Dienos pietūs po karantino ribojimų: kai kurių įpročiai pasikeitė, o kainos?

Besibaigiantis karantinas daugelį tautiečių sugrąžino dirbti į biurus. Taip pat sugrįžo ir tradicija pietauti mieste. Vilniaus centre įsikūrusiose maitinimo įstaigos už pietus prašo nuo 4 iki 6 eurų. Tačiau tokią sumą ne visi pasiryžę mokėti. Dalis žmonių mieste pietauja ne kiekvieną dieną arba vietoje kavinės ar restorano renkasi prekybos centrą.

Pietų kainos

Štai vilnietė Inga po karantino grįžusi dirbti į biurą kiekvieną diena pietauja mieste.

„Mano įpročiai nepasikeitė. Prieš karantiną aš pietaudavau mieste, dabar irgi. Smagu per pietų pertrauką nors trumpam ištrūkti iš biuro. Per karantiną buvau to pasiilgusi. Žinoma, tuo laikotarpiu ir dirbau, ir pietavau namuose. Dažniausiai gamindavau pati, bet kartais užsisakydavau pietus į namus.

Dabar dažniausiai pietums išleidžiu 5 eurus, kartais mažiau jeigu vietoje mėsos patiekalo renkuosi salotas arba tik sriubą. Tačiau būna, kad išleidžiu ir daugiau negu 5 eurus. Mano nuomone, tiek išleisti pietums yra normalu“, – teigė moteris.

Kita vilnietė Eglė dažniausiai kavinėse pietauja penktadieniais.

„Turime su bendradarbiais tradiciją prieš savaitgalį pietauti visiems drauge. Dažniausiai kiekvieną kartą renkamės skirtingus restoranus ar kavinės, o už pietus mokame nuo 5 iki 7 eurų. Mažiausios sumos dažniausiai neužtenka, jeigu papildomai užsisakome kavos ar sulčių.

REKLAMA

Dažniau mieste nepietauju, nes per karantiną įpratau pati pasigaminti pietus. Dabar maistą nešuosi į darbą, turime virtuvėlę, ten patogu jį pasišildyti“, – pasakojo moteris.

Paklausta apie kainas Eglė teigė, kad namuose gaminti pietus išeina pigiau negu valgyti kavinėje.

„Už tuos pačius 5 eurus namuose išeina kelios porcijos, o kavinėje tik viena. Tačiau jeigu perku prabangesnius produktus kaina gali būti netgi labai panaši“, – tikino moteris.

Dar kita vilnietė Viktorija teigė, kad vietoje restorano ar kavinės renkasi prekybos centrą.

„Šalia mano darbo yra nedidelis prekybos centras, dažniausiai per pietų pertrauką einu ten ir nusiperku sumuštinį arba salotų indelį. Dažniausiai sumoku iki 2 eurų. Taip pigiau, per savaitę išeina apie 10 eurų, jeigu valgyčiau kavinėje už 4 ar 5 eurus, jau savaitei išeitų 20 arba 25 eurai per savaitę.

Tačiau būna ir išimčių, kartais gaminu namuose ir pietus atsinešu į darbą. Tokiomis savaitėmis pasiseka dar daugiau sutaupyti“, – pietų įpročius atskleidė moteris.

Klientų netrūksta

Portalo tv3.lt žurnalistė birželio 11 dieną pietų metu 12 valandą apsilankė Vilniaus Gedimino prospekte.

Karštą dieną restoranų ir kavinių lauko terasos buvo pilnos, tačiau rasti laisvą staliuką problemų nebuvo. Paprastai žmonės ilgai neužsisėdėdavo, papietavę skubėdavo grįžti į darbus.

Pietų kainos

Daugelyje maitinimo įstaigų dienos pietūs kainavo nuo 5 iki 6 eurų. Už šią sumą galima gauti lėkštę sriubos ir pagrindinį patiekalą pagamintą iš mėsos. Pasirinkus salotas ar patiekalą be mėsos užtektų ir 4 eurų.

Pietų kainos

Gedimino prospekte įsikūrusio prekybos centro „G9“, gastronominėje erdvėje „Food Hall“ galima rasti įvairių restoranų nuo rytietiško iki itališko maisto. Čia dirbantys darbuotojai sakė, kad šioje erdvėje patogu pietauti didelėms grupėms, kiekvienas gali išsirinkti mėgstamą patiekalą, o susėsti prie bendro stalo.

Šioje vietoje pietų kaina siekia apie 6 eurus. Tądien maisto erdvė buvo gana tuščia, žmonės teikė pirmenybę lauko terasos.

Tačiau kita dalis pietaujančių vietoje kavinių rinkosi prekybos centre įsikūrusį „Lidl“. Čia sumuštinis arba salotų indelis kainuoja apie 1,5 euro, o bandelės apie 0,30–0,50 euro.

Prekybos tinklo atstovai pastebi, kad dažniausiai pirkėjai pietums renkasi įvairias bandeles, kibinus, kruasanus su kumpiu ir sūriu. Įvairiausi kepinius žmonės perka visais metų laikais. Visgi šiltuoju metų laiku pirkėjai linkę pirkti įvairiausias sultis ar vaisių glotnučius, dažniau renkasi vaisius ar daržoves.


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų