REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Rūta Žilionytė (tv3.lt fotomontažas)

Praėjusiais metais Rūta Žilionytė nusprendė ryžtis avantiūrai ir sudalyvauti grožio konkurse „Miss rally Žemaitija“. Tiesa, ji neslepia – anksčiau pati save tikindavo, jog į tokio tipo konkursus kojos niekuomet nekels, vis dėlto noras išbandyti kažką naujo jai vėliau atnešė ir pergalę.

24

Praėjusiais metais Rūta Žilionytė nusprendė ryžtis avantiūrai ir sudalyvauti grožio konkurse „Miss rally Žemaitija“. Tiesa, ji neslepia – anksčiau pati save tikindavo, jog į tokio tipo konkursus kojos niekuomet nekels, vis dėlto noras išbandyti kažką naujo jai vėliau atnešė ir pergalę.

REKLAMA

Anot Rūtos, tai nebuvo standartinis grožio konkursas, o kadangi anketą užpildė paskutinę sekundę, kaip juokiasi pati, jokios dietos jau nebūtų spėjusios padėti.

Naujienų portalui tv3.lt Rūta papasakojo, ko reikalauja tokiuose konkursuose ir kodėl yra be galo laiminga, jog vis dėlto sugebėjo perlipti save. Tiesa, R. Žilionytė šypteli – moteriškų intrigų, tikriausiai, nepavyksta išvengti niekuomet.

Rūta, praėjusiais metais tapote „Miss rally Žemaitija“, o šiais metais ketinate dalyvauti dar viename su vairuojančiomis moterimis siejamame konkurse. Kaip nusprendėte išbandyti save būtent tokiuose konkursuose?

REKLAMA
REKLAMA

Tiesą pasakius, mano gyvenime tokie sprendimai ateina netikėtai ir gana spontaniškai. Galbūt iš smalsumo, galbūt iš to noro patirti kažką naujo, išbandyti save – o kodėl gi ne? Gyvenimas trumpas ir kupinas įdomių dalykų, tad norisi jį nugyventi smagiai ir taip, kad senatvėje būtų ką prisiminti. 

REKLAMA

Niekada neplanavau dalyvauti jokiame grožio konkurse ir visada sakydavau, kad aš tokiuose konkursuose niekada gyvenime nedalyvausiu, tačiau ne veltui sakoma – „niekada nesakyk niekada“. Draugė paragino, o aš ilgai dvejojau ir spardžiausi galvodama, kad tikrai tokiems konkursams netinku, todėl anketą išsiunčiau tik paskutinę akimirką. 

Tai buvo be galo smagus nuotykis, kuriame dalyvavau su mintimi pasisemti patirties ir gerų emocijų, o išėjo taip, kad išėjau pasipuošusi karūna. Lygiai dėl tos pačios priežasties ketinu dalyvauti ir šiais metais vyksiančiose Nacionalinėse vairuojančių moterų varžybose. Tikrai nesu profesionali vairuotoja, tačiau smalsumas išmėginti viską, nugali.

REKLAMA
REKLAMA

Ar nebuvo baisu užpildyti anketą?

Prisipažinsiu, kad buvo baisu ir iki pat paskutinės minutės dvejojau: „Rūta, kur tu čia lendi ir kokio velnio?“, bet mano smalsumas ir spontaniškumas visada nugali. Stengiuosi į tai žvelgti kaip į gyvenimo prieskonį. 

Dabar tikrai nesigailiu, nes tai man atnešė daugybę smagių akimirkų, pojūčių, naujų puikių draugų, prisiminimų ir patirties. Tam tikra prasme, tai netgi savotiškas peržengimas per save ir savo baimes. Kova su savimi, kuri galiausiai įrodo, kad kai nori – viską gali, ir nebūtinai turi išeiti nugalėtoja. Jeigu jau padarei kažką, kas tau atrodė baisu, jau esi nugalėtoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokią svarbą šiuose konkursuose užima automobiliai, vairavimas?

Kas liečia „Miss rally Žemaitija 2019“ konkursą, vairavimas iš tiesų neturi jokios svarbos. Mes nevairavome ir nesivaržėme kelyje už vairo. Tai buvo daugiau pramoginė dalis Kelmės ralio etape ir gražus vaizdas vyrų akims finalo apdovanojimų ceremonijoje (šypsosi)

Šiais metais vyksiančiose Nacionalinėse vairuojančių moterų varžybose jau teks išbandyti jėgas už vairo net keturiuose etapuose: liepos 11d. street race slalomo varžybose, rugpjūčio 15 d. – kartingų ir simuliatorių varžybose, rugsėjo 5 d. – Rally Elektrėnai 2020 orientaciniame – pramoginiame ralio etape, ir spalio 10 d. – kartingų ir auto protų šturmo etape.

REKLAMA

Kokie standartai keliami konkurse pasirodančioms merginoms?

Iš tiesų, tai nebuvo tas standartinis grožio konkursas, kuriame merginos privalo būti tik labai jaunos ir atitikti visus ūgio, svorio ar apimties standartus. Dalyvės buvo įvairaus amžiaus bei tikrai ne visos vairuojančios. Buvo vertinamas jų bendravimas, charizma, talentai, asmenybės bruožai, gebėjimas išsisukti iš įvairių situacijų, moteriškumas, žavesys ir kitos savybės – daugiau iš asmenybės pusės kartu su išoriniu grožiu, o ne vien tik išvaizda.

Ar nebaisu dalyvauti tokiame konkurse, kur svarbią vietą vis dėlto užima išvaizda? O gal – priešingai – tai suteikia pasitikėjimo savimi?

REKLAMA

Tai priklauso nuo to, kaip į tai pažiūrėsite. Galbūt baisu, nes tai nėra toks konkursas, kuriame dalyvautum kasmet. Tačiau neneigsiu, jog moteriai tai be abejonės prideda pasitikėjimo savimi – ir kaip moteriai, ir kaip asmenybei, nes toks konkursas tikrai reikalauja daug: tiek drąsos, išradingumo, jėgų, tiek ir tikėjimo savo jėgomis. Ir nebūtinai dėl karūnos laimėjimo. Užlipti ant scenos ne kiekvienai yra lengva. Visos dalyvavusios merginos buvo tikrai be galo gražios, charizmatiškos ir savaip įdomios bei žavios. Su kai kuriomis bendraujame iki šiol.

Ar kažkaip specialiai prieš šiuos konkursus ruošiatės? Gal stengiatės kažkuo papildomai domėtis, ar net laikytis dietų, daugiau sportuoti?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nežinau, kaip kitos merginos, bet prieš konkursą aš asmeniškai nesiruošiau niekaip. Nes iš tiesų, nuoširdžiai ėjau tiesiog smagiai praleisti laiką ir žiūrėjau į tai kaip į smagų gyvenimo nuotykį, tad dietoms jau net nebūtų buvę laiko, jeigu ir būčiau norėjusi (juokiasi)

Likus šiek tiek daugiau, nei savaitei iki konkurso, mes tiesiog turėjome įvykdyti labai daug užduočių finalui: paruošti vaizdo pristatymą apie vieną iš vyrų ralio komandų, išmokti bendrą šokį grupės „Džentelmenai“ naujos dainos pristatymui ir savo pasirodymui finale, filmuotis jų dainos vaizdo klipe, paruošti vaizdo pristatymą apie save bei pristatyti bikini ralio tema. Laikas tarp pusfinalio ir finalo tikrai buvo labai įtemptas, su daug bemiegių naktų, tačiau kartu ir labai įdomus.

REKLAMA

Kokia tokių konkursų aplinka? Ar merginos visuomet draugiškos? O gal netrūksta ir moteriškų intrigų?

Atmosfera buvo labai gera. Merginos buvo labai draugiškos ir nesijautė jokios konkurencijos. Daugelis iš jų, lygiai taip pat dalyvavo dėl to, kad tiesiog norėjo kažko smagaus savo gyvenime, žvelgė į tai paprastai. 

Vėliau buvo šiokių tokių intrigėlių, bet, greičiausiai, jų tarp moterų visada būna – didesnių ar mažesnių (šypteli). Iš tiesų, rekomenduočiau daugeliui merginų sudalyvauti tokiuose konkursuose vien dėl savęs. Tai padeda iš naujo pažinti save, pasitikėti savimi ir mylėti save, jeigu kartais šis jausmas priblėsta (šypsosi). 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų