Šis, kiek netradicinis patiekalas skirtas ne tik medžiotojams, bet ir gurmanams. Mat stirniena nėra labai dažnai valgoma mėsa.
Ingredientai (4 asmenims): 0,800 g. stirnienos kumpio,0,120 g. svogūnų, 0,080 g. rūkytos šoninės, lauro lapelių, česnako, druskos, pipirų, 200 ml. raudonojo vyno, alyvuogių aliejus, apelsinų žievelės (nuo dviejų apelsinų),apelsinų sulčių (trys šaukštai), miltų (trys šaukštai).
Gaminame: Stirnienos kumpį apkepiname keptuvėje, supjausčius nemažais kubeliais. Atskirai apkepiname svogūnus ir šoninę (šoninė supjaustyta mažais kūbeliais). Apkepiname miltus keptuvėje. Stirniena, svogūnai, šoninė, miltai, vynas, nutarkuota žievelė, sultys, prieskoniai dedami į puodą ir troškinami apie 1,5val. Troškinys patiekiamas su apkeptomis bulvėmis.
Skanaus!
Idėja: Restoranas "Brandevino"