„Man patinka egzotiški skoniai. Jei nuolat valgyčiau tai, ką mėgstu, kažin ar skrandis su manim tuomet labai draugautų!“, - juokdamasis sakė G. Juodeika.
Patiekalus su čili, jalapeno ar kitais aštriais pipirais jis atrado gana seniai. Skysčiu, kuris likdavo suvalgius marinuotus „aitruolius“, G. Juodeika gardindavo net tradicinius naminius barščius.
„Na, o aštrūs pojūčiai – ne man. Vyriausias sūnus Mykolas vis man padovanoja kokią nors rizikingą pramogą – šuolį parašiutu ar su guma. Deja, nė vienos atrakcijos taip ir neišmėginau“, - sakė G. Juodeika.
Jis aštriems pojūčiams ryžtasi tik dėl darbo ar susitarimo su kolegomis. Pavyzdžiui, dalyvaudamas televizijos projekte „Šuolis“ išmėgino ir kaskadinius triukus ore, ir neriant į vandenį. G. Juodeika su šypsena tvirtina, jog savo noru niekuomet nesutiktų į baseiną šokti nuo dešimties metrų aukštyje esančio tramplyno.
„Va aštrus maistas – kas kita!”, - patikino pašnekovas.
Viešėdamas „Piprės” ūkio gimtadienyje, švęstame „Mokslo kavinėje”, kur įprastai galime rasti Raudondvaryje užaugintų gardumynų, G. Juodeika lepinosi įvairiais marinuotais pipirais, prieskoninėmis žolelėmis, aštriomis užtepėlėmis bei pagardais. Itin didelį įspūdį jam paliko Lauros Garšvaitės sukurta „Gardžika” – tai lietuviška gruzinų adžikos interpretacija. Netrukus su jos ūkyje užaugintais pipirais bus pradėti gaminti ir ledinukai bei sūriai.
Aštraus maisto gerbėja yra ir dainininkė Viktorija Vaičaitė. Ji su šypsena tvirtina, kad pipiriukai būna ne tik skanūs ragauti, bet ir vis dažniau tampa daugelio namų puošmena.
L.Garšvaitė aitriųjų paprika auginimu susidomėjo prieš daugiau nei trejus metus. Įvairių jų sėklų mergina parsisiuntė iš Olandijos. Pirmasis derlius buvo toks gausus, kad savo gamybos pagardu L. Garšvaitė pavaišino daugelį draugų ir giminaičių. Pirmaisiais metais „Piprės“ ūkyje pastatytas dviejų arų dydžio šiltnamis Dabar jis – tris kartus didesnis. Pipirus L. Garšvaitė ir jos partnerė Jurgita Mickevičienė sėja sausį. Balandį iš daigyklos sodinukai perkeliami į šiltnamį, o liepą nuimamas pirmasis derlius. Per sezoną Raudondvaryje esančiame ūkyje užauginama maždaug viena tona aitriųjų pipirų.