• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuviškos virtuvės pasididžiavimais galime vadinti ne tik kraujinius vėdarus ar tarkuotų bulvių cepelinus, tačiau ir daugelį kitų patiekalų, kurie, deja, jau seniai užmiršti. Atsigręžkime į tautinį virtuvės paveldą – tikrai yra ką prisiminti ir išbandyti!

REKLAMA
REKLAMA

 

Baravykų įdarui:

120 g džiovintų baravykų,

200 g vandens,

50 g svogūnų,

50 g naminio sviesto,

3 g druskos.

„Auselių" tešlai:

320 g išsijotų kvietinių miltų,

naminio kiaušinio,

šaukšto aliejaus,

žiupsnelio druskos,

100 ml karšto vandens,

20 g kvietinių miltų pabarstymui.

Gamyba:

Džiovintus baravykus porai valandų užmerkti šaltame vandenyje, kad kiek atmirktų, išgriebti ir supjaustyti mažais kubeliais, baravykų vandens neišpilti, nes iš jo bus verdami baršteliai. Svogūnus nulupti, supjaustyti smulkiais kubeliais ir kepinti svieste, kol suminkštės, tada sudėti baravykus ir, uždengus dangtį, ant lėtos ugnies patroškinti 10 minučių, pagardinti druska. Po to atvėsinti.

REKLAMA

Išsijotus miltus išmaišyti su druska, paskui kiaušiniu ir aliejumi, užpilti karšto vandens ir tuoj pat išminkyti tešlą, iškočioti 1 mm storumo lakštą, supjaustyti  5x5 cm dydžio kvadratais, ant jų dėti po puse šaukštelio įdaro. Suformuoti „auseles" ir išvirti jas pasūdytame vandenyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Auseles"  visada reikia virti atskirai, nes viralas tampa miltingai drumstu ir gerai mitybai netinkamu.

Vienai porcijai įpilti 250g gerai iškoštos burokėlių giros, 50g baravykų nuoviro, įmesti laurų lapelį, kelis kvapiuosius pipirus ir užvirinti, laurų lapus ir pipirus išmesti, pagardinti druska. Skaidriai raudoną viralą stalan patiekti tik sriubinėje. „Auseles" atnešti uždengtame porcelianiniame dubenyje.

Rūgštoką viralą supilti į porcelianinę gilią lėkštę, po to įdėti 20 arba daugiau „auselių" su baravykų įdaru.

Savaime suprantama, valgyti tik su sidabriniu arba auksiniu šaukštu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų