REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pirmadienį Prezidentūroje apdovanoti konkurso „Žinių ekonomikos įmonė 2011“ ir „Sėkmingiausia jauna aukštųjų technologijų įmonė 2011“ nugalėtojai.

REKLAMA
REKLAMA

Metų žinių ekonomikos įmonėmis šiemet pripažintos  „Altechna“, „Mobiliųjų telefonų techninis centras“, „Pirmas žingsnis“, sėkmingiausia jauna aukštųjų technologijų įmone -  „Ruptela“.

REKLAMA

Pažangiausia aukštųjų technologijų įmone „Altechna“ išrinkta už pavyzdinį verslo ir mokslo bendradarbiavimą, perspektyvių produktų kūrimą ir eksportą.  2010 metais „Altechna“ sukūrė lazerinę saulės elementų gamybos sistemą „Sollas“, kurios unikali apdirbimo lazeriu technologija sumažina saulės elementų gamybos kaštus ir padidina saulės elementų efektyvumą.

Įmonė „Mobiliųjų telefonų techninis centras“ apdovanota už perspektyvių sprendimų diegimą, plėtrą ir eksportą Baltijos ir Skandinavijos šalyse. 2010 m. sukūrusi unikalų regione mobiliųjų telefonų aptarnavimo internetinį portalą etaisykla.lt, įmonė pateikė naują požiūrį į mobiliųjų telefonų aptarnavimą.

REKLAMA
REKLAMA

Pažangiausia tradicinės pramonės įmone už inovatyvių technologijų kūrimą, aktyvų bendradarbiavimą su mokslu bei visuomenės švietimą pripažinta ortopedinius ir ergoterapijos gaminius gaminanti ir pritaikanti bendrovė „Pirmas žingsnis“.

Šiemet specialus „Eksmos“ grupės įsteigtas apdovanojimas ir 10 tūkst. litų piniginis prizas atiteko 2007 metais įsikūrusiai ir inovacines transporto stebėjimo paslaugas Lietuvoje, Skandinavijoje, Didžiojoje Britanijoje, Ispanijoje, kitose Europos šalyse, Afrikoje ir net Pietų Amerikoje teikiančiai įmonei „Ruptela“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šių metų sėkmingiausia jauna aukštųjų technologijų įmonė yra puikus kompleksinės veiklos – informacinių, ryšių technologijų, elektronikos įrenginių kūrimo ir gamybos bei geros verslo vadybos pavyzdys. Dar svarbiau, kad įmonės veiklos rodikliai ir toliau prognozuoja įmonės sėkmę. Tai dar vienas įrodymas, kad gebėdamas išnaudoti žinių ir žmogiškąjį potencialą, Lietuvos verslas yra pajėgus konkuruoti ir pasauliniu mastu“, - „Eksma“ direktorius Petras Balkevičius.

„Žinios ir naujos idėjos – pagrindas, leidžiantis sukurti aukštų technologijų įmonę ir užtikrinti sėkmingą jos darbą. Tačiau ne mažiau svarbu, kad inovacijos būtų operatyviai realizuojamos. Šiandieną vis daugiau lemia gebėjimas efektyviai panaudoti žinias ir inovacijas visose veiklos srityse“, - apdovanojimų ceremonijoje  sakė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė.

REKLAMA

Prezidentė ragino gerosios praktikos semtis ne tik iš savo patirties, bet ir iš užsienio šalių, kuriose į inovatyvių įmonių plėtrą ypač aktyviai investuojama ir stengiamasi šalinti biurokratinius trukdžius. Pasak šalies vadovės, šiuolaikinėje, sparčiai besiplečiančioje pasaulio ekonomikoje, daug lemia idėjos realizavimo greitis.

Šalies vadovės nuomone, bendros valdžios institucijų, mokslo įstaigų ir verslininkų pastangos privalo užtikrinti sėkmingą žinių ekonomikos įmonių skatinimą ir plėtrą. Kokybiškas švietimas, galimybės tobulėti Lietuvos ir užsienio universitetuose bei įmonėse, stabili ir prognozuojama aplinka aukštųjų technologijų verslo plėtros investicijoms, pasak Prezidentės, yra būtinos sąlygos palankesnei žinių ekonomikos plėtrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų