REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pareiškėjams ir paramos gavėjams, siekiantiems pasinaudoti Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 m. programos lėšomis, svarbu užtikrinti, kad Nacionalinė mokėjimo agentūra prie Žemės ūkio ministerijos (NMA) turi tikslius kontaktinius duomenis bei sąskaitos banke numerį. Visgi atvejai, kai paramos gavimo procesą prailgina pasenę asmeniniai duomenys, pasitaiko neretai. Atnaujinti kontaktinius duomenis ir sąskaitos banke numerį galima dviem būdais – NMA informaciniame portale arba teikiant raštišką prašymą.

REKLAMA
REKLAMA

Operatyvus duomenų atnaujinimas

Prie NMA informacinio portalo prisijungę naudotojai atnaujinti duomenis gali operatyviai ir paprastai. Sistemos naudotojai turi galimybę bet kada pakeisti ar pridėti savo (ir jų atstovaujamų pareiškėjų) paraiškų kontaktinius duomenis, taip pat – peržiūrėti paraiškos duomenų keitimo istoriją. Daugeliu atveju duomenys bus atnaujinami iš karto arba per klientui rodomame pranešime nurodytą laikotarpį. Priemonių, kurių duomenų keitimus turi patvirtinti NMA darbuotojai, sąrašą galima rasti informaciniame portale.

REKLAMA

Norėdami pasikeisti duomenis, pareiškėjai ir paramos gavėjai taip pat gali teikti ir raštišką prašymą, tačiau tokia procedūra pareikalaus kur kas daugiau laiko ir pastangų. Teikiant prašymus pakeisti banko sąskaitos numerį, į kurią bus pervedamos paramos lėšos, prašymą pasirašiusio asmens parašo tikrumą turi patvirtinti notaras arba seniūnas Lietuvos Respublikos notariato nustatyta tvarka, taip pat - NMA darbuotojas.

Prisijungti – saugu ir paprasta

Pareiškėjai ir paramos gavėjai prie NMA informacinio portalo gali prisijungti adresu https://portal.nma.lt, pasirinkę skiltį „Prisijungimas“. Prisijungti galima per elektroninius valdžios vartus, Lietuvos kredito unijas arba banką, su kuriuo vartotojas yra sudaręs elektroninės bankininkystės sutartį. Tokiu atveju dėl papildomų slaptažodžių į NMA kreiptis nereikia.

REKLAMA
REKLAMA

Pareiškėjų ir paramos gavėjų paraiškas informaciniame portale gali peržiūrėti ir pareiškėjų bei paramos gavėjų įgalioti atstovai, kurie, naudodamiesi elektroninės bankininkystės paslaugomis, taip pat gali keisti paraiškos kontaktinius duomenis ir sąskaitos banke numerį. Tokiu atveju NMA teikiamas parašu patvirtintas prašymas kartu su notaro (fiziniams asmenims) ar įmonės vadovo patvirtintais įgaliojimais.

Informaciniame portale prisijungę vartotojai gali matyti išsamią informaciją apie pateiktas paraiškas, kasmetinius mokėjimo prašymus ir investicijų ataskaitas. Visi paraiškas pateikę sistemos naudotojai gali stebėti, kaip keičiasi jų paraiškų būsena, iš karto sužinoti apie paraiškoje rastus neatitikimus bei trūkstamus dokumentus. Tiesiogines išmokas už deklaruotus plotus gaunantys pareiškėjai taip pat informuojami apie išmokoms pritaikytą moduliaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų