Troškinukas, kurį jau senokai nusižiūrėjau "Virtuvė. Nuo...Iki..." žurnale. Jau seniai tamarindo pastos stiklainiukas liūdi mano šaldytuve, bet šiandien atėjo jo eilė, pagaliau. Ir štai, po šiokių tokių modifikacijų, su tokiais produktais:
- ~400g mėgstamos žuvies filė [naudojau šaldytą lydekos]
- keletas nedidukų konservuotų pomidorų [naminės gamybos ]
- šaukštas tamarindo pastos
- diiiidelė česnako skiltelė
- šaukštelis garstyčių grūdelių [naudojau rudus]
- po 0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių ir ciberžolės
- šiek tie druskos, šiek tiek aliejaus
Ir procesas:
Žuvies filė atšildyti, supjaustyti kąsnio dydžio gabaliukais.
Tamarindą sumaišyti su pora šaukštų vandens.
Keptuvėj įkaitinti aliejų, berti garstyčių grūdelius, uždengti keptuvę dangčiu. Garstyčių grūdeliams baigus sproginėt, išspaudžiam į keptuvę česnaką, pakepam minutę dvi, dedam ciberžolę, aitriąją papriką, nuluptus ir susmulkintus pomidorus.. Užverdam, pilam tamarindo masę. Sudedam žuvytę ir troškinam ~15-20min, arba kol žuvis suminkštėja.
Sotus, skanus patiekalas, labai tinka su ryžiais.
Skanaus!