Išskirtinio renginio svečiams buvo pasiūlyta paskanauti itin subtilių patiekalų, pagamintų iš sezoninės virtuvės gėrybių su priderintais vynais. Skonių ir pojūčių jūra leido mėgautis Prancūzijos virtuvės kultūra, klausytis Rasos Rapalytės, atliekančios Edith Piaf kūrinių, renginio vedėjas supažindino su ragaujamais patiekalais ir jų paruošimo būdu, vakarienės pabaigoje restorano lankytojai skubėjo pasveikinti šefo Danilo Bianco, paruošusio sėkmingą vakarienę, ir padėkoti už naujai atrastus skonius.
Žymūs žmonės negailėjo pagyrų
Po vakarienės, kurios „starteris“ buvo grybai papillote, pagrindinis patiekalas – vištiena aumônière su pomidorų confit, porų fondiu ir laukiniais ryžiais, o desertui patiektu Painperdu su sezoniniais vaisiais ir vaniliniais ledais bei priderintais vynais, žymūs vilniečiai negailėjo pagyrų ne tik šefui, bet ir pačiam restoranui.
„Tai buvo tikrai labai įdomi ir nauja pažintis su prancūzų virtuve, į kurią šefas įliejo lietuviškus skonius ir produktus, maloniai nustebino visa aplinka ir vakaro atmosfera, o desertas grąžino į šiltus ir jaukius rudens vakarus pas artimuosius“, – iškart po vakarienės gražių žodžių negailėjo Sandra Šernė.
„Man labai patiko šilta vakaro atmosfera, prancūziška muzika, geros emocijos, sklidusios nuo visų asmenų. Ypač sužavėjo geras maistas ir vynas, puikiai derėjęs su nuostabaus aromato ir skonio patiekalais, kuriuos ruošė šefas“, – geromis emocijomis dalijosi John Alexander Serna.
Šefo moto – kaskart naujai atrandama virtuvė
Viena ryškiausių šių dienų gastronomijos krypčių bei maestro Danilo Bianco ir „Le BonJour“ moto – ta pati virtuvė, tik kaskart kitaip. Charizma bei begaline meile savo profesijai spinduliuojantis šefas didžiausiu įvertinimu laiko laimingus bei besišypsančius restorano lankytojus.
Pats šefas sako mažai pažįstantis lietuvių virtuvę, bet žino, kad yra daug patiekalų iš bulvių, sriubų. Lietuvoje mėgstama gaminti rūkytus gaminius, tokius kaip žuvis. Planuodamas šią gurmanišką vakarienę maisto virtuozas rinkosi gaminti patiekalus pagal sezoninius ingredientus, tik miksuodamas skonius ir suteikdamas netikėto atspalvio. „Tikiuosi, kad mano komandos patiekti patiekalai privertė klientus pakeliauti naujų skonių jūroje. Manau, kad padėjau restorano lankytojams nors šiek tiek įsilieti į kulinarijos pasaulį,“ – mintimis jau po vakarienės dalijosi pats Danilo Bianco.
Gastronomijos savaitė buvo ypatinga proga „Le BonJour“ lankytojams prisiliesti prie Michelin įvertintos gastronomijos aukštumų bei susipažinti su prancūziška Danilo Bianco virtuve, naujiems lankytojams įvertinti restorano atmosferą, pabendrauti ir dar labiau susipažinti su prancūzų gastronomija bei vakarienių kultūra, kuri čia juntama kasdien, pradedant dienos pietumis, baigiant romantiškų porų, šeimų ar švenčių vakarienėmis.