REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasarą, kai karšta, ne tik stalo puošmena, bet ir ypač laukiamu patiekalu tampa įvairiausios salotos.

REKLAMA
REKLAMA

„Electrolux Dinner Explorer“ vakarėlių gido rengto konkurso nugalėtojas Alfas Ivanauskas Balsas.lt skaitytojams pateikia porą salotų receptų, kurie turėtų sužavėti net ir patį priekabiausią gurmaną.

REKLAMA

Šviežių salotų lapų asorti su karšta kalakutiena ir vyšniomis

Reikės:


  • Įvairių mėgstamų salotų lapai

  • Mocarela

  • Kalakutienos filė

  • Šviesios duonos trupiniai

  • (tarkuoti stambia trintuve)

  • Aguonos

  • Citrinos žievelė

  • Alyvuogių aliejus

  • Trijų pipirų mišinys

  • Druska

  • Kiaušinio baltymas

  • Vyšnių trauktinė


Vyšnių padažas


  • Šviežios vyšnios be kauliukų

  • Medus

  • Aliejus

  • Druska

  • Pipirai

  • Citrinos sultys

  • Balzaminio acto padažas

  • Vyšnių trauktinė


Lėkštėje išdėlioti salotų lapaus, pjaustyto sūrio gabaliukus.

REKLAMA
REKLAMA

Kalakutienos filė apibarstyti prieskoniais ir apšlakstyti vyšnių trauktine, pamarinuoti.

Dėti į vyšnių trauktinės ir kiaušinio baltymo plakinį ir apvolioti duonos tarkių ir aguonų mišinyje.

Iš abiejų pusių apkepti keptuvėje ir dar 5 min. pašauti į orkaitę su vyšniomis ir balzaminio acto kremu, vyšnių trauktine ir medumi.

Iškeptą kalakutieną ir vyšnias dėti ant salotų lapų ir šalia patiekti padažą.

Salotos su keptomis menkėmis rabarbarų padaže ir citrininiais duonos skrebučiais (vegetarams)

Reikės:


  • Menkių filė

  • Žalių salotų lapai

  • Juodosios alyvuogės

  • Švieži mėlynųjų bazilikų lapai (tinka ir žali)

  • Šviesi sumuštinių duona

  • Citrina

  • Žuvies prieskoniai


Rabarbarų padažas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

  • Rabarbarai

  • Alyvuogių aliejus

  • Sviestas

  • Rudasis cukrus

  • Druska

  • Pipirai


Lėkštėje išdėlioti salotų lapus, baziliko lapus, alyvuoges. Menkių filė apibarstyti žuvies prieskoniais, druska, pipirais, apdėlioti sviestu ir kepti orkaitėje apie 15 min. 200 laipsnių temp.

Sumuštinių duoną apšlakstyti citrina ir aliejumi bei tarkuota citrinos žievele, supjaustyti kubeliais ir apkepti orkaitėje.

Padažui rabarbarus nuvalyti, supjaustyti kubeliais ir pakepinti ant sviesto su ruduoju cukrumi. Po to sutrinti smulkintuvu. Padažą dar kartą pakaitinti, paskaninti muskato riešutu, druska, pipirais, alyvuogių aliejumi.

Iškeptą žuvį dėti ant salotų lapų, apibarstyti duonos traškučiais bei paskaninti padažu ir papuošti balzaminio acto kremu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų