• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Patiekalas, seniai buvęs mano "gaminsim" sąrašuose. Bet vis nerasdavau tų spring roll'sų "odelių". Pati gamint kažkaip nesiryžau. Tik kažkada visai neseniai jų aptikau vienam prekybos centre. Ką gi, laukti nebebuvo ko, išbandžiau.

REKLAMA
REKLAMA

Reikėjo:

~300g kiaulienos sprandinės

100g konservuotų bambuko ūglių

šaukšto aliejaus

šaukšto miltų

3 šaukštelių sojų padažo

6 šaukštų vištienos sultinio

šaukštelio druskos

REKLAMA

kelių lakštelių ryžių popieriaus [tokį vertimą radau ant pakuotės]

Gaminimas:

Keptuvėj įkaitinam šiek tiek aliejaus, apkepame jame bambuko ūglius, supilam sojų padažą, šiek tiek patroškinam. Atidedam.

Sprandinę nuplaunam, supjaustom nedideliais gabaliukais, apvoliojam miltuose. Kepam aliejuje keletą minučių. Užpilam sultiniu, pasūdom, dar kiek pakaitinam. Sumaišom su bambukų ūgliais.

REKLAMA
REKLAMA

Ryžių popieriaus lakštelius minutėlei pamerkiam į karštą vandenį. Tada dedam ant virtuvinio rankšluosčio, kad susigertų vanduo. Ant jau sauso laštelio dedam šiek tiek įdaro, užvyniojam.

Galima jau susuktus rolls'us kepti/virti aliejuje, bet to nedariau. Ir taip čia tokia šiek tiek "vyriška" hard versija ;))



Skanaus!

Šaltinis: knyga "Virtuvės džiaugsmai"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų