Itin lengvai paruošiami ir gardūs.
Jums reikės:
- 3 skiltelės česnakų
- 500 gr jautienos-kiaulienos faršas
- 1 kiaušinis
- 250 gr kopūsto
- 1 šaukštas krakmolo
- 3 šaukštai miltų
- 1 pakelis ryžių
Paruošimas:
Išsivirti ryžių maišelį, bet pilnai nedavirti! Paruošti indą balandėliams. Į indą sudėti faršą, įplakti kiaušinį, sudėti ryžius, krakmolą, įtrinti česnaką, įdėti druskos, pipirų, įtarkuoti kopūsto burokine tarka. Viską gerai išmaišyti rankomis. Daryti kotletų formeles, pavolioti į miltus ir pakepti keptuvėje. Pakepintus balandėlius įdėti į puodą ir troškinti.
Garnyras troškinimui:
Užvirinti nedideli kieki vandens, tokį, kurį pilsite ant balandėliu troškinant. Kai užvirs vanduo į jį įberti bulijono ar universalių prieskonių, pažiūrėti, kad būtų ne per sūru. Tuomet paruoštą vandenį užpilti ant balandėlių sudėtų į puodą troškinimui. Troškinti apie 20 minučių. Per tą laiką reikėtų susitarkuoti morkas, susipjaustyti smulkiai svoguno galvą. Morkas ir svogūnus pakepinti aliejuje. Kai pasitroškins balandėliai, iš puodo nupilti nuovirą į keptuvą ant pakepintų morkų ir svogūnų. Tada dar 10 min pakepinti viską, puodelyje susimaišykite grietinę ir šiek tiek pomidorų padažo ir įdėkite porą šaukštelių miltų ir gerai išmaišykite, kad nebūtų gumulėlių. Tuomet mišinį pilkite į keptuvč. Gerai pamaišykite ir visą turinį iš keptuvės pilkite ant balandėlių į puodą ir dar patroškinkite 15 minučių, įdėkite lauro lapų ir jei dar reikia druskos pagal skonį.
Skaniausia valgyti su virtomis bulvemis!