Kazlėkai
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Kazlėkai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Kazlėkai“.
            
 Iš miškų lietuviai jau tempia grybus kibirais: išdavė, kur randa
                                Šiuo metu vis daugiau lietuvių jau traukia į miškus ir ieško gamtos gėrybių – grybų. Kai kuriems iš jų šios paieškos tampa sėkmingos ir jie dalijasi savo radiniais. Tad kokių grybų šiuo metu pavyksta rasti Lietuvos miškuose ir kur tautiečiai jų ieško? 
Socialiniuose tinkluose grybautojus vienijančiose grupėse jau gausu įrašų, kuriuose lietuviai dalijasi įspūdingais laimikiais.
                            
 Gyventojai stebisi paskutiniais sezono grybais: pigesni nei anksčiau
                                Grybautojai iš Aukštaitijos sezoną baigia ne tuščiomis – pintinėse lepšės, žaliuokės, kazlėkai. Kam pasiseka – vieną kitą baravyką dar randa. Aukštaičiai džiūgauja, sezonas buvo puikus, tad ir prie pensijų žiemą bus iš ko prisidurti. Gera žinia ir pirkėjams – grybų kainos sumenko. 
Ant prekystalio Panevėžio turguje grybautojas Vytautas išrikiavo bene paskutinio šį rudenį pasivaikščiojimo miške radybas. Sako – pranašauja šalčius ir sniegą, tad grybų sezoną teks baigti.
                            
 Receptas. Rusiškai troškinti kazlėkai
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   bulvių    šiek tiek   juodųjų pipirų    1 vienetas   svogūnų    šiek tiek   svogūnų (laiškai)    0.5 valgomojo šaukšto   kvietinių miltų    1 valgomasis šaukštas   pomidorų padažo    200 gramų   kazlėkų    šiek tiek   druskos    2 arbatiniai šaukšteliai   sviesto    1 valgomasis šaukštas   grietinės     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kazlėkai nulupami, supjaustomi stambiais gabaliukais (mažos kepurėlės paliekamos sveikos) ir verdami pasūdytame vandenyje 6—8 minutes.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Kazlėkų sriuba su mėsos gabaliukais
                                INGREDIENTAI:    4 vienetai   bulvių    1 vienetas   morkų    šiek tiek   svogūnų    200 gramų   jautienos (ar kiauliena)    500 mililitrų   kazlėkų (marinuoti)    šiek tiek   druskos    šiek tiek   grietinės    1 vienetas   sultinio (grybų, kubelis)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Jautieną ir bulves supjaustyti smulkiais kubeliais, morką sutarkuoti. Į verdantį vandenį berti morkas ir bulves. Kai užvirs vanduo suberti mėsą, gardinti buljonu. Užvirti. Sudėti grybus. Jei reikia įdėti druskos.
                            
 Receptas. Troškinti kazlėkai
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    šiek tiek   petražolių    1 vienetas   svogūnų    1 valgomasis šaukštas   kvietinių miltų    500 gramų   kazlėkų    šiek tiek   druskos    50 gramų   sviesto    1 stiklinė   sultinio (skystas)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Nuluptos kazlėkų kepurėlės nuplaunamos šaltu vandeniu, nusausinamos ir plonai supjaustomos. Svieste pakepinamas susmulkintas svogūnas, sukrečiami kazlėkai, įpilama sultinio ir viskas troškinama. Po 20—30 min.
                            
  
  
  
  
  
  
  
  
 