• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ingredientai, kurių reikės:

450g panyro [slėgto]

10 vid.dydžio bulvių

0,5 šaukštelio asafetidos

3 šaukštelių druskos

šaukštelio maltų juodųjų pipirų

3 šaukštų smulkintos šviežios kalendros arba čiobrelių [neturėjau, nedėjau]

3 šaukštų maltos kalendros

725ml grietinės, sumaišytos su šaukšteliu ciberžolės [vietoj grietinės dėjau nat.jogurtą]

2 šaukštai pieno miltelių [naudojau sojų pieno miltelius - bandymas]

šiek tiek sviesto

Ingredientai, kurių reikės:

450g panyro [slėgto]

10 vid.dydžio bulvių

0,5 šaukštelio asafetidos

3 šaukštelių druskos

šaukštelio maltų juodųjų pipirų

3 šaukštų smulkintos šviežios kalendros arba čiobrelių [neturėjau, nedėjau]

3 šaukštų maltos kalendros

725ml grietinės, sumaišytos su šaukšteliu ciberžolės [vietoj grietinės dėjau nat.jogurtą]

2 šaukštai pieno miltelių [naudojau sojų pieno miltelius - bandymas]

šiek tiek sviesto

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Procesas:

Bulves nulupam, supjaustom plonais griežinėliais. Panyrą supjaustom nedideliais kubeliais. Į sviestų išteptą indą dedam 1/3 bulvių, apibarstom prieskoniais tokia tvarka: asafetida, druska, pipirai, kalendra. Apibarstom 1/3 panyro, užpilam 1/3 grietinės [jogurto] mišinio. Tokia pačia tvarka dedam kitus sluoksnius. galiausiai viršų pabarstom pieno milteliais. Uždengiam indą folija ir kepam min 45min orkaitėj įkaitintoj iki ~190. Likus ~10min iki kepimo galo foliją nuimam, kad viskas gražiai apskrustų.

REKLAMA

Mano pastabos:

gaminau iš pusės ar dar šiek tiek mažesnio kiekio. Originaliam recepte [Harė Krišna. Vegetariniai valgiai.] naudojo daugiau sviesto. Ant kiekvieno sluoksnio jo dar po šiek tiek uždėdavo. Aš nedėjau, todėl patiekalo viršus nėra labai gražus.

Šiaip skonis kaip apkepo :)) Tik šiek tiek kitokio, nes jogurtas davė rūgštelės prieskonį.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų