• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 2013 metais technologijų kompanijose įvyko pokyčių, tačiau jos kūrė mažai inovacijų. Vyko daug kompanijų susijungimų, taip pat didelė įmonių vadovų kaita, teigia qz.com. 2013-ųjų išradimus galima suskaičiuoti ant rankų pirštų. Naujienų portalas pateikia detalesnes tokių rezultatų priežastis.

Mobiliųjų telefonų pardavimų stagnacija

2013 metais išmanieji telefonai tapo kasdiene preke, tokia pat, kaip kažkada tapo kompiuteriai. Štai, pavyzdžiui, didžiosios kompanijos – „Samsung“ ir „Apple“ šiais metais į rinką išleido naujausius telefonų modelius. Vis dėlto, kaip rodo statistika, jų pardavimai nepralenkė ankstesniųjų modelių pardavimo skaičiaus. Kaip rašo qz.com, vartotojų nesužavėjo nei greitesnis procesorius, nei 3D efektai nei telefono atrakinimas, naudojant vartotojo piršto antspaudą.

„Samsung“ 2013 metais į rinką išleido „Galaxy S“ serijos išmanųjį telefoną, tačiau didelio populiarumo pastarasis modelis taip pat nesulaukė. Kritikai jį linkę apibūdinti, kaip „toks pats pigiai atrodančio dizaino“ telefonas kaip ir ankstesnieji „Samsung“ modeliai. Vis dėlto yra ir gerų naujienų išmaniųjų telefonų vartotojams. Tai – jų pigimas. Pigimas pastebimas ir tarp planšečių.

REKLAMA
REKLAMA

Nešiojamųjų įrenginių gamybos bumas

Šiais metais „Google“ pristatė išmaniuosius akinius, kuriuose įmontuota vaizdo kamera. Vis dėlto, panašu, kad juos vartotojai dar nelinkę nešioti. Galima tik spėlioti, kiek laiko turi praeiti, kad vartotojai išmaniuosius akinius nesigėdydami pradėtų naudoti kiekvieną dieną. Tiesa, oficiali prekyba akiniais prasidės tik kitąmet. 2013 metais taip pat pasirodė ir išmanieji laikrodžiai. Tokios kompanijos kaip „Sony“ ir „Samsung“ šiais metais jiems skyrė itin didelį dėmesį. Vis dėlto, sprendžiant iš pardavimų skaičiaus, laikrodžių vartotojai dar nepamėgo.

REKLAMA

Buvę technologijų gigantai toliau smunka

Technologijų milžinė „Microsoft“ šiais metais patyrė nuostolių su savo naujuoju gaminiu – „Surface RT“ planšete. Prieš tai buvo planuota, kad šis įreginys turėtų konkuruoti su „Apple iPad“ ir visa, pamažu mirštančia, kompiuterių industrija. Deja.

Beje, verta paminėti, kad šiais metais atsistatydino ir pats „Microsoft“ vadovas Steve‘as Ballmeris. Nors šiais metais „Microsoft“ ir nusipirko suomių „Nokia“, vis dėlto, daugiau didelių naujienų vartotojai 2013–aisiais taip ir nesulaukė.

REKLAMA
REKLAMA

„Blackberry“ išgyvena taip pat ne aukso amžių. Kompanija mažėja, patiria nuostolius ir yra visai netoli bankroto.

Socialiniai tinklai tampa naudingi

Mes vis labiau pavargstame nuo socialinių tinklų, negu bet kada anksčiau. Du didžiausi tinklai „Twitter“ ir „Facebook“ praktiškai užėmė mūsų kasdienį gyvenimą. 2012 metais įvyko „Facebook“, o 2013-aisiais ir itin sėkmingas „Twitter“ IPO (pirminis viešasis akcijų siūlymas). Dėl sėkmingų IPO, kaip yra manoma, augo ir reklamų kiekis šiuose socialiniuose tinkluose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šnipinėjimo skandalo poveikis kompanijoms

Po jau gerai žinomo Edwardo Snowdeno šnipinėjimo skandalo, rinkų stebėtojai atrodė priblokšti sekimo apimtimi, mastais virtualioje erdvėje. Didžiųjų kompanijų rūpestis ir pastangos šiuo metu stipriai susitelkia ties duomenų apsaugos užtikrinimu. Šiuo metu egzistuojančios baimės taip pat užkerta kelią spartesnei kompanijų plėtrai.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų