REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sonia Sutcliffe savo vyro nepaliko net ir tada, kai paaiškėjo, kad jis – vienas žymiausių serijinių žudikų Didžiosios Britanijos istorijoje. Šiandien žudikas sėdi kalėjime, o moteris yra antrą kartą ištekėjusi, tačiau kalbos apie jųdviejų meilę netyla iki šiol.

Sonia Sutcliffe savo vyro nepaliko net ir tada, kai paaiškėjo, kad jis – vienas žymiausių serijinių žudikų Didžiosios Britanijos istorijoje. Šiandien žudikas sėdi kalėjime, o moteris yra antrą kartą ištekėjusi, tačiau kalbos apie jųdviejų meilę netyla iki šiol.

REKLAMA

Peteris Sutcliffe mirė lapkričio 13 d., būdamas 74 metų amžiaus. Vyras atsisakė gydymo nuo koronaviruso. Net 20 metų santuokoje su vyru buvusi mokytoja Sonia, vis dar vengia pasakojimų apie savo vyrą. Žinoma, kad jis dar būdamas santuokoje su Sonia žiauriai nužudė 13 moterų.

Moteris žudė namuose

Sonia ir toliau gyvena Bredforde, Vakarų Jorkšyre, tuose pačiuose namuose, kuriuos dalinosi su Peteriu. Būtent ten vieną po kitos jis negailestingai žudė savo aukas.

Sonia vyrą iš pradžių lankė „Parkhurst“ kalėjime, o vėliau „Broadmoor“ psichiatrinėje ligoninėje, kur jis buvo perkeltas dėl paranoidinės šizofrenijos. Pora galiausiai išsiskyrė 1994 m., po 20 metų trukusios santuokos, o 1997 m. Sonia antrą kartą ištekėjo už kirpėjo Michaelio Woodwardo.

REKLAMA
REKLAMA

P. Sutcliffe septintajame ir aštuntajame dešimtmečiuose visoje šalyje buvo pagarsėjęs kaip „Jorkšyro žudikas“. Savo siaubingų nusikaltimų seriją jis pradėjo 1969 m. po konflikto su žmona.

REKLAMA

P. Sutcliffe 1964 m. gavo duobkasio darbą Binglio kapinėse. Po darbo jis su kolegomis eidavo išgerti į „Royal Standard“ aludę Bredfordo raudonųjų žibintų kvartale. Kompanija visuomet sėdėdavo aludės dalyje, pramintoje „Duobkasių kampu“. Šioje aludėje 1966 m. jis ir susipažino su būsimaja žmona Sonia, pabėgėlių iš Ukrainos ir Lenkijos dukra.

Norėjo atkeršyti

Praėjus metams po Sonios ir Peterio sužadėtuvių, Sonios brolis pastebėjo ją po miestą besivažinėjančią sportiniu automobiliu su italu verslininku. Kilo baisus ginčas, ir P. Sutcliffe tą vakarą Bradforde pasisamdė prostitutę, norėdamas atkeršyti žmonai ir ją išduoti. Jis paskutinę akimirką apsigalvojo ir vėliau tikino, kad moteris jį apgavo ir jam liko skolinga 5 svarus. Taip kilo nenumaldoma jo neapykanta sekso darbuotojoms, kurias jis ir žudė ateinančius penkerius metus.

REKLAMA
REKLAMA

P. Sutcliffe su Sonia vėliau susitaikė ir pora 1974 m. susituokė. Mažiau nei po metų, tada jau sunkvežimio vairuotoju dirbantis P. Sutcliffe pasiėmęs plaktuką pradėjo puldinėti moteris. Dvi užpuolė Keilio miestelyje, vieną Halifakse. Visos trys išgyveno užpuolimus, bet policija tarp šių puolimų panašumų nepastebėjo.

Pirmoji žudiko auka buvo Wilma McCann, 28 m. amžiaus sekso darbuotoja ir keturių vaikų motina. Ji buvo mirtinai sumušta 1975 m. spalio 30-ąją.

Prisipažino žudęs

Kai 1981 m. P. Sutcliffe žmogžudystės buvo išaiškintos ir jis prisipažino kaltu, apklausą vykdžiusiam detektyvui inspektoriui Johnui Boyle jis ramiai pasakė: „Viskas gerai, aš žinau, kur tu lenki. Jorkšyro žudikas. Tai aš. Aš nužudžiau visas tas moteris“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo prisipažinimas buvo ilgas ir išsamus, truko 24 valandas. Tuo metu jis paprašė, kad pokalbyje dalyvautų ir jo žmona Sonia, kad jis galėtų jai pasakyti iš tiesų esantis Jorkšyro žudiku.

Sonia vyro nepaliko ir po teismo sprendimo, lankė jį kalėjime. Paskutinis jos vizitas pas vyrą datuojamas 2015 m. Moteris 1997 m. ištekėjo už antro vyro, o paskutinį kartą viešumoje pastebėta buvo 2018 m.   

„Yra teigiančių, kad ėmė iš manęs interviu, bet tai netiesa. Apie mane prirašyta daug baisių dalykų, bet tai nėra tiksli informacija. Norėčiau, kad vieną dieną žmonės sužinotų tiesą, bet bijau, kad artimiausius dvejus ar trejus metus būsiu labai užsiėmusi. Turiu įsipareigojimų, kurių negaliu apleisti. Nenorėčiau atskleisti, kokie tai įsipareigojimai. Gal vieną dieną ką nors ir papasakosiu, bet nesitikėkite, kad tai bus greitu metu“, –  2015 m. dienraščiui „The Sun“ sakė Sonia.

REKLAMA

Pasiilgo žmonos

2015 m. P. Sutcliffe skundėsi, kad pasiilgo „savo Sonios“ ir sakė, kad jos naujas vyras „pavydi“ judviejų draugystės, tad neleidžia Soniai jo lankyti už grotų. Šiais metais P. Sutcliffe sakėsi išsiuntęs Soniai Valentino dienos atvirutę ir prašė jos jį aplankyti kalėjime. Vyras teigė, kad jam labai sunku susitaikyti su tuo, jog daugiau niekada jos nebepamatys.

Vasario mėnesį P. Sutcliffe kalėjimo prižiūrėtojų prašė suorganizuoti vaizdo skambutį su buvusia žmona.

„The Sun“ šaltinių teigimu, savo draugams jis pasakojo apie „Sonios problemą“, nes „desperatiškai norėjo ją surasti“, yra labai jos pasiilgęs. To paties šaltinio žiniomis, įkaltintasis dažnai „slankioja aplink ir skundžiasi“, kad prieš mirdamas nebespės pamatyti savo buvusios žmonos.

REKLAMA

„Bet reikėtų stebėtis vien tuo, kad ji, ar šiaip bet kokie kiti žmonės, apskritai palaiko su juo kontaktą“, – sakė šaltiniai.

Taip pat teigiama, kad „Jorkšyro žudikas“ įtikinti Sonią aplankyti jį kalėjime prašė ir vietos valdžios. Įkalintiesiems yra draudžiami vaizdo skambučiai su potencialiais lankytojais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų