REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Lietuvoje šiais metais veiklą pradėjusi latviško kapitalo paskolų palyginimo platforma Altero.lt artimiausiu metu planuoja plėsti teikiamas paslaugas. Jau netrukus bendrovė „Altero“ Lietuvoje siūlys finansinių paslaugų kainas palyginti ne tik gyventojams, bet ir juridiniams asmenims.

Lietuvoje šiais metais veiklą pradėjusi latviško kapitalo paskolų palyginimo platforma Altero.lt artimiausiu metu planuoja plėsti teikiamas paslaugas. Jau netrukus bendrovė „Altero“ Lietuvoje siūlys finansinių paslaugų kainas palyginti ne tik gyventojams, bet ir juridiniams asmenims.

REKLAMA

Bendrovė plečia savo paslaugas ir ruošia platesnį paslaugų spektrą verslui.

„Šiuo metu Latvijoje ir Lietuvoje palyginame ne tik paskolų kainas, bet ir tokias paslaugas kaip vartojimo paskola, kreditas automobiliui įsigyti, auto-lizingas, refinansuojame žmonių turimas paskolas ir jas sujungiame. Visgi, Latvijoje veiklą pradėjome gerokai anksčiau, tad teikiame ir draudimo kainų palyginimo, bankų įkainių palyginimo paslaugas ir gerokai daugiau paslaugų verslui. Matydami sėkmingą plėtrą Lietuvoje, čia taip pat teiksime daugiau paslaugų verslui“, – pasakoja bendrovės įkūrėjas, vadovas ir akcininkas Arturs Kostins.

Esminis bendrovės teikiamų paslaugų išskirtinumas – galimybė neišeinant iš namų palyginti, kas reikalingą finansinį produktą siūlo geriausiomis sąlygomis.

REKLAMA
REKLAMA

„Latvijoje jau kurį laiką teikiame verslo paskolų palyginimo paslaugas smulkiam ir vidutiniam verslui. Kiek kainuoja finansinės paslaugos skirtingose finansų paslaugų įmonėse keliais paspaudimais gali palyginti tiek naujos bendrovės, kurios veiklą dar tik planuoja pradėti, tiek jau veikiančios įmonės. Gali būti palyginamos įvairios verslui teikiamos paslaugos: tai – faktoringas, kreditas apyvartinėms lėšoms, skolų įsigijimas ir pardavimas, kreditai pirkti, renovuoti ir rekonstruoti nekilnojamąjį turtą“, – vardijo A. Kostins.

REKLAMA

Naudinga žinoti, kad naudojantis Altero.lt paslaugomis verslas galės ne tik palyginti reikiamų finansinių paslaugų kainą, bet ir tiksliai nusistatyti, kokios paslaugos geriausiai atitinka verslo poreikius.

„Teikiant paslaugas verslui, taikant automatinius konkrečios situacijos vertinimo modelius, gali būti parenkamas produktas, kuris geriausiai atitinka verslo poreikius: galbūt tai ne kreditas, o kredito linija, faktoringas, sąskaitų pardavimas. Pastebime, kad kartais įmonės tiesiog ima ilgalaikes paskolas, nors joms nebūtinai visų šių pinigų reikia iškart, kai mokėti už juos tenka nuo pat pirmos dienos. Mes siūlome tikslesnius, pigesnius ir verslo poreikius atitinkančius sprendimus“, – paaiškino A. Kostins.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, pirmiausia paraišką pildantis asmuo turi nurodyti tikslą, kurio nori pasiekti naudodamas finansines paslaugas, o tada, įvertinus konkrečią situaciją, jam automatizuotai parenkami sprendimai.

„Jei, tarkime, Latvijoje specifinę paslaugą teikia 4 bendrovės, jų paslaugų kainas ir palyginame. Analogišką paslaugą teiksime ir Lietuvoje“, – kalbėjo A. Kostins.

Plečiant paslaugas ieškoma partnerių ir darbuotojų

Bendrovei planuojant teikti platesnį paslaugų spektrą, Lietuvoje bus ieškoma ne tik naujų darbuotojų.

„Lietuvoje planuodami plėtrą jau samdome daugiau darbuotojų, tačiau ieškome ir naujų partnerių, t.y., tiek bankų, tiek kitų finansų institucijų, kurie teikia paskolas ar kitus finansinius sprendimus“, – teigė „Altero“ vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Kostins, kuo daugiau naujų partnerių prisijungs prie „Altero.lt“ paslaugų palyginimo platformos, tuo išsamesnį palyginimą gaus bendrovės klientai.

„Mūsų tikslas, kad bet kuris žmogus, nesvarbu, ar tai verslo klientas, ar gyventojas, gautų finansinį sprendimą vienoje vietoje. Pradėjome nuo paslaugų gyventojams, nes ši rinka didesnė, tačiau yra atvejų, kai gyventojas ieško finansinių paslaugų ne tik sau, bet ir turimam juridiniam asmeniui“, – dėstė jis.

Tai įrodo ir sėkmės istorijos. Pavyzdžiui, įmonės klientas Latvijoje sprendimus rado tiek sau asmeniškai, tiek savo valdomam verslui.

„Į mus kreipėsi verslininkas, kuris organizavo renginį: sumokėjo už koncertų salės nuomą, o bilietus pavedė platinti per bilietų pardavimo platformą. Kai bilietai buvo parduoti, pinigai verslininką pasiekė ne iškart, o tuo metu atlikėjams iškilo papildomų poreikių, kurių verslininkas negalėjo patenkinti dėl apyvartinių lėšų stokos. Jis nusprendė skolintis ir kaip juridinis asmuo, ir kaip gyventojas, nes taip jam teikiamos sąlygos buvo naudingiausios ir problemą sėkmingai išsprendė. Dėl to, kad skolinosi dviem būdais, paaiškėjo, kad jis dar turėjo nebaigtas statybas, kurios nevyko dėl lėšų stygiaus – tad radome būdą, kaip finansuoti statybas, kad galiausiai verslininkas galėtų parduoti butus ir atgautų visus investuotus pinigus“, – pasakojo A. Kostins.

REKLAMA

Matydamas ne vieną tokią situaciją, A. Kostins sako, kad paslaugų teikimas verslo klientams – logiškas naujas žingsnis plečiant paslaugų spektrą.

Įgyvendinus planuojamą plėtrą Lietuvoje, planuojama žengti ir į kitas valstybes, pirmiausia – į Estiją.

„Pirmiausia norime, kad mūsų paslaugos būtų teikiamos Baltijos šalyse, kitas tikslas bus Lenkija, Ispanija, Portugalija, Vengrija, Čekija“, – apibendrino jis.

Šiuo metu per paskolų palyginimo platformą Lietuvoje pasiūlymus galima gauti iš 12 paskolų teikėjų, tačiau artimiausiu metu prie jos gali prisijungti ir daugiau skolintojų.

Bendrovė Latvijoje nuo veiklos pradžios tarpininkavo žmonėms pasiskolinant 70 mln. eurų, kai Latvijoje paskolų kainas palygino beveik 100 tūkst. klientų. Lietuvoje paskolų kainas nuo bendrovės veiklos pradžios jau palygino beveik 10 tūkst. klientų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų