• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šie blynai Amerikoje dažniausiai valgomi su klevų sirupu, tačiau užbėrus miško uogų ir įsipylus žolelių arbatos vargu ar rastumėte ką nors labiau derančio lietuviškam stalui. Skrandžiui taip pat.



2 porcijoms reikės:

Šie blynai Amerikoje dažniausiai valgomi su klevų sirupu, tačiau užbėrus miško uogų ir įsipylus žolelių arbatos vargu ar rastumėte ką nors labiau derančio lietuviškam stalui. Skrandžiui taip pat.



2 porcijoms reikės:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2 kiaušinių

200 g miltų

1 puodelio pieno

2 šaukštelių kepimo miltelių

žiupsnelio druskos

REKLAMA

Kiaušinio trynius atskirkime nuo baltymų, juos lengvai suplakime su pienu. Miltus sumaišykime su kepimo milteliais ir pamažu suberkime į kiaušinių plakinį. Perplakime šluotele taip, kad neliktų gumuliukų. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakime atskirai ir atsargiai įmaišykime į tešlą. Kepkime ant lėtos ugnies, neprisvylančioje keptuvėje. Jei tokios neturite, siūlau į tešlą įpilti porą šaukštų aliejaus. Ir neskubėkite blyno versti - ant mažos ugnies jį pakepkite ir jis pats atlips nuo keptuvės dugno. Į šiuos blynus taip pat galima įmaišyti 1-2 šaukštus cukraus. Valgyti skanu su uogomis, jogurtu.

Ugnė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų