Lietuvos kino istorijoje. Pagrindinė filmo herojė, penkiolikmetė Lina Vilkaitė (akt.
2024-11-02

Vaida Poderytė ir Laurynas Suodaitis rekomenduoja: taip lietuvių stalo pažibos dar nevalgėte

TV3 laida „Gero savaitgalio receptas“ kiekvieną šeštadienį žiūrovus kviečia į unikalią kino ir kulinarijos patirtį. Šįkart charizmatiškieji laidos vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis prisimins vieną skaudžiausių tautos istorijos periodų – tremtį. Kokį filmą jie pristatys ir kokį patiekalą, įkvėpti jo istorijos, pagamins? Šį šeštadienio vakarą televizijos žiūrovų laukia itin jautri ir įkvepianti istorinė drama „Tarp pilkų debesų“ (angl.
2024-11-01

Receptas. Pupelių mišrainė

INGREDIENTAI: 200 gramų pupelių 100 gramų kiaulės liežuvio 4 valgomieji šaukštai majonezo 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirtas pupeles sudedame, smulkiai supjaustytą kumpį, porą šaukštų majonezo, šaukštą pomidorų padažo, žiupsnelį tau prieskonių dedame į indą ir viską gerai išmaišome.
2022-02-28

Receptas. Vyniotinis iš ausų ir liežuvių

INGREDIENTAI: 5 vienetai kiaulės liežuvio 6 vienetai kiaulės ausų 7 vienetai pipirai 4 vienetai laurų lapų 2 žiupsneliai druskos 1 pakelis želatinos Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Ausis ir liežuvius išvirti su druska, pipirais bei lauro lapais. Išvirus liežuvius nuvalyti (aš nuvalau ir ausis iki kremzlės, bet nebūtina). Atpjauti ausų storąsias dalis. Užpilui reikia stipraus želatinos tirpalo, maždaug 150 - 200 ml.
2022-02-27

Receptas. Kiaulienos liežuvis Kalėdoms

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (žirneliais) šiek tiek laurų lapų šiek tiek kiaulės liežuvio šiek tiek majonezo šiek tiek pieno (“Džiugas”, Trakuotas) šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Į verdantį vandenį beriame druskos, pipirus ir lauro lapelius, dedame kiaulienos liežuvius. Verdame maždaug 1 valandą. Išvirus išimame iš puodo, palaukiame, kol atvės ir supjaustome plonais griežinėliais.
2022-02-25

Receptas. Virtas liežuvis

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai kiaulės liežuvio šiek tiek druskos šiek tiek citrinpipirių šiek tiek laurų lapų šiek tiek viduržemio prieskonių mišinio Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulės liežuvius įdedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu, sudedame visus SANTA MARIA ir likusius prieskonius. Verdame apie 2 val., kai užvirs toliau verdame ant mažos ugnies. Išvirusius liežuvius išimame iš puodo, atšaldome.
2022-02-24

Receptas. Liežuvio užkandėlė

INGREDIENTAI: 1 kiaulės liežuvio šiek tiek daržovių šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Liežuvį išvirti pasūdytame vandeny, įdėti pipirų. Kai išvirs atvėsinti ir nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais ir patiekti su daržovėm. Autorius: Jolanta.
2022-02-20

Receptas. Kiaulės liežuvio salotos

INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų šiek tiek česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek krapų 1 vienetas svogūnų (nedidelis) 1 vienetas kiaulės liežuvio (karštai rukytas) šiek tiek majonezo 50 gramų konservuotų žirnelių šiek tiek druskos šiek tiek garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulės liežuvį supjaustykite juostelėmis. Kubeliais supjaustykite agurką. Gražiomis juostelėmis supjaustykite svogūną.
2022-02-20

Receptas. Sūrio ir rūkyto kliaulės liežuvio mišrainė

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 150 kukurūzų (konservuoti) 100 gramų porų 200 gramų kiaulės liežuvio (rūkytas) šiek tiek majonezo 200 gramų sūris šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Sūrį, kiaulienos liežuvį supjaustyti kubeliais, porą smulkiai supjaustyti. Įdėti konservuotus kukurūzus, prieskonius pagal skonį ir išmaišyti viską su majonezu.
2022-02-19

Receptas. Medžioklio sumuštiniai

INGREDIENTAI: 3 česnakų 4 vienetai pomidorų pastos 1 vienetas kiaulės liežuvio (rūkytas) 0.5 vieneto batono (kepalas) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimui) 8 vienetai lydyto sūrio (lapeliais) PARUOŠIMO BŪDAS: Duoną kepam iš abiejų pusių, apibarstom druska ir ištrinam česnaku. Pakepinam rūkytą liežuvį iš abiejų pusių. Uždedam ant vienos duonos riekutės po pusę lapelio sūrio ir pakeptą rukytą liežuvį. Dedam po pomidoro riekelę ir prašom vaišintis.
2022-02-07
REKLAMA
REKLAMA

Receptas. Salotos su liežuviu

INGREDIENTAI: 1 vienetas bulvių (virtos) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas morkų (virtos) šiek tiek petražolių 2 vienetai salierų (stiebai) 250 gramų kiaulės liežuvio (virtas) 1 valgomasis šaukštas acto (3%) 1 vienetas marinuotų agurkų šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustykite juostelėmis liežuvius ir agurkus. Morkas, bulves, salierus supjaustykite kubeliais.
2022-02-04

Receptas. Liežuvis drebučiuose

INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų 8 vienetai juodųjų pipirų šiek tiek krienų 3 vienetai laurų lapų (lapai) 1 vienetas morkų šiek tiek petražolių 1 vienetas pomidorų pastos 1 vienetas svogūnų 1 kilogramas kiaulės liežuvio 1 vienetas kiaušinių (kietai virtas) šiek tiek druskos 1 stiklinė grietinės 2 stiklinės sultinio PARUOŠIMO BŪDAS: Liežuvį nuplauname ir išverdame su prieskoniais bei prieskoninėmis daržovėmis.
2022-02-03
Į viršų