REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maskvos meras Sergejus Sobianinas penktadienį liepė pagyvenusiems gyventojams likti namuose, o įmonėms rekomendavo leisti darbdaviams dirbti iš namų, Rusijos sostinėje smarkiai suintensyvėjus COVID-19 protrūkiui.

Maskvos meras Sergejus Sobianinas penktadienį liepė pagyvenusiems gyventojams likti namuose, o įmonėms rekomendavo leisti darbdaviams dirbti iš namų, Rusijos sostinėje smarkiai suintensyvėjus COVID-19 protrūkiui.

REKLAMA

Tokia žinia nuskambėjo, Rusijoje, pasaulio ketvirtojoje labiausiai nukentėjusioje valstybėje, staigiai išaugus susirgimų skaičiui, kuris buvo stabilus pastaruosius kelis mėnesius. Ypač sudėtinga epidemiologinė padėtis susiklostė Maskvoje, kur dabartiniai užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičiai yra aukščiausi nuo birželio mėnesio.

Anot S. Sobianino, vyresni nei 65 metų maskviečiai nuo pirmadienio turėtų likti namuose ir apsipirkinėti retai, nors apribojimai netaikomi pasivaikščiojimams lauke.

Visuotinio karantino pradžioje S. Sobianinas ėmėsi griežtų priemonių, įskaitant sprendimą anuliuoti pensininkams išduodamus leidimus nemokamai naudotis viešuoju transportu.

REKLAMA
REKLAMA

„Deja, pastarosiomis dienomis Maskvoje matome, kad smarkiai auga patvirtintų atvejų skaičius“, – savo tinklaraštyje pažymėjo meras.

Ketvirtadienį mieste buvo užfiksuota daugiausiai COVID-19 atvejų nuo birželio 23 dienos – 1 050, o S. Sobianinas pabrėžė, jog hospitalizuojamų pacientų skaičius „rimtai“ išaugo.

REKLAMA

Penktadienį jis perspėjo, kad artėjant žiemai pagyvenusiems ir lėtinėmis ligomis sergantiems žmonėms būtų itin pavojinga vienu metu peršalti ir užsikrėsti koronavirusu.

„Taigi, nuo rugsėjo 28 dienos prašome jūsų likti namuose“, – pažymėjo S. Sobianinas.

Mero potvarkyje šis prašymas pateikiamas kaip privaloma taisyklė, netaikytina tik tais atvejais, kai būtina apsilankyti pas gydytoją, apsipirkti, pavedžioti šunį ar nuvykti į darbą.

S. Sobianinas paragino rizikos grupėms priklausančius asmenis, esant galimybei, dirbti nuotoliniu būdu ar išeiti atostogų.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat kreipėsi į įmonių vadovus: „Primygtinai prašau ir rekomenduoju kuo daugiau jūsų darbuotojų perkelti į darbą iš namų.“

Pasak mero, darbdaviai turėtų siūlyti darbuotojams pasitikrinti dėl koronaviruso ir matuoti jiems temperatūrą.

Įspėjęs, kad virusas „dar nėra įveiktas“, jis paragino Maskvos gyventojus viešajame transporte ir parduotuvėse dėvėti apsaugines kaukes ir pirštines – tokia taisyklė jau galioja, bet daugelis gyventojų jos nepaiso.

Pavasarį taikant griežčiausias karantino priemones, žmonėms buvo leidžiama nuvykti tik į artimiausią parduotuvę ar pavedžioti šunį, o keliaujantieji viešuoju transportu ar automobiliais turėjo gauti elektroninius leidimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visi mes tikrai nenorime grįžti prie griežtų pavasario apribojimų, – pareiškė S. Sobianinas. – Tikiuosi, kad mums pavyks to išvengti.“

Rusijoje patvirtinta 1 128 836 užsikrėtimo koronavirusu atvejai ir beveik 20 tūkst. mirčių.

Šalis taip pat teigia sukūrusi pirmąją pasaulyje aprobuotą koronaviruso vakciną „Sputnik V“, nors dėl jos dar atliekami klinikiniai tyrimai.

S. Sobianinas yra vienas iš jau pasiskiepijusių aukšto rango pareigūnų.

Daugiau apie koronavirusą – video reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų