Kazlėkai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Kazlėkai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Kazlėkai“.
Iš miškų lietuviai jau tempia grybus kibirais: išdavė, kur randa
Šiuo metu vis daugiau lietuvių jau traukia į miškus ir ieško gamtos gėrybių – grybų. Kai kuriems iš jų šios paieškos tampa sėkmingos ir jie dalijasi savo radiniais. Tad kokių grybų šiuo metu pavyksta rasti Lietuvos miškuose ir kur tautiečiai jų ieško?
Socialiniuose tinkluose grybautojus vienijančiose grupėse jau gausu įrašų, kuriuose lietuviai dalijasi įspūdingais laimikiais.
Gyventojai stebisi paskutiniais sezono grybais: pigesni nei anksčiau
Grybautojai iš Aukštaitijos sezoną baigia ne tuščiomis – pintinėse lepšės, žaliuokės, kazlėkai. Kam pasiseka – vieną kitą baravyką dar randa. Aukštaičiai džiūgauja, sezonas buvo puikus, tad ir prie pensijų žiemą bus iš ko prisidurti. Gera žinia ir pirkėjams – grybų kainos sumenko.
Ant prekystalio Panevėžio turguje grybautojas Vytautas išrikiavo bene paskutinio šį rudenį pasivaikščiojimo miške radybas. Sako – pranašauja šalčius ir sniegą, tad grybų sezoną teks baigti.
Receptas. Rusiškai troškinti kazlėkai
INGREDIENTAI: 2 vienetai bulvių šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas svogūnų šiek tiek svogūnų (laiškai) 0.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo 200 gramų kazlėkų šiek tiek druskos 2 arbatiniai šaukšteliai sviesto 1 valgomasis šaukštas grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Kazlėkai nulupami, supjaustomi stambiais gabaliukais (mažos kepurėlės paliekamos sveikos) ir verdami pasūdytame vandenyje 6—8 minutes.
Receptas. Kazlėkų sriuba su mėsos gabaliukais
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių 1 vienetas morkų šiek tiek svogūnų 200 gramų jautienos (ar kiauliena) 500 mililitrų kazlėkų (marinuoti) šiek tiek druskos šiek tiek grietinės 1 vienetas sultinio (grybų, kubelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Jautieną ir bulves supjaustyti smulkiais kubeliais, morką sutarkuoti. Į verdantį vandenį berti morkas ir bulves. Kai užvirs vanduo suberti mėsą, gardinti buljonu. Užvirti. Sudėti grybus. Jei reikia įdėti druskos.
Receptas. Troškinti kazlėkai
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek petražolių 1 vienetas svogūnų 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 500 gramų kazlėkų šiek tiek druskos 50 gramų sviesto 1 stiklinė sultinio (skystas) PARUOŠIMO BŪDAS: Nuluptos kazlėkų kepurėlės nuplaunamos šaltu vandeniu, nusausinamos ir plonai supjaustomos. Svieste pakepinamas susmulkintas svogūnas, sukrečiami kazlėkai, įpilama sultinio ir viskas troškinama. Po 20—30 min.