2 kiaušinių
200 g miltų
1 puodelio pieno
2 šaukštelių kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Kiaušinio trynius atskirkime nuo baltymų, juos lengvai suplakime su pienu. Miltus sumaišykime su kepimo milteliais ir pamažu suberkime į kiaušinių plakinį. Perplakime šluotele taip, kad neliktų gumuliukų. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakime atskirai ir atsargiai įmaišykime į tešlą. Kepkime ant lėtos ugnies, neprisvylančioje keptuvėje. Jei tokios neturite, siūlau į tešlą įpilti porą šaukštų aliejaus. Ir neskubėkite blyno versti - ant mažos ugnies jį pakepkite ir jis pats atlips nuo keptuvės dugno. Į šiuos blynus taip pat galima įmaišyti 1-2 šaukštus cukraus. Valgyti skanu su uogomis, jogurtu.
Ugnė