• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Galvojau, ką čia skanaus iš varškytės pasigaminus...

Nusprendžiau, kad bus vyniotinis [mano draugas iš kepinių pripažįsta tik pastaruosius ir keksiukus]. bet, pamačius, kad Butterfly pagamino kažką labai panašaus, ko norėjau imtis ir aš, pagalvojau, kad gal ne..

REKLAMA
REKLAMA

Taigi, jūsų dėmesiui - keksas. Skanus, tikrai skanus :)



Reikės [pagal čia]:


100g įvairių cukatų [kaip tik turėjau iš Vokietijos parvežtų :) ]

100g maltų migdolų

200g razinų

50ml romo

250g liesos varškės

200g cukraus

320g sviesto

2 kiaušinių

500g miltų

tarkuotos citrinos žievelės

1 šaukštelio kepimo miltelių

1 šaukštelio kardamono

cukraus pudros puošimui

REKLAMA

Pati nedėjau citrinos. Deja, neturėjau. Būtų tikus ji čia. Na, ir dar nuskriaudžiau keksą - nedėjau kardamono.. Ir viską dariau iš pusės produktų. Norėjau apsidrausti, jei būtų kartais nelabai pavykęs, bent negaila būtų. Na, bet pavyko.

Procesas:

Cukatas sumaišom su migdolais [nemaliau, o smulkiai susmulkinau], razinom, romu ir paliekam pusvalandžiui. Varškę sumaišom su cukrum, kiaušiniais ir puse sviesto. Po to dedam cukatų ir razinų mišinį, tarkuotą citrinos žievelę, miltus, kepimo miltelius, kardamoną, viską gerai išminkom, dedam į kepimo indą [būtų gerai speciali pailga keksų forma. Tokios, deja, nepanaudojau, tai maniškis labai subliuško], išklotą kepimo popieriumi ir šaunam į 180°C orkaitę. Kepam 20min, tada išimam, vidurį įpjaunam išilgai ir pilam ten šiek tiek tirpinto sviesto [iš to, kur liko], dedam kepti atgal. Iškepus aplaistom likusiu tirpintu sviestu ir paliekam ataušti.

Apibarstom cukraus pudra ir skanaujam :)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų