REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kylant aukso kainai, pastebimas vis aktyvesnis investuotojų susidomėjimas šiuo tauriuoju metalu. Banko „Snoras“ duomenimis, vien per šiuos metus banko klientų investicijos į auksą siekė daugiau nei 6,4 mln. litų ir, palyginti su atitinkamu laikotarpiu pernai, išaugo dvigubai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak  Investicinio verslo tarnybos direktoriaus Remigijaus Bartaškos, auksas brangsta jau vienuoliktus metus iš eilės ir yra laikomas viena sėkmingiausių šių metų investicijų.

REKLAMA

„Todėl tiek pasaulio, tiek Lietuvos investuotojai aktyviai perka šį taurųjį metalą. Vien per šiuos metus, palyginti su atitinkamu laikotarpiu pernai, banko klientai įsigijo 50 kilogramų arba penktadaliu daugiau aukso, o investicijų suma padvigubėjo. Aukso paklausą didina ne tik investuotojai, bet ir juvelyrinių dirbinių gamintojai bei centriniai bankai, kurie tokiu būdu didina savo atsargas“, - teigė R. Bartaška.

Pasak jo, Lietuvos investuotojų susidomėjimą parodo ir tai, kad, prieš dvejus metus prekybą auksu pradėjęs bankas „Snoras“  vien per šiuos metus pardavė pusę viso klientų įsigyto aukso, atitinkamai padidėjo ir pajamos, gautos iš šios veiklos. Per dvejus metus banko  klientai įsigijo daugiau nei 100 kilogramų aukso, o investicijos į taurųjį metalą viršijo 12 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Iš bankoklientų dažniausiai auksą įsigyja fiziniai asmenys, kurie yra Lietuvos Respublikos rezidentai. Dažniausiai banko klientai - tiek gyventojai, tiek įmonės - perka investicinio aukso luitelius, kurių svoris siekia nuo 50 iki 100 gramų.

Investicinio verslo tarnybos direktoriaus teigimu, įprastai aukso pirkimo bumui lemiamos įtakos turi situacija finansų rinkose ir viešieji finansai. Pasaulio aukso taryba prognozuoja, kad aukso paklausa turėtų išlikti dėl augančios infliacijos, neaiškių Vakarų Europos ekonomikos atsigavimo perspektyvų.

Anot R. Bartaškos, investuotojams patariama tauriesiems metalams skirti iki 5-8 proc. viso savo investicinio portfelio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų