Ryžius nuplauname, užpilame karštu pasūdytu vandeniu ir išverdame ant mažos ugnies įdėję 1,5 šaukšto sviesto. Silkę ir salierą supjaustome smulkiais gabaliukais, įdedame majonezo. Viską sumaišome su ryžiais, sudedame susmulkintas petražoles, krapus, pabarstome pipirais. Ant viršaus užpilame pomidorų tyrę.
Ryžiai iškilmėms
250 g ryžių, 2 stiklinės sultinio, 2-3 pomidorai, 150 g grybų, 2 šaukštai riebalų, 150 g virto kumpio, 100 g fermentinio sūrio, druskos, maltų juodųjų pipirų, džiūvėsėlių ir riebalų indui patepti.
Ryžius nuplauname, užpilame verdančiu sultiniu ir išverdame ant mažos ugnies. Pomidorus supjaustome skiltelėmis. Supjaustytus grybus pakepiname svieste, sumaišome su ryžiais. Į pateptą riebalais ir pabarstytą džiūvėsėliais indą sudedame ryžius, ant jų pomidorų skilteles, griežinėliais supjaustytą kumpį. Pagal skonį įdedame druskos ir pipirų, apibarstome tarkuotu sūriu. Orkaitėje kepame 10 min.
Ryžių desertas su braškėmis
150 g ryžių, 1,3 stiklinės pieno, 50 g razinų, vanilės, druskos, 400 g braškių, 4 šaukštai cukraus, 3-4 baltymai, 6-8 šaukštai cukraus pudros, džiūvėsėlių ir riebalų skardai patepti.
Ryžius nuplauname, užpilame karštu vandeniu ir verdame 2 min., po to nusausintus ryžius užpilame karštu pienu, įberiame druskos, sudedame razinas, vanilę ir verdame ant mažos ugnies 20 min.
Ryžius sudedame į džiūvėsėliais apibarstytą indą, paviršių išlyginame, apibarstome cukrumi, apdedame per pusę perpjautomis braškėmis, užpilame su cukrumi išplaktais baltymais. Apkepame orkaitėje.