REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio mėnesį vidutinės skelbimuose siūlomos ir parduodamų, ir nuomojamų butų didmiesčiuose kainos buvo didesnės nei kovą, nors kai kur pokytis siekė mažiau nei procentą. Parduodamų butų pasiūlos kainos labiausiai augo Kaune, nuomojamų butų – Klaipėdoje.

REKLAMA
REKLAMA

Kaune didesnis pokytis nei Vilniuje ar Klaipėdoje

Balandį fiksuotas nedidelis teigiamas parduodamų butų kainų pokytis, rodo skelbimuose pateikiamų kainų statistika. Vilniuje ir Klaipėdoje vidutinės butų pasiūlos kainos, palyginti su kovu, padidėjo apie 0,5 proc., Kaune procentinis pokytis didesnis – siekė vidutiniškai 1,5 proc.

REKLAMA

Vidutinė parduodamo buto pasiūlos kaina sostinėje balandžio mėnesį buvo apie 1526 Eur/kv. m, Kaune – apie 807 Eur/kv. m, Klaipėdoje – apie 1049 Eur/kv. m, neatsižvelgiant į konkretaus pastato statybos metus, įrengimą, šildymo sistemą ar kitus ypatumus. Statistika pateikta, remiantis portale Aruodas.lt publikuotų skelbimų informacija. Iš trijų didžiausių šalies miestų tik sostinėje fiksuojamas vidutinių parduodamų butų pasiūlos kainų metinis augimas – šių metų balandį, palyginti su praeitų metų balandžio mėn., už butus sostinėje norėta gauti vidutiniškai 1 proc. daugiau, atskleidė didžiausio nekilnojamojo turto portalo Aruodas.lt skelbimų statistika. Kaune ir Klaipėdoje balandžio mėn. vidutinė parduodamų butų pasiūlos kaina buvo mažesnė nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus – Kaune metinis pokytis siekia apie –6 proc., Klaipėdoje – apie –2 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Nuomotojų lūkesčiai šiemet didesni nei pernai

Pasiūlos kainų augimas fiksuojamas ir nuomos rinkoje: vidutinės kainos, už kurias tikimasi išnuomoti butus, balandį buvo didesnės nei kovo mėnesį, taip pat didesnės nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, rodo portalo Aruodas.lt skelbimų statistikos duomenys. Šiuo metu trijuose Lietuvos didmiesčiuose tęsiasi pavasario pradžioje prasidėjęs kainų augimo laikotarpis.

Vilniuje nuomojamų butų vidutinės pasiūlos kainos balandį buvo apie 4 proc. didesnės nei kovą, Kaune augimas siekė beveik 2 proc., Klaipėdoje – apie 5 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Metinis pocentinis pokytis didžiausias Kaune: balandį, palyginti su praėjusių metų balandžio mėnesį siūlytomis vidutinėmis butų nuomos kainomis, nuomojamų butų kaina Kaune buvo didesnė apie 10 proc., Vilniuje pokytis siekia apie 0,5 proc., Klaipėdoje – apie 4 proc.

Šiuo metu Vilniaus centrinėje dalyje vieno kambario buto nuomos pasiūlos kaina siekia apie 400 Eur/mėn., dviejų kambarių – apie 550–650 Eur/mėn. Toliau nuo centro nutolusiuose mikrorajonuose vieno kambario butą norima išnuomoti vidutiniškai už 220–250 Eur/mėn., dviejų kambarių – už 370 Eur/mėn.

REKLAMA

Iš Aruodas.lt publikuojamų skelbimų statistikos matyti, kad Kaune, centrinėje miesto dalyje, vieno kambario buto nuomos pasiūlos trūksta, o dviejų kambarių butus norima išnuomoti vidutiniškai už 400 Eur/mėn. Toliau nuo centrinės miesto dalies esančiuose mikrorajonuose vieno kambario buto nuomos pasiūlos kaina šiuo metu yra apie 160 Eur/mėn., dviejų kambarių – apie 280 Eur/mėn.

Klaipėdos mieste vieno kambario butų pasiūlos šiuo metu trūksta, dviejų kambarių butų Centre ir Senamiestyje vidutinė skelbimuose siūloma nuomos kaina siekia apie 370 Eur/mėn., toliau nuo centrinės dalies nutolusiuose mikrorajonuose – apie 300 Eur/mėn.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų