- Pienas, šiltas, 0.4 stiklinės
- Mielės, sausos, 7 gramai
- Cukrus, 4 šaukštai
- Vanilinis cukrus, 1 šaukštelis
- Druska, truputį
- Kvietiniai miltai, 1.5 stiklinės
- Kiaušiniai, tryniai, 3 vienetai
- Sviestas, 50 gramų
Gaminimas:
Piene ištirpinti mieles, sudėti 1 stiklinę miltų, gerai išplakti ir pastatyti šiltoj vietoj, kad pasikeltų. Po to sudėti trynius, išplaktus su cukrum, druska ir vaniliniu cukrum, išlydytą sviestą ir likusius miltus. Miltus berti pamažu, žiurėti, kad tešla beveik neliptų prie rankų, bet nebūtų kieta. man prireikė apie 2 stiklinių miltų. Viską gerai išminkyti. Palikti, kad pasikeltų. Vėl išminkyti, formuoti nedidelio kiaušinio dydžio bandeles, sudėti ant skardos, kai truputį pakils, patepti viršų kiaušiniu, pabarstyti kuo širdis geidžia ir kepti 180C karštumo orkaitėje, kol gražiai paruduos.
REKLAMA