faršas
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „faršas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „faršas“.
            
 Į kotletų faršą įmaišo 1 slaptą ingredientą: iškepa daug skanesni
                                Kiaulienos kotletai – vienas universaliausių ir bene dažniausių patiekalų, sutinkamų Lietuvos gyventojų virtuvėse. Jie mėgstami dėl savo paprastumo ir sotumo, o ir žema kaina – dar vienas svarbus privalumas. Tačiau net ir toks paprastas patiekalas, pasitelkus šiek tiek fantazijos ir reikiamų ingredientų, gali tapti gurmanišku valgiu.  
Prekybos tinklas „Lidl“ dalijasi trimis gardžiais, dar nematytais receptais, kurie garantuotai apdovanos įstabiais skonių pojūčiais, rašoma pranešime spaudai.
                            
 Į faršą įmaišykite 1 produkto: kotletai bus sultingi ir minkštutėliai
                                Kepiniuose dažnai naudojamas ingredientas gali padėti faršui išlaikyti skonį ir sultingumą – kitą kartą kepdami kotletus ar paplotėlius mėsainiams į maltą mėsą įmaišykite šio produkto. 
Malta jautiena yra tikras kulinarinis chameleonas – ji tinka nuo sultingų mėsainių ar nuodėmingos lazanijos iki gardžių pyragėlių su mėsa ar gardžiausių kotletų.
                            
 Atskleidė itin gerą balandėlių receptą: sužavės visą šeimyną
                                Šis savaitgalis tiesiog užprogramuotas malonumams. Ne tik lepins šilti orai, bet sekmadienį bus proga ir atsipūsti nuo pasninko – minėsime Pusiaugavėnį. Tradiciškai šią dieną lydi sotesni patiekalai, nebevengiama mėsos. 
„Iki“ kulinarijos šefė Elvyra Semaška siūlo kovą išlydėti ir balandį pasitikti su balandėliais – nuo seno daugelio mėgstamu nebrangiu patiekalu iš maltos mėsos.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Atskleidė, kaip atskirti faršą nuo smulkintos mėsos: kiti to nežino
                                Visai nebrangu, o galimybės sočiai vakarienei – kone neribotos. Būtent dėl to smulkinta mėsa ir faršas taip dažnai tampa pagrindiniu patiekalų ingredientu: pradedant balandėliais, cepelinais, žemaičių blynais ir baigiant įvairiausiomis sriubomis ir troškiniais.  
Šaltuoju metų laiku smulkintą mėsą lietuviai dar labiau pamėgsta, sako Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
                            
 Kaip atskirti smulkintą mėsą nuo faršo? Daugelis to nežino
                                Smulkinta mėsa ar faršas yra visapusiškas ingredientas, iš kurio žmonės gamina įvairiausius patiekalus. Dažniausiaiją  naudojame ją kotletams, kaip įdarą cepelinams, koldūnams ar blynams.
                            
 Makaronai su faršu: šis receptas vertas 10 balų
                                „Skanaus pietaujantiems ir idėja skubantiems“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. 
Porcijos 3. Užtruksite apie 30 min: 
	200 g linguine makaronų (tiks ir spagetti);
	500 g maltos kalakutienos (ar kitos mėgstamos mėsos);
	1 poras;
	1 skiltelė česnako;
	1 svogūnas;
	1 morka;
	2 v. š. pomidorų pastos;
	50 g kietojo sūrio;
	Šlakelis alyvuogių aliejaus;
	Druskos pagal skonį;
	Žiupsnis juodųjų pipirų.
Makaronus išverdame gerai pasūdytame vandenyje.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Pasakė, kiek laiko mėsą galima laikyti šaldiklyje: žinokite visam laikui
                                Visų pirma, įsigijus mėsą, ją reikėtų užšaldyti kaip galima greičiau nuo įsigijimo, bet ne vėliau kaip iki ant pakuotės nurodyto galiojimo termino pabaigos. Pasibaigus mėsos galiojimo terminui, mėsa yra laikoma netinkama šaldymui, gaminimui ir valgymui,  nes  mėsos savybės jau gali būti pakitusios ir tai gali sukelti susirgimus. 
Šaltis – tai natūralus „konservantas“, kuris stabdo mikroorganizmų augimą ir dauginimąsi.
                            
 Super gardūs blynai pagal Audronę: skonis vertas 10 balų
                                „Vos keli ingredientai ir šeima pamaitinta. Beje, iš recepte nurodytų produktų kiekio prikepiau kalną gardžių blynelių, kurio receptu skubu pasidalinti ir su jumis. Visai apsimoka prisikepti šių blynelių, nes iškart visų tikrai nesuvalgysit, dar turėsit ir kitam kartui. Žodžiu, receptas taupesniems“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
                            
 Receptas. Šventinis zuikis
                                INGREDIENTAI:    500 gramų   kalakutų faršo    1 vienetas   svogūnų    1 vienetas   kiaušinių    0.5 arbatinio šaukštelio   malti juodieji pipirai    0.5 arbatinio šaukštelio   druskos    1 vienetas   morkų    100 gramų   džiūvesėlių    2 skiltelės   česnakų    2 arbatiniai šaukšteliai   žolelių    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Dubenyje sumaišyti kalakutieną, džiūvėsėlius, kiaušinį.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Receptas. Užkloti makaronai
                                INGREDIENTAI:    200 gramų   makaronų    100 gramų   kiaulės faršo    50 gramų   sūris    1 arbatinis šaukštelis   prieskonių    3 valgomieji šaukštai   baltojo vyno    Paruošimo laikas: Apie 10 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Faršą 10 minučių pakepinti su prieskoniais, kai apkeps, įpilti vyną ir pakepinti lėtai dar 10 minučių.   Makaronus išvirti, nukošti ir supilti į faršą.
                            
 Mama atrado, kaip tobulai išsikepti faršą: prireiks vos 1 gudrybės
                                Mama iš Australijos tapo tikra interneto sensacija – ji atrado labai paprastą būdą užtikrinti, kad malta mėsa iškeps tolygiai. 
Ami iš Naujojo Pietų Velso, Australijos, savo vaizdo įrašu pasidalino feisbuko grupėje „Hunter Mums“, kur jis buvo peržiūrėtas šimtus kartų. 
Vaizdo įraše ji rodo, kaip plakimui skirta šluotele keptuvėje itin lygiai sumaišo maltą mėsą. Faršą ji ne tik tolygiai paskleidžia po visą keptuvės paviršių, bet tuo pačiu įrankiu taip pat jį dar lygiau susmulkina.
                            
 Kotletai, kokių dar nedarėte: faršo lizdelius pamėgsite nuo pirmo kąsnio
                                Jei jau galvojate, kuo nustebinti šeimą vakare, būtinai išbandyti gardžius kotletukus su bulvėmis. Taip dar neruošėte, tačiau rezultatas maloniai sužavės. 
Jums reikės: 
400 gramų kiaulienos ir jautienos maišyto faršo, 1 kiaušinio, nubraukto šaukšto krakmolo, 2 arbatinių šaukštelių majonezo, 1 skiltelės česnako, 1 svogūno, šviežios petražolės, druskos, juodųjų pipirų, majonezo lizdelių patepimui. 
 
Įdarui: 
3 bulvių, kmynų, druskos, pipirų, aliejaus, fermentinio sūrio.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Vištienos kebabai ant keptuvės: pirštelius apsilaižysite
                                Jei norite namų sąlygomis pasilepinti kebabais, pats metas imtis recepto, kurį jums rekomenduojame.  
Jums reikės: 
500 gramų maltos vištienos, 1 svogūno, 4 skiltelių česnako, petražolių, kumino, druskos, kario, maltų juodųjų pipirų, saldžiosios paprikos miltelių.  
Iš pradžių svogūnus smulkiai sukapojame arba sutarkuojame, žoleles susmulkiname, česnakus išspaudžiame. Kuminą grūstuvėje sutriname. Galite sukapoti smulkiai peiliu. 
Tuomet į faršą įmaišome žoleles, prieskonius bei aliejų.
                            
 Šioms „barankytėms“ su faršu neliksite abejingi, taps tikra virtuvės pažiba
                                Sukate galvą, ką šiandien pasigaminti? Nustebinkite visus „barankytėmis“ su faršu ir sūriu – pagaminsite greitai ir mėgausitės su visa šeima. Jums reikės: 400 gramų kiaulienos faršo, mėgstami prieskoniai, 200 gramų sūrio, riestainių be jokių prieskonių, vandens arba pieno riestainių mirkymui. Iš pradžių riestainius šiek tiek pamirkome, galite vandenyje arba piene, mirkykite vos keletą minučių, nes per ilgai palaikius, jos ištęžta.
                            
 Kebabai iš faršo: tokių tikrai neragavote!
                                Tinklaraštininkė Virginija siūlo pagaminti kebabus ir kepti juos orkaitėje. Sako, kad jie labai skanūs ir lengvai pagaminami. Išbandykite ir jūs.  Jums reikės: 700 gramų faršo, trijų smulkiai kapotų svogūnų, 2 kiaušinių, prieskonių (druskos, pipirų, grilio, šašlykų prieskonių, česnako granulių), 2 saujų čipsų.  Sumaišykite faršą su svogūnais, kiaušiniais ir nurodytais prieskoniais.  
 Susmulkinkite dvi saujas čipsų. Mėsą suskirstykite gabalėliais ir supjaustykite kaip dešrelę.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Užderėjo cukinijų: drąsiai siūlykite šio patiekalo visiems
                                Toks patiekalas tiks pietums ir vakarienei. O patinka šis receptas tuo, kad lengva paruošti, yra skanus.  Net netyčia užklupusius draugus ar giminaičius galėsite pavaišinti šiuo kepiniu. Reikės: didesnės cukinijos, 1kg.maltos mėsos( bet kokios), 3-4 burokine trintuve tarkuotų bulvių, prieskonių ir žiupsnelio druskos. Maltą mėsą paruošiau kaip kotletukams ir įmaišiau sutarkuotas bulves, pagardinau prieskoniais ir druska.
                            
 Daržovės su faršu: puiki idėja, kai tingi gaminti
                                Šio recepto autorė Audronė Zemenskienė sako, kad šis troškinys primena balandėlius, tačiau yra pagaminamas labai lengvai ir greitai.  „Prisipirkusi šviežių daržovių, nusprendžiau pagaminti daržovių troškinį su faršu. Tiesa pasakius, šis troškinys skoniu labai primena balandėlius, tik nereikia su juo tiek terliotis.  Didžiausias darbas gaminant šį troškinį yra daržovių pjaustymas, o visą kitą darbą atliks orkaitė.
                            
 10 balų verti kepsneliai iš vištienos faršo: taps šeimos mėgstamiausiais
                                Pats metas naminiams vištienos kepsneliams! Jų skonis ir aromatas nepaliks abejingų. Valgysite ir kitą kartą norėsite pagaminti jų daugiau, nes jie gardūs ne tik ką tik iškepti, bet ir atvėsę.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Sultingi naminiai kotletai. Kas ragavo, prašė pakartoti!
                                Tinklaraščio „Pas Rimuką virtuvėje“ autorius Rimas Narkus siūlo jums pasigaminti ypač gardžius ir kvapnius kotletukus, kurių neatsivalgys visa jūsų šeima. Tai naminiai kotletai, kuriems skonio suteikia tarkuotas sūris, kuriuo jis siūlo gardinti kotletukus. Dar vienas būdas paversti juos skanesniais - virtos ir trintos bulvės kurias galima dėti į faršą.
                            
 Netikėtas gardžiausių blynelių receptas: neatspėsite, iš ko jie pagaminti
                                Namuose turite mėsos, bet pritrūko idėjų pietums? Išbandykite šį gardžių kopūstų blynelių su faršu receptą, kuriuo su skaitytojais dalinasi Širšių lizdo autoriai. Blynams reikės: 300g kopūsto, 100g maltos kalakutienos ar vištienos, 1 kiaušinio, 1-2 šaukštų miltų, druskos, pipirų, džiovintų česnako granulių.  Paruošimas: 1. Smulkiai supjaustome kopūstą, užpilame pusę puodelio vandens ir troškiname, kol suminkštės. Atvėsiname, vandens perteklių nusunkiame.
                            
 Makaronai kitaip: neįtikėtino skonio lizdeliai su grietinėle
                                Makaronai – ganėtinai dažnas pietų ar vakarienės patiekalas. Tačiau jų paruošimų ir pateikimų būdų yra tikrai ne vienas. Išbandykite šių originalių makaronų lizdelių receptą, kuriuo kartu su skaitytojais dalinasi tinklaraščio „Širšių lizdas" autoriai.  Reikės: Įdarui – 300g maltos mėsos, 1 smulkinto svogūno, 3 skiltelių česnako, prieskonių, 1 šaukšto pomidorų padažo, 1 šaukšto garstyčių.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Makaronai su faršu: 10 balų vertas receptas
                                Pats metas pagalvoti apie skanią vakarienę. Jei nežinote, ką pagaminti, imkitės tų produktų, kurių, tikėtina, tikrai turite savo namuose. Šiam vakarui siūlome makaronus su faršu.  Jums reikės spagečių, 200-300 gramų mėgstamo faršo, prieskonių, druskos, grietinėlės.  Kol verda spagečiai, paruoškite faršą. Tai padaryti labai paprasta - tereikia įdėti į įkaitintą keptuvę, apibarstyti prieskoniais, užpilti grietinėlės ir dar šiek tiek pakepti.
                            
 Skaniau negu skanu: naminiai kukuliai su ryžiais
                                Tnklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė tv3.lt skaitytojams šiandien siūlo pagaminti kukulių (teftelių) su ryžiais ir padažu.  Nedaugžodžiaudama ji teigia, kad šis patiekalas: skaniau negu skanu.  Jums reikės:  0.5 kiaulienos faršo, 100 gr. virtų ryžių, 1 kiaušinio, svogūno, maltos mėsos prieskonių,  džiovintų špinatų, druskos, aliejaus kepimui, miltų ( tefteliams apvolioti ) Padažui: 2 v.š sviesto, 2 v.š miltų, 3 v.š grietinės, 400 ml.
                            
 Faršo kepsnys: gaminame iš to, ką rasime šaldytuve
                                Tinklaraščio „Viktorijos virtuvė“ autorė įsitikinusi, kad faršo kepsnys - puiki idėja pietaujantiems arba vakarieniaujantiems. Siūlome dar vieną, kaip pati Viktorija sako, faršo kepsnio interpretaciją.  Recepto autorė juokiasi sakydama, kad kepsnys pavyks tada, kai bus pagamintas iš tų produktų, kuriuos pavyks rasti šaldytuve.  Taigi, pradėkime.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Iš mamos užrašų: vaikystę primenantis mėsos kepinys
                                Pats laikas pagalvoti apie pietų arba vakarienės idėją. Ar jau žinote, ką gaminsite ir kuo gardžiuositės? Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė siūlo prisiminti vaikystės skonį ir pasimėgauti gardžiu kepiniu, dar vadinamu netikru zuikiu.  Ji sako, kad tai receptas iš jos vaikystės ir gamintas - pagal mamos užrašuose rastą receptą.
                            
 1 slaptas ingredientas bulvinius blynus pavers neatpažįstamais
                                Maisto tinklaraštininkė Ingrida, gerbėjus lepinanti feisbuko puslapyje „Ingridux virtuvėlė“ siūlo paragauti ypač lengvai ir paprastai paruošiamų kepsniukų, kuriuos pavadino raganiukais.  Raganiukų kepsniukai arba bulviniai blynai, ruošti kitokiu būdu, pasak Ingridos, nepaliks abejingų.   Jums reikės: 1 didelės saldžios bulvės, 5 didelių bulvių, 2 kiaušinių, 700 gramų kiaulienos faršo, 300 gramų kopūsto (tinka ir pekino kopūstas), 3 skiltelių česnako, druskos, pipirų pagal skonį.
                            
 Gaminame pagal Rimuką: faršu įdarytiems makaronams – 10 balų!
                                Ką valgysite gardaus? Apie kokį patiekalą jau svajojate? Feisbuko sensacija vadinamas Rimas Narkus siūlo išmėginti patiekalą, kuris, pasak jo, nepaliks abejingų.  Jis teigia, kad tai gerokai greičiau ir skaniau nei koldūnai. Tai - kalakutienos faršu įdaryti kriauklės formos makaronai.   Jums reikės:  500 gramų kalakutienos faršo, didesnių kriauklės formos makaronų, įvairių prieskonių, dviejų kiaušinių, tarkuoto sūrio.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Gaminame pagal Rimuką: šiems bulviniams blynams nepajėgsite atsispirti
                                Jei turite šviežių bulvių, skubėkite jas panaudoti gardiems blyneliams, kuriems nepajėgsite atsispirti. Airijoje gyvenantis lietuvis Rimas Narkus, kuris savo patiekalų receptais dalijasi feisbuko puslapyje ,,Pas Rimuką virtuvėje“, rodo jums, kaip iškepti bulvinius blynus su faršu.  Pažadame, jums tikrai pavyks, nes pateikiamoje nuotraukų galerijoje - labai tiksli ir aiški gaminimo eiga.  Pasiraitojame rankoves ir pradedame.
                            
 Iš senolio plėšikai pavogė faršą
                                Rugsėjo 28 d. apie 17 val. Raseiniuose, Pieninės g., į 1932 m. gimusio vyro butą, šeimininkui atidarius duris, užėjo du iš matymo pažįstami asmenys, kurie, sugriebę šeimininkui už kaklo ir pargriovę į lovą, reikalavo 200 litų bei kėsinosi pagrobti dulkių siurblį ir televizorių. Nukentėjusiajam pradėjus šaukti, užpuolikai pasišalino pagrobę 0,9 kg kiaulienos faršo ir šiukšlių maišelių pakuotę. Nukentėjusysis į medikus nesikreipė. Materialinis nuostolis – 19 litų. Įtariamoji neblaivi (1,04 prom.
                            
 Britanijoje ir toliau bus leidžiama prekiauti faršu, kuriame mažiau nei 50 proc. mėsos
                                 Didžiosios Britanijos vyriausybė ketina leisti prekybos centrams ir toliau prekiauti mėsos maršu, kurio sudėtyje yra mažiau nei 50 proc. grynos mėsos, nepaisant naujų Europos Sąjungos taisyklių, kuriomis siekiama užkirsti kelią netinkam maisto ženklinimui, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“. Pareigūnai sako, kad draudimas mažmenininkams į mėsos maršą dėti riebalų ir jungiamojo audinio mėsos pramonei kasmet kainuos šimtus tūkstančių svarų sterlingų.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Sotu ir skanu: „siūlų“ kamuoliukai
                                Nesudėtingas receptukas, kai reikia sočiai ir skaniai pavalgyti.
  Reikės:
  šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos, kalakutienos faršo, 2 kiaušinių, svogūno, kelių česnako skiltelių, druskos, pipirų, maltų džiūvėsėlių, sezamo sėklų.
  Paruošiame faršą: įmaišome išplaktą kiaušinį, įdedame druskos, pipirų, susmulkintą svogūną ir česnaką, džiūvėsių.  Tešlą atšildome, pakočiojame ir supjaustome plonomis juostelėmis.
  Imame gabaliuką faršo ir formuojame rutuliukus.
                            
 Alkis malšinamas pigia mechaniškai atskirta mėsa
                                Brangstant maisto produktams ir vis daugiau tautiečių atsiduriant ties skurdo riba, pigus faršas, kurio kilogramas kainuoja apie 5 litus, tampa tiesiog deficitu. Specialistai šį faršą vadina mechaniškai atskirta mėsa arba MAMʼa. Dažnam pirkėjui šis pavadinimas visiškai nereikšmingas, nes svarbiausia – kaina.
                            
 Sekmadienio pica
                                Picos padui jums reikės:
  230 gramų kvietinių miltų
  100 ml pieno
  1 kiaušinio
  50 g šlapių mielių
  Druskos
  Cukraus
  Šaukšto aliejaus
  Įdarui:
  100 ml pomidorų padažo
  500 g ramų faršo
  1 svogūno
  2 skiltelių česnako
  200 gramų pievagrybių
  400 gramų tarkuoto sūrio
  Alyvuogių
  Paruošimas:
  Pieną, kiaušinį, mieles, druską, cukrų ir aliejų gerai išplakite ir supilkite į dubenį. Gerai išminkę tešlą iškočiokite ir įdėkite ją į skardą, pateptą šlakeliu aliejaus.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Faršu įdarytos bulvės
                                Jums reikės:
  6 didelių bulvių
  300 gramų faršo
  1 kiaušinio
  1 svogūno
  1 morkos
  Druskos
  Pipirų
  Kitų prieskonių pagal skonį
  Paruošimas:
  Nuskustas bulves perpjaukite išilgai pusiau ir šaukštu ar peiliu išskobkite jų vidų. Į faršą sudėkite smulkintą svoguną, kiaušinį, prieskonių ir viską gerai išminkykite. Paruoštu faršu įdarykite bulves. Jas sudėkite į išteptą skardą, kurios dugne sudėliokite griežinėliais supjaustytą morką.
                            
 Festivalis „Gaida“. Jurijus Dobriakovas: „Neue Vokalsolisten“ – farso virtuozai
                                Įsivaizdavau „Neue Vokalsolisten“ pasirodymą kiek kitokį, nei jis iš tikrųjų buvo. Tikėjausi ne tik eksperimentiškumo, virtuoziškumo ir tyrinėjimo iš atlikėjų pusės, bet ir kažkokio emocinio įsitraukimo iš savo pusės – vis dėlto žmogaus balsui, ypač polifonijai, hipnotizmas yra būdingesnis nei daugumai kitų instrumentų.   Virtuoziškumas neabejotinai buvo, o štai emocinio susitapatinimo neatsirado.
                            
 Živilė Ramoškaitė: „Gaidoje“ – „Neue Vokalsolisten“ iš Štutgarto
                                Šis daugiau kaip dvidešimt metų gyvuojantis vokalinis ansamblis dalyvauja daugybėje šiuolaikinės muzikos renginių ir festivalių. Ne be jo iniciatyvos įvairių kraštų kompozitoriai drąsiai eksperimentuoja su žmogaus balsu ir yra visada tikri, jog šie eksperimentai bus įgarsinti ir įgaus išbaigtą ir raiškų sceninį pavidalą.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  „Gaidoje“ – balso virtuozai iš Štutgarto ir Charlie Chaplinas
                                Tyrinėtojai, atradėjai, nuotykių ieškotojai ir idealistai „Neue Vocalsolisten“ iš Štutgarto yra elitinė šiuolaikinės vokalinės muzikos grupė, kurią pastaruoju metu savo programose geidžia turėti žymiausi naujosios muzikos renginiai visame pasaulyje. Aktualios muzikos festivalis „Gaida“ spalio 23 d. kviečia į ansamblio koncertą Šiuolaikinio meno centre.
                            
 