• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį Vilniuje vyksiančioje Kaziuko mugėje 2014 bus siekiama dar vieno Lietuvos rekordo.

Savaitgalį Vilniuje vyksiančioje Kaziuko mugėje 2014 bus siekiama dar vieno Lietuvos rekordo.

REKLAMA

Šeštadienį, Tarptautinę moters dieną, kovo 8-ąją profesionalūs, virėjai ir kepsnių kepėjai iš daugiau nei 5000 vištienos sparnelių petelių „Tulpių“ iškeps rekordinio dydžio „Tulpę“. Planuojama, kad 3 m aukščio ir daugiau kaip 1,5 m skersmens „Tulpė“ svers apie 250 kg.

REKLAMA
REKLAMA

Kovo 7–9 dienomis Vilniaus miesto senamiestyje vyks Kaziuko mugė 2014, kurioje kasmet dalyvauja amatininkai, tautodailininkai, liaudies meistrai, tautinio ir kulinarinio paveldo atstovai, ūkininkai, mugės svečiams pristatantys ne tik tradicinius, bet ir naujausiomis technologijomis pagamintus gaminius.

REKLAMA

Kaip ir kasmet, mugėje bus rengiamos Barbekiu kepėjų varžytuvės, kurios šiais metais bus išskirtinės. Barbekiu kepėjai gamins grilio patiekalus iš vištienos, o Kovo 8-ąją bus siekiama didžiausios vištienos „Tulpės“ rekordo. Rekordo iniciatoriai – Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija ir AB Vilniaus paukštynas – šiais metais Kaziuko mugės svečiams, o ypač moterims paruošė ypatingą staigmeną – ant grilio iškeptą patiekalą iš vištienos sparnelių petelių „Tulpių“.

REKLAMA
REKLAMA

„Kasmet Kaziuko mugėje pristatome vis kitą grilio patiekalą, atspindintį šventės temą, – pasakoja Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos prezidentas Juozas Kaminskas. - Šiais metais varžytuvės vyksta Kovo 8-ąją, tad nusprendėme gaminti vištienos petelių „Tulpes“, ypatingas ir skoniu, ir išvaizda, ir itin tinkančias tokiai progai. Iš jų formuosime vieną didelę „Tulpę“ – Tarptautinės moters dienos simbolį. Be specialiai marinuotos vištienos, naudosime įvairiausių prie jos tinkančių padažų: abrikosų ir imbiero, bruknių ir kriaušių bei saldžiarūgščio.“

Kaziuko mugės svečiai išvys, kaip gaminama didžiausia vištienos „Tulpė“, kuriai planuojama panaudoti rekordinį kiekį ingredientų: 5000 vnt. vištienos petelių „Tulpių“ (beveik 250 kg) ir 50 kg padažų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
  • Šventiniai atradimai su VILVI

TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų