Trintos sriubos labai sveika. Jos lengvai virškinamos ir nėra labai kaloringos. Sukurta pačių įvairiausių jų receptų, tad galima išsirinkti sau labiausiai patinkančius ir paeksperimentuoti virtuvėje. Šį kartą norime patarti, kaip tokias trintas sriubas galima pagardinti.
Tokiai sriubai paskaninti tinka ne tik baltos duonos gruzdučiai ar smulkinti skrebučiai, bet ir kiti produktai. Šį kartą patariame, kuo galima panardinti trintas sriubas.
Dešra. Karštai rūkytą dešrą supjaustykite plonais griežinėliais, paskui juostelėmis ir kelias minutes pakepinkite aliejuje su šaukšteliu džiovintų mairūnų. Dėkite į sriubą ties lėkštės viduriu. Ant viršaus galite užbarstyti petražolių.
Grybai. Jie yra puikaus skonio, kvapo ir vertinami dėl naudingųjų savybių. Grybai turi mažai riebalų ir daug baltymų. Šviežius stambiai smulkintus apie 5 minutes pakepinkite svieste, sumaišykite su šviežiomis smulkintomis petražolėmis ir krapais.
Ikrai. Ties lėkštės viduriu ant sriubos įkrėskite porą šaukštelių grietinės, šalia paberkite porą šaukštelių raudonųjų arba baltyminių ikrų ir tiek pat smulkintų svogūnų laiškų.
Avių pieno sūris. Šį sūrį susmulkinkite ir užbarstykite ant sriubos. Ant viršaus dar uždėkite šviežių šalavijų ar mėtos lapelių.