REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Burlinskaitės citrininis migdolų keksas (tv3.lt fotomontažas)

Trenerė Indrė Burlinskaitė žino, kaip nustebinti ir pradžiuginti savo sekėjus ypatingais receptais, o kadangi moteris prisižiūri savo kūno linijas, ir jos pačios receptai dažnai yra kur kas mažiau kaloringesni.

16

Trenerė Indrė Burlinskaitė žino, kaip nustebinti ir pradžiuginti savo sekėjus ypatingais receptais, o kadangi moteris prisižiūri savo kūno linijas, ir jos pačios receptai dažnai yra kur kas mažiau kaloringesni.

REKLAMA

Neseniai Indrė pasidalijo receptu, idealiai tiksiančiu gardžiam sekmadienio vakarui.

Savo sekėjams I. Burlinskaitė pateikė tobulo citrininio kekso receptą, bei pažadėjo, jog savo sudėtimi šis desertas yra ganėtinai nekaltas – juo pasimėgauti galės ir tie, kurie svajoja apie lieknesnes kūno formas.

„Sekmadienio vakaro planas… Panašių ketinimų turite ir Jūs? Siūlome pasigaminti citrininį migdolų keksą! Tobula sudėtis, tad nedideliu gabalėliu šio skanumyno bus galima pasilepinti net norintiems sulieknėti!

Produktai:

Keksas:

  • 300 g migdolų miltų;
  • 50 g spelta viso grūdo miltų;
  • 70 g minkšto kambario temperatūros sviesto;
  • 3 didelių kiaušinių;
  • 100 g saldiklio;
  • Lašelis migdolų ekstrakto;
  • Nubrauktas a.š. kepimo miltelių;
  • Citrina;
  • 150ml stiklinė vandens;
  • Smulkintų migdolų papuošimui.

Padažas:

REKLAMA
REKLAMA
  • Graikinis jogurtas;
  • Saldiklis;
  • Citrinų sultys.

(Visus produktus sumaišome)

Gamyba:

Į indą supilame visus miltus (migdolų, spelta, kepimo). Išmaišome. Atskiriame kiaušinio trynius nuo baltymų. Į indą su tryniais įmaišome saldiklį ir kambario temperatūros minkštą sviestą (sutryniau mikseriu).

REKLAMA

Gautą plakinį pilame į miltų mišinį. Įtarkuojame šiek tiek citrinos žievelės (smulkia tarka) ir įlašiname lašelį migdolų ekstrakto (duos nerealų aromatą). Pilame stiklinę vandens ir gerai išmaišome. Kitame inde iki standžių putų išplakame kiaušinio baltymus ir atsargiai įmaišome į tešlą. Orkaitę įkaitiname iki 180 l. Tešlą dedame į formą ir šauname apie 40 min. kepti. Aš naudojau silikoninę formelę. Iškepė tobulai, neprilipo nė gramas, tad ir vaizdas puikus, o skonis užburia…

Beliko tik užpilti padažą ir mėgautis“, – rašė Indrė.

Visą receptą galite pamatyti čia:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų