• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Troškinukas, kurį jau senokai nusižiūrėjau "Virtuvė. Nuo...Iki..." žurnale. Jau seniai tamarindo pastos stiklainiukas liūdi mano šaldytuve, bet šiandien atėjo jo eilė, pagaliau. Ir štai, po šiokių tokių modifikacijų, su tokiais produktais:

REKLAMA
REKLAMA

  • ~400g mėgstamos žuvies filė [naudojau šaldytą lydekos]

  • keletas nedidukų konservuotų pomidorų [naminės gamybos ]

  • šaukštas tamarindo pastos

  • diiiidelė česnako skiltelė

  • šaukštelis garstyčių grūdelių [naudojau rudus]

  • po 0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių ir ciberžolės

  • šiek tie druskos, šiek tiek aliejaus




Ir procesas:

REKLAMA

Žuvies filė atšildyti, supjaustyti kąsnio dydžio gabaliukais.

Tamarindą sumaišyti su pora šaukštų vandens.

Keptuvėj įkaitinti aliejų, berti garstyčių grūdelius, uždengti keptuvę dangčiu. Garstyčių grūdeliams baigus sproginėt, išspaudžiam į keptuvę česnaką, pakepam minutę dvi, dedam ciberžolę, aitriąją papriką, nuluptus ir susmulkintus pomidorus.. Užverdam, pilam tamarindo masę. Sudedam žuvytę ir troškinam ~15-20min, arba kol žuvis suminkštėja.

Sotus, skanus patiekalas, labai tinka su ryžiais.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų