Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tešlai jums reikės:

Tešlai jums reikės:

REKLAMA

650 g miltų,

40 g mielių,

250 ml šilto pieno,

100 g cukraus,

žiupsnelio druskos,

150 g sviesto arba margarino,

2 kiaušinių.

Baltam glajui: 200 g miltinio cukraus, 2 kiaušinių baltymai ir citrinos sulčių.

Įdarui: 150 g cukraus, 100 g cinamono.

Paruošimas:

Mieles ištrinti su šaukšteliu cukraus ir užpylus šiltu (kambario temperatūros) pienu (100 ml) tirpinti, kol neliks gumulėlių.

REKLAMA

Miltus supilti į dubenį ir padarius duobutę į ją supilti piene ištirpintas mieles. Uždengti rankšluosčiu ir 15 - 20 min palaukti kol pakils. Į kildinamą tešlą sudėti su cukrumi išsuktus 2 kiaušinius, suberti druską, supilti likusį pieną (150 ml), ištirpintą sviestą, ir nutarkuotą citrinos žievelę. Gerai išminkyti ir pridengus padėti šiltai geram pusvalandžiui.

Mielinę tešlą iškočioti ir storai padengti pasirinktu įdaru, supjaustyti juostelėm, susukti mažą ritinėlį ir dėti į skardą paliekant nedidelius tarpelius tarp kitų ritinėlių - rožyčių.

Kad linksmiau būtų - formuojant pyragą, kairiame kepimo formos kampe įkomponuoti trikampėlį - avytės galvą, pridėti jai akytes, ausytes. Formos apačioje pridėti kojeles. Gautą pyragą - avytę dėti į vos įkaitintą orkaitę, kad pakiltų tešla. Kepti apie pusvalandį 160 laipsnių tempertūroje. Iškeptą pyragą aptepti baltu glajumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų