• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mano tėtis labai mėgsta vaisių duoną. Nuolat perkam ją iš parduotuvių, bet niekada į galvą neatėjo mintis išsikepti ją pačiai.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šiandien. Recepte [šaltinis - Darbštuolė: "Obuolių valgiai"] receptas pavadintas "Obuolių duona". Telieka pavadinimas toks, nors greičiau tai - vaisių duona. Rezultatas buvo šaunus. Ganėtinai sveikas ir skanus kepinys. O dargi šaunu, kad visko dėti [arba nedėti] galima pagal skonį. Maloniausia buvo jausti gvazdikėlius, kurių pirktinėj duonoj nelabai būna. Ir visa kita buvo šaunu. Tik gal kiek per saldu, nors obuoliai buvo antaniniai.

REKLAMA

Bandant pasigaminti reikės:

7 vidutinio dydžio obuolių

1,5-2 stiklinės miltų

2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių

kiaušinio

0,5 stiklinės cukraus

50g džiovintų abrikosų

50g razinų

šaukštelio cinamono

šaukštelio maltų gvazdikėlių

O gaminsim taip:

Per burokinę tarką sutarkuosim nuluptus obuolius, sumaišysim juos su susmulkintais džiovintais abrikosais ir razinomis, cinamonu bei gvazdikėliais. Visą masę laikysim šaltai apie 2val. Laikiau ne šaltai [netyčia] - nieko blogo nenutiko.

Po 2 valandų imsim dubenėlį, išplaksim jame kiaušinį su cukrum ir pilsim į obuolių masę. Ten pat pilsim miltus su kepimo milteliais. Išmaišysim. Kepimo formą ištepsim riebalais, dėsim ten tešlą ir pašausim į ~150-160°C karščio orkaitę. Kepsim apie valandą.

Man asmeniškai buvo visai skanu, nors šiaip gerbėja vaisių duonos nesu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų