• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ryžiai - pagrindinis maistas daugelyje pasaulio šalių. Jie ypač populiarūs Azijoje, Afrikoje, Amerikoje. Juose yra daug B grupės vitaminų. Europoje ryžiai daugiausiai valgomi su mėsa, daržovėmis, žuvimi, kiaušiniais.



Žvejų salotos


 

150 g ryžių, 1,5 stiklinės vandens, 1,5 šaukšto sviesto, 100 g sūdytos silkės, 150 g virto saliero, 100 g majonezo, petražolių, krapų, druskos, maltų juodųjų pipirų, pomidorų tyrės.

Ryžiai - pagrindinis maistas daugelyje pasaulio šalių. Jie ypač populiarūs Azijoje, Afrikoje, Amerikoje. Juose yra daug B grupės vitaminų. Europoje ryžiai daugiausiai valgomi su mėsa, daržovėmis, žuvimi, kiaušiniais.



Žvejų salotos


 

150 g ryžių, 1,5 stiklinės vandens, 1,5 šaukšto sviesto, 100 g sūdytos silkės, 150 g virto saliero, 100 g majonezo, petražolių, krapų, druskos, maltų juodųjų pipirų, pomidorų tyrės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ryžius nuplauname, užpilame karštu pasūdytu vandeniu ir išverdame ant mažos ugnies įdėję 1,5 šaukšto sviesto. Silkę ir salierą supjaustome smulkiais gabaliukais, įdedame majonezo. Viską sumaišome su ryžiais, sudedame susmulkintas petražoles, krapus, pabarstome pipirais. Ant viršaus užpilame pomidorų tyrę.

REKLAMA

Ryžiai iškilmėms

250 g ryžių, 2 stiklinės sultinio, 2-3 pomidorai, 150 g grybų, 2 šaukštai riebalų, 150 g virto kumpio, 100 g fermentinio sūrio, druskos, maltų juodųjų pipirų, džiūvėsėlių ir riebalų indui patepti.

Ryžius nuplauname, užpilame verdančiu sultiniu ir išverdame ant mažos ugnies. Pomidorus supjaustome skiltelėmis. Supjaustytus grybus pakepiname svieste, sumaišome su ryžiais. Į pateptą riebalais ir pabarstytą džiūvėsėliais indą sudedame ryžius, ant jų pomidorų skilteles, griežinėliais supjaustytą kumpį. Pagal skonį įdedame druskos ir pipirų, apibarstome tarkuotu sūriu. Orkaitėje kepame 10 min.

REKLAMA
REKLAMA

Ryžių  desertas su braškėmis

150 g ryžių, 1,3 stiklinės pieno, 50 g razinų, vanilės, druskos, 400 g braškių, 4 šaukštai cukraus, 3-4 baltymai, 6-8 šaukštai cukraus pudros, džiūvėsėlių  ir riebalų skardai patepti.

Ryžius nuplauname, užpilame karštu vandeniu ir verdame 2 min., po to nusausintus ryžius užpilame karštu pienu, įberiame druskos, sudedame razinas, vanilę ir verdame ant mažos ugnies 20 min.  

Ryžius sudedame į džiūvėsėliais apibarstytą indą, paviršių išlyginame, apibarstome cukrumi, apdedame per pusę perpjautomis braškėmis, užpilame su cukrumi išplaktais baltymais. Apkepame orkaitėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų