faršas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „faršas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „faršas“.

Atskleidė, kaip atskirti faršą nuo smulkintos mėsos: kiti to nežino

Visai nebrangu, o galimybės sočiai vakarienei – kone neribotos. Būtent dėl to smulkinta mėsa ir faršas taip dažnai tampa pagrindiniu patiekalų ingredientu: pradedant balandėliais, cepelinais, žemaičių blynais ir baigiant įvairiausiomis sriubomis ir troškiniais. Šaltuoju metų laiku smulkintą mėsą lietuviai dar labiau pamėgsta, sako Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
2024-01-05

Kaip atskirti smulkintą mėsą nuo faršo? Daugelis to nežino

Smulkinta mėsa ar faršas yra visapusiškas ingredientas, iš kurio žmonės gamina įvairiausius patiekalus. Dažniausiaiją  naudojame ją kotletams, kaip įdarą cepelinams, koldūnams ar blynams.
2023-11-30

Makaronai su faršu: šis receptas vertas 10 balų

„Skanaus pietaujantiems ir idėja skubantiems“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 3. Užtruksite apie 30 min: 200 g linguine makaronų (tiks ir spagetti); 500 g maltos kalakutienos (ar kitos mėgstamos mėsos); 1 poras; 1 skiltelė česnako; 1 svogūnas; 1 morka; 2 v. š. pomidorų pastos; 50 g kietojo sūrio; Šlakelis alyvuogių aliejaus; Druskos pagal skonį; Žiupsnis juodųjų pipirų. Makaronus išverdame gerai pasūdytame vandenyje.
2023-10-16

Pasakė, kiek laiko mėsą galima laikyti šaldiklyje: žinokite visam laikui

Visų pirma, įsigijus mėsą, ją reikėtų užšaldyti kaip galima greičiau nuo įsigijimo, bet ne vėliau kaip iki ant pakuotės nurodyto galiojimo termino pabaigos. Pasibaigus mėsos galiojimo terminui, mėsa yra laikoma netinkama šaldymui, gaminimui ir valgymui,  nes  mėsos savybės jau gali būti pakitusios ir tai gali sukelti susirgimus. Šaltis – tai natūralus „konservantas“, kuris stabdo mikroorganizmų augimą ir dauginimąsi.
2023-05-03

Super gardūs blynai pagal Audronę: skonis vertas 10 balų

„Vos keli ingredientai ir šeima pamaitinta. Beje, iš recepte nurodytų produktų kiekio prikepiau kalną gardžių blynelių, kurio receptu skubu pasidalinti ir su jumis. Visai apsimoka prisikepti šių blynelių, nes iškart visų tikrai nesuvalgysit, dar turėsit ir kitam kartui. Žodžiu, receptas taupesniems“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
2022-07-24

Receptas. Šventinis zuikis

INGREDIENTAI: 500 gramų kalakutų faršo 1 vienetas svogūnų 1 vienetas kiaušinių 0.5 arbatinio šaukštelio malti juodieji pipirai 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 1 vienetas morkų 100 gramų džiūvesėlių 2 skiltelės česnakų 2 arbatiniai šaukšteliai žolelių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Dubenyje sumaišyti kalakutieną, džiūvėsėlius, kiaušinį.
2022-02-10

Receptas. Užkloti makaronai

INGREDIENTAI: 200 gramų makaronų 100 gramų kiaulės faršo 50 gramų sūris 1 arbatinis šaukštelis prieskonių 3 valgomieji šaukštai baltojo vyno Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Faršą 10 minučių pakepinti su prieskoniais, kai apkeps, įpilti vyną ir pakepinti lėtai dar 10 minučių. Makaronus išvirti, nukošti ir supilti į faršą.
2022-02-01

Mama atrado, kaip tobulai išsikepti faršą: prireiks vos 1 gudrybės

Mama iš Australijos tapo tikra interneto sensacija – ji atrado labai paprastą būdą užtikrinti, kad malta mėsa iškeps tolygiai. Ami iš Naujojo Pietų Velso, Australijos, savo vaizdo įrašu pasidalino feisbuko grupėje „Hunter Mums“, kur jis buvo peržiūrėtas šimtus kartų. Vaizdo įraše ji rodo, kaip plakimui skirta šluotele keptuvėje itin lygiai sumaišo maltą mėsą. Faršą ji ne tik tolygiai paskleidžia po visą keptuvės paviršių, bet tuo pačiu įrankiu taip pat jį dar lygiau susmulkina.
2020-10-16

Kotletai, kokių dar nedarėte: faršo lizdelius pamėgsite nuo pirmo kąsnio

Jei jau galvojate, kuo nustebinti šeimą vakare, būtinai išbandyti gardžius kotletukus su bulvėmis. Taip dar neruošėte, tačiau rezultatas maloniai sužavės. Jums reikės: 400 gramų kiaulienos ir jautienos maišyto faršo, 1 kiaušinio, nubraukto šaukšto krakmolo, 2 arbatinių šaukštelių majonezo, 1 skiltelės česnako, 1 svogūno, šviežios petražolės, druskos, juodųjų pipirų, majonezo lizdelių patepimui. Įdarui: 3 bulvių, kmynų, druskos, pipirų, aliejaus, fermentinio sūrio.
2019-12-02

Vištienos kebabai ant keptuvės: pirštelius apsilaižysite

Jei norite namų sąlygomis pasilepinti kebabais, pats metas imtis recepto, kurį jums rekomenduojame.  Jums reikės: 500 gramų maltos vištienos, 1 svogūno, 4 skiltelių česnako, petražolių, kumino, druskos, kario, maltų juodųjų pipirų, saldžiosios paprikos miltelių.  Iš pradžių svogūnus smulkiai sukapojame arba sutarkuojame, žoleles susmulkiname, česnakus išspaudžiame. Kuminą grūstuvėje sutriname. Galite sukapoti smulkiai peiliu. Tuomet į faršą įmaišome žoleles, prieskonius bei aliejų.
2019-10-11
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų