REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Primarijus N. Juška paneigė populiarų mitą apie baleto šokėjų mitybą: ką jie valgo iš tiesų? (nuotr. Tomas Foto)

Neseniai profesionalią karjerą baigęs baleto mokyklos įkūrėjas Nerijus Juška ne vienerius metus žiūrovus žavėjo įspūdingais savo pasirodymais ir charizma. O jau šio šeštadienio TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“ žinomas vyras atskleis dar ne visiems pažįstamą ir suprantamą baleto pasaulį bei papasakos apie jo užkulisius.

23

Neseniai profesionalią karjerą baigęs baleto mokyklos įkūrėjas Nerijus Juška ne vienerius metus žiūrovus žavėjo įspūdingais savo pasirodymais ir charizma. O jau šio šeštadienio TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“ žinomas vyras atskleis dar ne visiems pažįstamą ir suprantamą baleto pasaulį bei papasakos apie jo užkulisius.

REKLAMA

Taip pat Nerijus atsakys ir į dažnam kylantį klausimą – ką valgo baleto šokėjai, kurių kūno formoms yra keliama tiek reikalavimų?

„Žinokite, tikrai – baleto šokėjai beveik nieko nevalgo, nes jie yra sotūs menu, jie gyvena kultūra. Baleto šokėjams nereikia valgyti, nereikia atlyginimų. Žodžiu – nereikia nieko“, – ironiškai kalbės šokėjas, tačiau netrukus atskleis ir tikrąją tiesą.

Pasirodo, kad baleto šokėjai valgo, ir dar kaip! N. Juška laidoje paneigs populiarų mitą, jog baleto artistai išgyvena valgydami vien salotų lapus. Pasak žinomo vyro, tai tikrai nėra tiesa. „Mano mityboje yra ir karkų, ir kiaulės kojų, kotletų, balandėlių, cepelinų, bei, žinoma, jūros gėrybių – tai mano desertas. Tad šokėjai valgo viską, net ir sumuštinius“, – pasakos jis.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, visai kitaip buvo vaikystėje: „Mokyklos valgykloje viskas buvo labai suskaičiuota. Negalėjai paimti daugiau, nei leidžiama. Pusryčiams gaudavome kelias riekeles duonos, 15 gramų sviesto, 3 persišviečiančias daktariškos dešros riekeles bei arbatos.“

REKLAMA

Ir vis dėlto pavydėtinas kūno formas išlaikyti reikia... Tačiau, anot Nerijaus, sportuojantys žmonės visuomet atrodo gerai.

„Profesionalią karjerą baigiau prieš 7 metus – nuo to laiko pasikeitė ir mano mitybos įpročiai. Anksčiau būdavau labai užsiėmęs, o išėjęs anksti ryte, namo grįždavau tik vėlai vakare. Pusryčiams todėl greitai susitepdavau sumuštinį ir skubėdavau į teatrą, kur visą dieną turėdavau labai daug fizinio krūvio. O kai daug sportuoji, asmeniškai man, valgyti visiškai nesinori“, – pasakos primarijus.

REKLAMA
REKLAMA

Tuomet, kai gyveno itin įtemptu tempu, Nerijus pasakos svėręs 76 kilogramus. Krūviui stipriai sumažėjus, vyras labai greit priaugo 8 kilogramus. „Dabar sau leidžiu viską“, – sakys N. Juška ir atvirai pasakos, kas karaliauja jo šeimos virtuvėje.

„Iki vestuvių teko suktis pačiam, o dabar dažniau gamina mano žmona. Aš esu atsakingas už maisto ruošą lauke – tai, ką galima kepti ant kepsninės: lašiša, upėtakis, bulvytės, pievagrybiai. Ne tik skamba, bet ir būna labai gardu“, – sakys šokėjas.

Tačiau net ir prieš vedybas, anot Nerijaus, jo ir mylimosios mitybos įpročiai nedaug skyrėsi. „Po vedybų aš ją atvedžiau į kelią – mano žmona nemokėjo gaminti! Kaip aš valgydavau tik sumuštinius, taip ji – tik obuolius. Tačiau dabar jos patiekalai – tikri šedevrai!“, – gražių žodžių žmonai negailės vyras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

N. Juška su laidos žiūrovais dalinsis ir keliomis baleto pasaulio paslaptimis bei atsakys į dažnai užduodamą klausimą, ar artistų svoris tikrai yra taip griežtai stebimas?

„Lietuvoje šokėjų niekas nei svėrė, nei sveria, tačiau partnerei juokais pasakydavau, kad mažiau valgytų, nes vakare reikės ją kilnoti“, – sakys žinomas vyras.

Tiesa, netrukus jis pridurs: „Žinau, jog užsienio šalyse pasvėrus šokėją ir jai sveriant daugiau nei 50 kilogramų, partneris turi pilną teisę atsisakyti ją kilnoti“. 

Prabilęs apie savo paties patirtį jis pripažins, kad niekuomet nei turėtos operacijos, nei patirtos traumos jo neprivertė susimąstyti apie pasitraukimą iš baleto. „Nesuabejojau nei sekundei. Nuo pat pirmos baleto pamokos, kai atvažiavau iš Telšių į Vilnių ir atsistojau prie vadinamosios baleto „lazdos“, likau užburtas lig šiol“, – sakys primarijus N. Juška.

REKLAMA

Kol Ilona su Nerijumi smagiai šnekučiuosis, laidos šefas, „Kamado bono“ kepsninių virtuozas paruoš labai gardų ir dabar itin populiarų patiekalą – Bolivinės balandos, krevečių ir brandintos jautienos dubenį.

Kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“  – šeštadieniais, 10 val. per TV3!

 

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų