Savaitgalio pietų stalui – ypatingo skonio patiekalai iš bulvių

TV3 laida „La maistas“ tęsia patiekalų iš rudens gėrybių gaminimą. Šį kartą laidos šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius ruoš skanius patiekalus iš bulvių – iš tradicinių, batatų bei mažųjų.

Užkeptos bulvytės (nuotr. Organizatorių)
4

Lietuvių istorinės virtuvės žinovas, profesionalus virtuvės šefas Tomas Rimydis gamins batatų bulvienę.

„Bulvė pakankamai dažnas produktas ant mūsų stalo. Visi žino tradicinius patiekalus: kugelį, cepelinus, blynus ir kitus, o aš šiandien pagaminsiu saldžiųjų bulvių – batatų – trintą sriubą. Jos smagesnė spalva – ryškiai oranžinė, ryškesnis skonis. Ją derinsiu su rūkytomis daržovėmis ir kriauše“, – savo patiekalą pristatė Tomas.

„Dažna klaida, kurią daug kas daro gamindami trintas daržovių sriubas – daržoves iškart verda. Tačiau, kad sriuba būtų kvapnesnė ir skanesnė, daržoves pirmiausia reikėtų apkepti ant sviesto ir tada apvirti“, – kaip visada, patarimų negailėjo T. Rimydis.

(4 nuotr.)
FOTOGALERIJA. Savaitgalio pietų stalui – ypatingo skonio patiekalai iš bulvių

Sodybos, kurioje lankėsi „La maistas“ kūrybinė komanda, šeimininkas Simas Šatkauskas ruoš kugelį iš bulvių ir cukinijų.

„Kugelį mes darome lengvesnį, ypač rudenį, kai yra cukinijų. Reikės dviejų dalių bulvių ir vienos dalies cukinijos. Cukinija suteikia patiekalui lengvumo. O darysiu grietinės varškės padažą su žolelėmis ir patieksiu su Žemaitiška spirgine“, – savo patiekalą pristatė Simas. 

Kitas „La maistas“ šefas – grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius – gamins bulvinius blynus su kietuoju sūriu, kuris suteiks ypatingo skonio ir traškumo blynams. Kitas jo patiekalas – apkeptos su sūriu mažosios bulvytės. Tam puikiai galima panaudoti likusias nesuvalgytas virtas bulves.

Siūlome pasigaminti apkeptas bulvytes pagal Vyliaus receptą.

Užkeptos bulvytės

Jums reikės:

600 g mažų virtų bulvyčių

100 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio

50 g sviesto

druskos, pipirų

Gaminimo eiga:

Bulvytes perpjaukite pusiau.

Tarkuotą kietąjį sūrį suberkite į dubenėlį.

Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą.

Prapjautą bulvę merkite į kietąjį sūrį ir paspauskite, kad sūris priliptų.

Dėkite bulvę į keptuvę sūriu į apačią.

Taip kartokite su visomis puselėmis. Išdėliokite jas keptuvėje vieną šalia kitos, kol ji užsipildys.

Pabarstykite druska ir pipirais.

Kepkite, kol sūris visiškai išsilydys ir šiek tiek patamsės. 

Skanaus!

Daugiau receptų ir patarimų – sekmadienį 9.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3.


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (1)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų