• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daržovės, vaisiai, grūdai, žuvis ir jūros gėrybės, riešutai, alyvuogių aliejus, nedaug pieno produktų, visiškai mažai mėsos – jau įrodyta, kad toks viduržiemio jūros pakrančių gyventojų racionas apsaugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų bei nutukimo.

REKLAMA
REKLAMA

Bet kuris graikas ar italas prie šio patarimo pridėtų dar vieną: negalima skubėti. Nei ruošiant maistą, nei valgant. Italų šeimininkė virtuvėje praleidžia pusę gyvenimo: šio regiono patiekalai neruošiami per porą minučių, nebent šviežios austrės ar lapinės salotos.

REKLAMA

Kadangi mes dažnai skubame, siūlome pasigaminti tradicines Nicos salotas, kurioms paruošti tereikia 7 minučių. Užtat ragauti jas linkime neskubant ir mėgaujantis.

Jums reikės:

    * 15 g konservuoto tuno,

    * 20 g konservuotų šparaginių pupelių,

    * 6 juodų alyvuogių,

    * 1 šviežio pomidoro,

    * 4 griežinėlių ropinio svogūno,

    * saliero stiebo,

    * konservuotų ančiuvių filė,

    * 4 šaukštų alyvuogių aliejaus,

    * citrinos griežinėlio,

    * šaukštelio garstyčių.

REKLAMA
REKLAMA

Gaminimas

Pradėkite nuo padažo. Į dubenį supilkite aliejų, tada maišydamos šakute įspauskite citrinos sulčių ir po truputėlį dėkite garstyčių, kol padažas taps vientisas.

Sudėkite į padažą salotų lapus, tuno gabalėlius, šparagines pupeles, alyvuoges, griežinėliais pjaustytą papriką ir pomidorą, smulkintą saliero stiebą. Viską sumaišykite. Ant viršaus uždėkite pusę kiaušinio, o ant jo – ančiuvių filė.

Būtinai pasikvieskite porą draugų, atidarykite butelį jauno itališko vyno ir praleiskite smagų vakarą!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų