REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Akimirka iš laidos „Kitsy“ (nuotr. Organizatorių)

Gimtadienis tokia svarbi šventė, o ypač vaikystėje! Juk tuomet taip norisi būti didesniais, todėl būtent gimtadienis yra ta džiugi diena, kuomet daug kartų iškilmingai pasisakoma “Valio! Man jau nebe šešeri, o septyneri!”.

3

Gimtadienis tokia svarbi šventė, o ypač vaikystėje! Juk tuomet taip norisi būti didesniais, todėl būtent gimtadienis yra ta džiugi diena, kuomet daug kartų iškilmingai pasisakoma “Valio! Man jau nebe šešeri, o septyneri!”.

REKLAMA

Tačiau dažnai nutinka taip, kad vaikų gimtadienio svajonės ir norai tampa tikru iššūkiu tėvams. Julija Kaminskaitė, laidos „Kitsy“ bendraautorė, dalinasi keturiomis taisyklėmis, kurios padės įveikti gimtadienių iššūkius ir sustiprinti šventinę nuotaiką.

I taisyklė: gimtadienis kelia džiaugsmą

Gimtadienio šventė yra kupina džiaugsmo: juk tiek dovanų, svečių, žaidimų ir tortų. Visgi, dažnai tenka susidurti su situacijomis, kuomet stresas ima viršų, tėvai neriasi iš kailio sukdami galvą, kokią šventę surengti, o vaikai į klausimus „Apie kokį gimtadienį svajoji? Kokį tortą mėgsti? Kokios dovanos norėtumei?” atsako pasimetusiu žodeliu „nežinau” arba pažeria minčių, kurių įgyvendinti niekaip nepavyks (kas nėra girdėjęs prašymų dovanų gauti ponį ir norų gauti tortą “na tą tokį, na kaip iš to filmuko, kur kažkada žiūrėjom” ). Todėl, kai pajuntate, jog gimtadienis kelia daugiau streso nei džiaugsmo, atsipūskite. Svarbiausia prisiminti, kad šioje šventėje turi būti mylimiausi žmonės, linksmybės ir nuoširdūs palinkėjimai. Jei gimtadienį darote daugiau dėl siekio padaryti įspūdį kitiems, o ne dėl gimtadienininko džiaugsmo, žinokite, kad padidėjusio streso neišvengsite.

II taisyklė: gimtadienis neištuština piniginės

Kiekvienas gimtadienis kitoks ir kiekvienas gimtadienis yra savaip įspūdingas. Su Kitsy.lt komanda vieni tėveliai pasidalina akimirkomis iš itin puošnių švenčių su didžiuliais tortais ir fejerverkais, o kiti tėveliai atsiunčia gimtadienio nuotraukas iš linksmo pasivaikščiojimo parke, vaikams ieškant paslėptų užduočių.

REKLAMA
REKLAMA

Labai svarbu prisiminti, kad išleista suma nenulemia gimtadienio džiaugsmo. Jei norisi ištaigingesnio gimtadienio, galite tai padaryti metų tikslu, kuriam taupote visus metus (taip sužadinsite ir laukimo jausmą). Taip pat, galite mokyti savo vaikus sprendimo galios: tegu gimtadienio biudžetą renkasi išnaudoti pats gimtadienininkas - ar geriau brangesnė dovana, ar gimtadienio šventė. Organizuodami šventę venkite nereikalingų išlaidų, pavyzdžiui vietoje popierinių kvietimų išsiųskite elektroninius (jų be galo didelė įvairovė!), o užuot puošę gimtadienio vietą balionais pasidarykite šeimos ir draugų rankų antspaudų plakatą su palinkėjimais. Tausokite ir savo finansus, ir gamtą.

REKLAMA

III taisyklė: kokybė yra ramybė

Kitsy patirtis rodo, kad dažnai kartojamas pasakymas „daugiau yra mažiau” galioja ir gimtadieniams. Pasitaiko, jog pritrūksta laiko viską padaryti patiems (kas galėjo žinoti, kad iškepti tortą užtrunka bent 8 valandas?), o nespėtus ar nepasisekusius bandymus tenka pakeisti pirktomis alternatyvomis. Įvertinkite savo laiką bei galimybės ir nepirkite šlamšto. Nekokybiškos dovanos greitai atsibos ir virs tiesiog šiukšlėmis, tuo tarpu iš nekokybiškų produktų pagamintas tortas velsis burnoje. O gal torto net nereikia ir juos galima pakeisti spalvotais sausainiais ar pyragaičiais? Kitsy tokią alternatyvą išbandė ir savo šventėje vaišino skirtingų 13 skonių Sugamour pyragaičiais. Visiems tai tapo dar viena pramoga ir galimybe išsirinkti savo mėgstamiausią skonį. Tausokite savo laiką ir ramybę rinkdamiesi kokybiškus daiktus ir produktus.

REKLAMA
REKLAMA

IV taisyklė: ruošiamės ir švenčiame kartu

Įtraukite į gimtadienio pasiruošimą ir vaikus. Vaikai geriau už bet kokį suaugusįjį žino įdomius žaidimus bei išmano papuošimus, šventinę muziką ar kitus gimtadienio reikalus. Per gimtadienį nedarykite dažnos tėvelių klaidos, t.y. netapkite tik aptarnaujančiuoju personalu ar tėvelių kampo saugotojais. Įsitraukite į žaidimus, džiaukitės kartu su vaikais ir išbandykite naujus dalykus. Vienas Kitsy tėtis pasidžiaugė “su savo aštuonmečiu vaiku vėl galiu karstytis medžiais ir daryti kitus dalykus, kurių suaugusiems nebegalima”. Su vaikais, ypač per jų gimtadienius, galima daug kas! Tad švęskite, žaiskite ir padarykite kiekvieną gimtadienį savaip įsimintiną.

“Kitsy” siunčia didžiausius gimtadienio sveikinimus visoms savo draugėms ir draugams! Žiūrėk “Kitsy” laidas per GO3 https://go3.lt/series/kitsy-,serial-184456

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų