• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sudėtinės dalys:

Sudėtinės dalys:

REKLAMA

  • Vištienos filė, 500 gramų

  • Kiaušiniai, baltymai, 2 vienetai

  • Druska, pagal skonį

  • Juodieji pipirai, pagal skonį

  • Česnakai, 1 vienetas

  • Paprika, 1 vienetas

  • Morkos, 1 vienetas

  • Žirniai, saldžios ankštys, 1 sauja

  • Aliejus, kepimui

  • Muskatas, truputį

  • Degtinė, 1 šaukštas

  • Medus, 2 šaukštai

  • Actas, ryžių arba citrinos sultys, 1 šaukštas

  • Krakmolas, 100 gramų


Gaminimas:

REKLAMA
REKLAMA

Daržoves nuplauname ir supjaustome: papriką ir morką juostelėmis, česnaką kubeliais. Pakepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus ir prieskoniais-druska, pipirais bei muskato riešutu.

Vištieną supjaustome maždaug 2-3 cm dydžio kvadratėliais, pavilgome į išplaktą kiaušinio baltymą, apvoliojame krakmole ir kepame gerai įkaitintame aliejuje. Į gilią keptuvę pilame degtinės, ryžių acto, šlakelį aliejaus ir medų. Tirpiname, kol medus išsileidžia, tuomet dedame iškeptą vištieną ir kartu dar viską pamaišius patroškiname. Daržoves galima sumaišyti su mėsa arba patiekti atskirai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų