Daržovės, vaisiai, grūdai, žuvis ir jūros gėrybės, riešutai, alyvuogių aliejus, nedaug pieno produktų, visiškai mažai mėsos – jau įrodyta, kad toks viduržiemio jūros pakrančių gyventojų racionas apsaugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų bei nutukimo.
Bet kuris graikas ar italas prie šio patarimo pridėtų dar vieną: negalima skubėti. Nei ruošiant maistą, nei valgant. Italų šeimininkė virtuvėje praleidžia pusę gyvenimo: šio regiono patiekalai neruošiami per porą minučių, nebent šviežios austrės ar lapinės salotos.
Kadangi mes dažnai skubame, siūlome pasigaminti tradicines Nicos salotas, kurioms paruošti tereikia 7 minučių. Užtat ragauti jas linkime neskubant ir mėgaujantis.
Jums reikės:
* 15 g konservuoto tuno,
* 20 g konservuotų šparaginių pupelių,
* 6 juodų alyvuogių,
* 1 šviežio pomidoro,
* 4 griežinėlių ropinio svogūno,
* saliero stiebo,
* konservuotų ančiuvių filė,
* 4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
* citrinos griežinėlio,
* šaukštelio garstyčių.
Gaminimas
Pradėkite nuo padažo. Į dubenį supilkite aliejų, tada maišydamos šakute įspauskite citrinos sulčių ir po truputėlį dėkite garstyčių, kol padažas taps vientisas.
Sudėkite į padažą salotų lapus, tuno gabalėlius, šparagines pupeles, alyvuoges, griežinėliais pjaustytą papriką ir pomidorą, smulkintą saliero stiebą. Viską sumaišykite. Ant viršaus uždėkite pusę kiaušinio, o ant jo – ančiuvių filė.
Būtinai pasikvieskite porą draugų, atidarykite butelį jauno itališko vyno ir praleiskite smagų vakarą!