REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį vyks 1000-asis loterijos „Teleloto“ lošimas. Per 19 metų pirmasis žaidimo vedėjas Sigutis Jačėnas yra pabuvojęs kiekvieno žiūrovo svetainėje, o Lietuvoje atsirado nauji 63 milijonieriai.

Sekmadienį vyks 1000-asis loterijos „Teleloto“ lošimas. Per 19 metų pirmasis žaidimo vedėjas Sigutis Jačėnas yra pabuvojęs kiekvieno žiūrovo svetainėje, o Lietuvoje atsirado nauji 63 milijonieriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Loterijų bendrovės „Olifėja“ vadovas Antanas Muraška Lietuvos nepriklausomybės priešaušriu dirbęs Kūno kultūros ir sporto komitete, nusprendė, kad naujai susikūrusiam Tautiniam olimpiniam komitetui lėšų geriausiai gauti organizuojant loterijas. Taip Lietuvoje pradėjo veikti TV žaidimai „Jėga“ ir „Kenoloto“ ir tik 1996 metais JAV prodiuserinė kompanija bendrovei pasiūlė naują TV projektą – „Teleloto“.

REKLAMA

„Pirmiausiai pasiūlė lenkams ir tada mums kaip kaimynams. Šis projektas veikė Belgijoje ir Naujojoje Zelandijoje, tačiau ten ilgai negyvavo, nes nebuvo labai žaismingas. Mūsų rinkodaros padalinys su juo labai dirbo ir dabar žiūrovai jaučia, jog patys dalyvauja žaidime“ – prisimena A. Muraška.

Ilgametis laidos režisierius Audrius Giržadas prisimena pačią pradžią kaip iššūkių pilną. „Į Lapes, į studiją, atvažiuoja žmonės iš loterijos, iš JAV. Na, jausmas tikrai buvo įspūdingas. Tai buvo pirmo užsienietiško formato laida Lietuvoje. Taisyklės buvo labai griežtos, todėl turėjome suderinti netgi tokias smulkmenas kaip vedėjo asistentės apranga. Prisimenu, kaip generalinė repeticija vyko per šv. Velykas, todėl amerikiečiai dėl to buvo labai nustebę“, - 1996-ųjų pavasarį prisimena jis.

REKLAMA
REKLAMA

2002 metais „Olifėja“ įsigijo žaidimo teises ir pradėjo kurti atnaujintą laidos formatą.

Atpažįsta ir dabar

Pirmuoju „Teleloto“ vedėju tapo Sigutis Jačėnas ir jis juokiasi, kad žmonės dar dabar jam šūktelna „Skambutis“.

„Kai ieškojo vedėjo, buvau bedarbis. Dalyvavau tikroje atrankoje ir vėliau sulaukiau A. Giržado skambučio, kad esu priimtas. Labai buvo keista, kai amerikiečiai atvažiavo, mat nesupratau angliškai, o Audrius vertė“, - pasakoja jis. 1000-ąjį lošimą vesiantis vedėjas prisimena kaip jam žmonės siųsdavo laiškus su kopijuotais bilietais ir prašydavo, kad šis padėtų jiems laimėti ir žadėjo, jog laimėjimą dalysis perpus. S. Jačėnas juokauja, kad per tuos sekmadienius jausdavosi lyg būtų žaidėjų svetainėse, o žmonės dar ir šiandien jį prisimena iš jau kultiniu tapusio sušukimo „Skambutis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu S. Jačėnas gyvena Klaipėdoje ir veda radijo laidas bei renginius.

Nuo papildomų kambarių iki sporto rėmimo

Organizatoriai prisimena pirmąjį aukso puodo laimėtoją, mat šis atvyko pasisamdęs apsaugos darbuotojus, nes manė, kad fiziškai gaus tikrą aukso puodą. A. Muraška pasakoja, kad žmonių norai, laimėjus didelius prizus buvo gana kuklūs. „Jei žmogus turėdavo 2 kambarių butą, sakydavo, kad keis į 3 kambarių. Arba 7 metų senumo automobilį keis į 5 metų“, - prisimena vadovas.

Tiesa, nuo pat bendrovės įkūrimo, „Olifėja“ ne tik apdovanoja dalyvius, tačiau kasmet nuo turimų pardavimų skiria po 8 proc. Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui. Iš viso per šiuos metus parama sudaro 48 mln. eurų. Taip pat remiamos ir kitos sporto šakos bei klubai.

REKLAMA

Euras koreguos loterijos bilieto kainą

Nu pat pirmojo bilieto išspausdinimo jo kaina nesikeitė ir tik konvertavimas į eurus loteriją pabrangino 7 centais. Visgi atsižvelgiant į infliaciją ir ekonomines tendencijas, logiška, kad bilietas per tiek metų turėjo pabrangti.

„Bandėme pakelti bilieto kainą iki 3 litų, tačiau pinigų surinkom tiek pat, o žaidėjų sumažėjo trečdaliu. Šiandien latviai turi „Teleloto“, jie pardavinėja bilietus dvigubai brangiau – už 1,2 euro.. Tai yra gana brangus projektas, nes transliuojamas per televiziją. Planuojame daryti pakeitimus, todėl gali keistis ir kaina, bet ne šiais metais“, portalui tv3.lt tikina jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų