Kulinarinės laidos vedėjas yra įsitikinęs, jog kartais restoranuose maisto kaina nebūtinai atitinka jo kokybę: „Yra brangiai ir skaniai ir yra nebrangiai ir skaniai, ir dar - yra brangiai, bet neskaniai!“ Bilas nesigėdydamas pasakojo, kad kulinarinės laidos vedėju tapo, nes atsirado tinkamoje vietoje tinkamu laiku, o maisto gaminimu domėjosi jau seniai - tiesiog tai darydavo namuose.
Vienas žinomiausių Lietuvos virtuvės šefų Robertas Česnauskas sakė, kad tarp gausybės receptų įvairovės reikia mokėti atsirinkti, o geras maistas turi savo kainą. Garsus virėjas negailėjo kandžių replikų studijos svečiams ir viešai pareiškė, kad gamina tik kokybišką maistą: „Kodėl aš turiu kažkokį šūdą daryti, jeigu jau 40 metų dirbu ir mano karjera yra labai sėkminga!“
Dizaineris Aleksandras Pogrebnojus sakė, kad žmogus gamindamas maistą turi jaustis laisvas ir ramus. Žinomas dizaineris pasakojo, kad kulinarinę knygą pradėjo rašyti iš neturėjimo ką veikti ir pareiškė: „Aš buvau pirmas išleidęs kulinarinę knygą!“
Ar tikrai galima vadovautis patarle: jeigu gali negaminti – negamink ir ar maisto ruošimas pastaruoju metu kartais netapo labiau mada nei gyvenimo būdu, stebėkite trečiadienį 18 val. 20 min. pokalbių laidoje „Negaliu tylėti“ per „Lietuvos ryto“ televiziją.
A. Pogrebnojus (nuotr. Organizatorių)