REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Indrė Trusovė (nuotr. Instagram)

Sveikos mitybos specialistė, tinklaraštininkė bei nuomonės formuotoja Indrė Trusovė savo sekėjus visuomet stebina gardžiais receptais. Šventės – ne išimtis. O neseniai žinoma moteris pristatė ir netikėtą tradicinės baltos mišrainės variantą, kurį lydėjo prierašas, jog per kitokias Kalėdas ir mišrainė turi būti kitokia.

11

Sveikos mitybos specialistė, tinklaraštininkė bei nuomonės formuotoja Indrė Trusovė savo sekėjus visuomet stebina gardžiais receptais. Šventės – ne išimtis. O neseniai žinoma moteris pristatė ir netikėtą tradicinės baltos mišrainės variantą, kurį lydėjo prierašas, jog per kitokias Kalėdas ir mišrainė turi būti kitokia.

REKLAMA

Su naujienų portalu tv3.lt žinoma moteris pasidalijo savo tradicijomis, užsiminė apie šių metų šventinio stalo planus, bei naują rubriką savo „Instagram“, kuri jos sekėjų tarpe sulaukė itin didelio susidomėjimo.

I. Trusovė atviravo, kad nepaisant to, kad šių metų šventės bus išties kitokios, kalėdinę nuotaiką ji vis dėlto jaučia, o ypatingai tai sustiprina už lango matomas sniegas. 

„Šiemet ypatingai anksti pasipuošėme namus ir tikrai nepagailėjome lempučių. Vyresnioji dukra labai dėl to laiminga, ir mums su vyru nuotaiką kelią, na, o mažasis šeimos narys, vis ką nors nori „nutempti“ (šypsosi). Neneigsiu, faktas, kad šventės bus be tėvų liūdina, bet kol visi sveiki, negalime skųstis. Teko prieš porą metų patirti jausmą, ką reiškia šventės, kai tavo artimasis serga ypatingai sunkia liga, tad pasikartosiu – kol visi sveiki šeimoje, negalima zirzti“, – savo mintimis dalijosi Indrė. 

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, kaip ir pridera, sveikos mitybos specialistės šventinis stalas bus kiek kitoks, nei įprasta. „Man atrodo, kad aš daugelį patiekalų gaminu savaip, stengiuosi vengti cukraus, atskiedžiu padažus su avokadu ar graikišku jogurtu, pridedu daugiau daržovių, kvietinius miltus keičiu avižiniais, migdolų, kukurūzų miltais. Nekepu maisto aliejuje. Naudoju keptuves nesvylančia danga, įdedu truputi ghi sviesto, jei reikia – įpilu šlakelį vandens. Taip ir skonis išeina savitas, ir mažiau riebu, sveikatai palankiau“, – pasakojo I. Trusovė.

REKLAMA

Ant jos šeimos šventinio stalo puikuojasi 12 patiekalų. Tiesa, Indrė skaičiuoja ir gėrimus. „Pagaminti stengiuosi nedaug, tad persivalgyti nesame linkę. Dažniausiai Kūčioms kepu lašišą, šalia – daug įvairių šviežių daržovių. Kalėdoms kepsime viščiuką. Bet neišvengiu ir keleto „nesveikai gardžių“ patiekalų, kadangi, mano nuomone, visur reikia balanso“, – priminė ji.

Neseniai savo sekėjus Indrė nustebino ir kitokios baltos mišrainės receptu. Kaip sakė Indrė, jos vyras ir dukrelė yra tikri šio patiekalo fanai, tačiau juos lygiai taip pat nudžiugino ir kitokia baltos mišrainės variacija, kurią papildė cukinija. 

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat I. Trusovė jau žino, koks naujas patiekalas šįkart tikrai papuoš jos šeimos šventinį stalą: „Draugės „Aguonų pyragas“! Toks paprastas, bet ypatingai skanus, tad tikrai jį gaminsiu. Ir dar labai noriu išmokti gaminti „Medaus tortą“. Dar šiek tiek laiko turiu  (šypsosi)“

Indrė ne kartą su savo sekėjais yra kalbėjusi ir apie protarpinio badavimo naudą. Tiesa, žinoma moteris neslėpė, kad per šventes taisyklės kiek pasikeičia. „Natūraliai jau 10 metų jo laikausi, bet per šventes tarpas tarp valgymų išeina trumpesnis, kadangi kasdienybėje vėliau 19 valandos aš jau nevalgau, o per šventes iki kokios 21 valandos būna visko“, – pasakojo ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ištikimiausi Indrės sekėjai galėjo pastebėti, kad jau ne kartą ji pasidalijo ir ne tokiais sveikais, bet beprotiškai apetitą keliančiais receptais, kuriuos pažymėjo savo puslapiui nebūdingomis grotažymėmis. Tačiau, kaip sakė Indrė, viskam yra paaiškinimas.

„Kadangi suvokiu faktą, kad maitintis visada sveikatai palankiu maistu yra nelabai realu, nes vis tiek norisi paragauti visokių dalykėlių, paklausiau savo auditorijos, ar įdomu, jei pasidalinčiau ką mėginu ir nesveiko, bet gardaus. Visi vienbalsiai pasakė „taip“, o vėliau kažkaip viena sekėja pasiūlė tokius receptus pavadinti #nesveikaigardu. Ir va, dar viena rubrika, kuri, tarp kitko, yra ypatingai populiari!“ – intrigavo ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų