Pastebėjau, kad grįžus iš kokios nors šalies dažniausiai apima nostalgija to krašto virtuvei. Taigi - graikiškos virtuvės klasika. Gaila tik, kad su lietuviškom daržovėm :)
2 porcijoms reikės:
4 pomidorų
2 agurkų
1 didelio raudonojo svogūno
Poros šaukštų juodųjų alyvuogių
Apie 100 gr gabalėlio fetos sūrio
4 šaukštų alyvų aliejaus
2 šaukštai vyno acto
Graikiškų prieskonių mišinio (arba raudonėlio, mairūno), druskos, pipirų
Pomidorus supjaustome dideliais kubeliais. Agurkus nulupame skustuku, palikdami kas antrą juostelę (taip gražiau atrodo), svogūną perpjauname pusiau ir supjaustome išilgai (šiaudeliai, o ne žiedais). Visas daržoves dedame į lėkštę, sudedame alyvuoges. Fetos sūrį padaliname į dvi dalis (maždaug degtukų dėžutės dydžio) ir dedame ant daržovių. Padažui skirtus ingridientus sumaišome ir jais apšlakstome sūrį ir daržoves. Mes dar išsikepėm naminių duonelių pagal anksčiau išbandytą receptą, tik vietoje pomidorų-mocarelos prieskonių, šį kartą įmaišiau graikiškų prieskonių ir pusžiedžiais supjaustytų juodųjų alyvuogių.
Ugnė