Tai puikus būdas iš paprastų bulvių sukurti gardėsį. Tokios keptos bulvės gali tapti puikia alternatyva traškučiams.
Išmėginkite tokį užpildymą arba kokį kitą, pavyzdžiui iš tuno, konservuotų kukurūzų, majonezo ir svogūnų laiškų, susmulkintos pakeptos šoninės arba kokio kito.
Jums reikės: 4 bulvių, 5 šaukštų pieno, 20 gr sviesto, 50 gr tarkuoto Čederio sūrio, druskos, pipirų. alyvų aliejaus.
Papuošimui: 2 vyšninių pomidorų, 2 svogūnų laiškų, 2 ridikėlių, razinų, česnakų laiškų.
Paruošimas
Nuplaukite bulves, nušluostykite jas sausai ir pradurkite odelę keliose vietose. Sudėkite į kepimo skardą ir ištepkite visas jas alyvų aliejumi. Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 200C temperatūroje apie 1 valandą arba kol paspaudus jos bus minkštos. Arba - galite kepti jas 10 min. mikrobangų krosnelėje, o tada kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje 200C temperatūroje 30 minučių.
Kai bulvės tiek atvės, kad jas galima būtų paimti į rankas, nupjaukite bulvės viršų, atsargiai šaukštu išimkite minkštimą palikdami bulvinį "dubenėlį" ir sumaišykite mikštimą su sviestu, pienu ir 2/3 sūrio iki vientisos masės. Pasūdykite, papipirinkite pagal skonį.
Šaukštu sudėkite mišinį atgal į bulvių "dubenėlius", pabarstykite likusiu sūriu ir apkepkite orkaitėje kelias minutes iki auksinės spalvos.
Pusiau perpjautus vyšninius pomidorus įbeskite naudodami medinius smeigtukus - tai bus nosis. Kelis neilgus česnakų laiškus sukiškite už pomidoro - tai bus ūsai. Pusiau perpjauti ridikėliai bus pelės ausys, razinos - akys, o svogūno laiškas tarnaus kaip uodega.