REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Tomas Dzidzevičius (nuotr. Organizatorių)

Praeitą ketvirtadienį per TV3 Play startavo nauja, humoristinės analitikos laida „Pašnekėkim“ su Tomu Dzidzevičiumi. Tai smagi laida apie garsiausias Lietuvos įžymybes bei įvairius socialinius reiškinius, kurie vyksta aplink mus.

4

Praeitą ketvirtadienį per TV3 Play startavo nauja, humoristinės analitikos laida „Pašnekėkim“ su Tomu Dzidzevičiumi. Tai smagi laida apie garsiausias Lietuvos įžymybes bei įvairius socialinius reiškinius, kurie vyksta aplink mus.

REKLAMA

Pirmoje „Pašnekėkim“ laidoje Tomas kalbėjo apie socialinių tinklų įžymybę Lauryną Maybachą, vedėjas žada dar daugiau įdomybių kitose savo laidose. 

Tomas Dzidzevičius laidas kurti YouTube kanale pradėjo 2016 m., o dabar jo laida „Pašnekėkim“ rodoma vaizdo turinio platformoje TV3 Play. Taigi, kalbiname Tomą apie jo kūrybinį kelią ir pasirinkimus. 

Pirmą laidą su Laurynu Maybach žiūrėkite:

Tomai, kuo dar užsiimi, be laidos „Pašnekėkim“ kūrimo? 

Šiuo metu studijuoju Londone, Westminsterio universitete Modernios Medijos Praktiką (eng. CMP). Bei dirbu video prodiuseriu, vienoje reklamos agentūroje.

REKLAMA
REKLAMA

Kada ir kodėl pradėjai domėtis laidų kūrimu? 

Laidos, jų kūrimas ir viskas, kas tik leidžia prisiliesti prie televizinių standartų, mano gyvenime atsirado dar vaikystėje. Kai man buvo treji metai, mano mamos ir Neringos Čereškevičienės („Tele Bim-Bam“ vedėjos ir organizatorės bei ,,Lietuvos Talentai. Vaikai“ teisėjos) dėka, atsidūriau ant scenos ir prieš televizijos ekranus. Kiek ūgtelėjęs turėjau ir savo segmentą nacionaliniame eteryje! Per tuos metus, kai turėjau savo segmentą, labiausiai ir įsimylėjau buvimą prieš kamerą, raudoną švieselę, kuri mirksėdavo, kai operatorius filmuodavo ir tą liaudiškai vadinamą „blakę“, kuri buvo prisegta prie marškinių. Bet kadangi vaikystė netrunka ilgai ir vyresnis kalbantis vaikas yra mažiau įdomus už jaunesnį kalbantį vaiką, tai teko „Tele Bim-Bam“ periodą užbaigti. Tada sekė ilga aštuonerių metų pertrauka, kai 2016 metų gruodį pirmą kartą nusprendžiau paimti fotoaparatą į savo rankas ir pabandyti sukurti vėl kažką, ko dėka, galėčiau vėl jaustis kaip vaikystėje ir būti prieš kameras.

REKLAMA

Taip ir prasidėjo ilgas, banguotas, ketverių metų darbas link kažkokio rimtesnio ir labiau apšlifuoto rezultato. Laidas kėliau į savo „YouTube“ kanalą. Kai kurios sulaukdavo didesnio susidomėjimo, kai kurios išvis susidomėjimo nesulaukdavo. Bandymų buvo daug. Begalės. Kai, kuriuos net truputį gėdinga, bet labai smagu prisiminti.

Kaip jautiesi sukūręs „Pašnekėkim“ laidą ir žengęs naują žingsnį į TV3 Play?

Džiaugiuosi, kad po ilgo darbo, pagaliau yra kažkoks rezultatas. Ir nors laidos „Pašnekėkimpremjera atrodo lyg koks finalinis taškas, kurio buvo siekta pastaruosius ketverius metus, pasirodo, kad tai yra tik pradžių pradžia ir prieš akis atsiveria naujas, ilgas ir džiuginantis darbo kelias.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip randi temas laidai? 

Surasti temą  nėra sunku. Sunkiau yra ją išplėtoti ir perteikti žiūrovui įdomiai ir žaismingai. Aš esu labai smalsus ir man visada kyla begalybė klausimų iš skirtingų perspektyvų. Pamačius kažkokį įvykį ar konkretų žmogų, man visada norisi sužinoti ar įmanoma į jį žiūrėti iš kitos pusės, ar galima išsiaiškinti kas slypi už to įvaizdžio, kurį mes įpratę matyti? 

Kokios laidos tau pačiam imponuoja?

Labai laukiu to momento, kai mano laida taps pokalbių laida, kai galėsiu kviestis pašnekovus ir su jais gyvais šnekėtis. Taip pokalbių laidų, toje pačioje Lietuvoje, yra daug. Konkurencija didelė. Bet mane visada žavėjo amerikietiški standartai tokie kaip: The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel Live! ir The Late Late Show with James Corden. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje šį standartą kol kas geriausiai išpildo „Gero vakaro šou“. Žinau, kad Justiną Jankevičių taip pat žavėjo šios laidos, ir jis pats yra dalyvavęs kaip žiūrovas šių konkrečių laidų filmavimuose. Manau tai labai gerai matosi pačioje „Gero vakaro šou“ stilistikoje ir manieroje.

Kuo išskirtinė tavo laida „Pašnekėkim“?

Mano laida išsiskiria tuo, kad jos pagrindiniai ingredientai – objektyvumas ir analizė. Šių dalykų dėka, galėsime kritiškiau ir iš įvairių pusių apžvelgti mus dominančias personas bei įvykius. Manau, visada įdomu pamatyti dalykus iš kitokios perspektyvos.

Žiūrovai išvys tai, kaip jų mėgstamiausios įžymybės yra apžvelgiamos iš kitų kampų, kitų perspektyvų. Kadangi laida yra objektyvi ir ji bando sudaryti bendrą vaizdą, netruks ir aštresnės kritikos, bei nepatogių pastebėjimų.

REKLAMA

Laidos tikslas – suteikti žiūrovui įrankius (faktus, analizes), kad jis galėtų susidaryti bei praplėsti  savo nuomonę apie laidoje aptariamą subjektą.

Rytoj (ketvirtadienį) per TV3 Play kviečiame žiūrėti antrą Tomo Dzidzevičiaus laidą „Pašnekėkim“, kurioje jis kalbės apie itin populiarų šiuo metu dainininką ir laidų vedėją – Vidą Bareikį. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų